Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sara458468

Jestem Żydówką... czemu tak nas nienawidzicie?

Polecane posty

Gość sara458468

Ja tego nie rozumiem :( Przecież ludzie powinni się akceptować i wspierać niezależnie od narodowości... Znajomi nie wiedzą, że jestem Żydówką i boję się do tego przyznać widząc jaki stosunek wiele osób ma do Żydów... Dlaczego? Przecież nic złego nie zrobiłam...

Gość a kto rozpowszechnia
urban legend że blondyni są głupi? Kobiety z jasnymi włosami są dyskryminowane w najróżniejszych sytuacjach a nawet bywają przedmiotem agresji tylko z powodu koloru włosów. Dlaczego nas tak nienawidzicie?

Gość sara458468
Liczyłam na normalną odpowiedź. Jeśli jesteś już tak przesiąknięty antysemicką nienawiścią, że nie jesteś w stanie mi normalnie odpowiedzieć to nie trać czasu na ten wątek.

Tutaj mogę odpowiedziec. W większości przypadków jesteście bezwiednie głupie. Nie potrafię wyjaśnić tego fenomenu

Gość sara458468
a kto rozpowszechnia, takie pytania kieruj do kogo innego, ja nie nienawidzę nikogo za kolor włosów, rasę ani za cokolwiek na co nie ma wpływu...

Gość a kto rozpowszechnia
ja też nie.

Istnieją tak bystre i inteligentne blondynki, że zjadły by mnie na śniadanie. Są to jednak wyjątki potwierdzające regułę.

Gość też tak mam moja droga
albo że blondynka, albo po prostu kobieta :o Nie przejmuj sie, każdy normalny człowiek wie że tak uprzedzene są tępe zakompleksie chłystki, mocne tylko w gębie :) Powodzenia i nie przejmuj się :)

Gość Dagusia a aj
A czy to prawda że żydów palono , robiono z nich mydło itd bo niemcy chcieli żeby tylko niemcy były na świecie. Czy o co w tym chodzi? I dlaczego żydów? A nie np. Polaków?

Gość kolololo
ja się wypowiem: I sytuacja geopolityczna: ogromny majątek zgromadzony w rękach żydowskich, fakjubook, jak i bardzo prężni lokalni wyrwigrosze II sytuacja kobiet w Izraelu III zacofanie religijne ortodoksyjnych Żydów IV propaganda komunistyczna V zbrodnie na Polakach za Żydów (przechowywanie, obcowanie, kupowanie) w czasie wojny VI głupie nieśmieszące kawały np. gdzie byli Żydzi w czasie wojennym? na obozie VII przypadek jak z gejami czy Murzynami: nie lubisz mnie bo jestem Żydem VIII zacofanie intelektualne IX przykre kontakty społeczne

Gość Dagusia a aj
Ale dlaczego się przyczepili do żydów? Co oni im zrobili tym niemcom? Proszę napiszcie mi bo ja nie wiem. Ja tam nic nie mam do żydów

Gość Dagusia a aj
A ja słyszałam o tym np że jak więźniarki żydowskie były w obozach i coś nie tak zrobiły to trafiały do bunkrów gdzie czasem umierały z głodu i zimna to te co żyły jadły trupy innych z głodu. Czy to prawda? I dlaczego nie zjazły np ziemniaków albo trawy? Nie miały? Czemu niemiec nie chciał im dać?

Gość kolololo
filozofia Nietzschego, chęć odegrania się na Europie za porażkę w I wś, prawdopodobnie postępująca obsesyjna choroba psychiczna, własne pochodzenie, okrucieństwo drzemiące w człowieku.

Gość xhsdhsh
ja tam nie mam nic do zydow.Mozesz byc rownie dobrze kosmita dla mnie :P

Gość Dagusia a aj
Aha i słyszałam też że jak była żydówka z małym dzieckiem to się go wypierała czasem bo chciała trochę jeszcze żyć. To tak było tam?

Nie masz nic do żydów, bo za malo czytasz. Poczytaj nieco Davida Irvinga, oraz zapoznaj się z „Did Six Million Really Die? - Richard E. Harwood http://www.ihr.org/books/harwood/dsmrd01.html Zapoznaj się także z kapitałem banków, lichwą jaka jest tam stosowana. Ze sprawą Art B. i Pana Bagsika. Salomonem Morelem (ur. 15 listopada 1919 w Garbowie, zm. 14 lutego 2007 w Tel Awiwie) funkcjonariusz aparatu bezpieczeństwa w PRL, oskarżony o zbrodnie przeciwko ludzkości. I dokumentacją międzynarodowego czerwonego krzyza nt, faktycznej liczby ofiar holokaustu. http://www.voila.pl/463/hqg06/?1 http://www.voila.pl/464/kcdwe/?1 To na poczatek

Na dobry sen dodam jeszcze jedną postać ważną dla przemian ustrojowych w Polsce po 89. Aaron Bucholtz wygoogluj sobie

Gość Dagusia a aj
Nie rozumiem niemców, oni głupi byli. A podobno w obozach koncentracyjnych panowało takie hasło JEDYNĄ FORMĄ LITOŚCI JEST OKŁAMYWANIE DO OSTATNIEGO MOMENTU. chodziło o to jak szli do gazu np mówiono że idzie do kąpieli. Dlaczego oni to zrobili? Nie chcieli ich kąpać?

Gość kolololo
kurwa jaki Niemiec, przeczytaj wiersze Różewicza, Miłosza, tematykę z III klasy liceum: opowiadania Borowskiego, medaliony, zdążyć przed Panem Bogiem, Inny świat (tu o łagrach sowieckich). Getto warszawskie-600tys osób. Zaczęła się "akcja wywozu ludzi na Wschód" ludzie dobrowolnie czekali w kolejkach do wagonów na śmierć do komór gazowych, bo dostawali bochenek chleba i trochę marmolady, mówili "przecież nie zmarnowliby tyle jedzenia".

Gość NieUstraszona
Saro, antysemityzm w Polsce to norma. Żyd to słowo obraźliwe. Na szczęście większość tak nie myśli... Pozdrawiam.

Gość ja też nie mam nic do zydów
nawet jakbym przeczytała tysiące ksiażek i wysłuchała miliony argumentów antysemitó to nic nie sprawi że na drugiego człowieka będe patrzeć przez pryzmat uprzedzeń :) Tak samo na murzyna, araba, geja itd Tak robia ludzie którym brak wyobraźni, niech sobie zyje według paru szablonów w głowie, ich strata :o

Gość trendi lola
Tak w skrócie dlatego, że tworzą mafią i nie dopuszczają nikogo do żłoba. Kombinują, szachrają, kradną itd itd. W końcu z jakiegoś powodu są najbardziej znienawidzonym narodem. Teraz muszą się ukrywać, przybierają inne nazwiska i przenikają w każde społeczeństwo żywiąc się nim jak *** Nie znoszę ich ale na szczęście nie mam z nimi kontaktu

Gość kolololo
w medalionach opowiada kobieta o momencie, gdy otworzono wagon kolejowy w drodze do obozu; "nawet Niemiec się przestraszył"

Gość Dagusia a aj
A oglądaliście film pt "chłopiec w pasiastej piżamie"? Tam była ukazana okrutność niemców i konsekwencje jakie z tego wynikły. Oglądałam 3razy i za każdym razem płakałam:(

Gość wez HMS Petard
sie lepiej przycisz, nie zydzi sa problemem tylko tacy ludzie jak ty, ktorzy propaguja dyskryminacje rasowa i klamstwo oswiecimskie(swoja drogo jest to karalne wiec lepiej sobie odpusc). przez takich ludzi jak ty jest zlo na swiecie. moze najlepiej od razu wszyscy sie pozabijajmy z tej wscieklej nienawisci, co?

Gość trendi lola
Przypomnijcie sobie jak wyglądała np Warszawa przed wojną żydzi łazili w brodach po ulicach panoszyli się że hej