Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mruderka

Niezręczna sytuacja w rodzinie

Polecane posty

Gość Mruderka

Potrzebuje rady. Zaznaczam rady a nie wrzutów!!! w przyszłą sobotę mój brat ma 30 urodziny. Szykuje sie fajna impreza, mają duzy dom itd. Ale wczoraj zadzwonila do mnie jego zonka zeby sie dogadac co do godziny. Zapytalam czy moze przyniesc cos do jedzenia, ona że nie nie, że nie trzeba, że wszystko zrobi. Powiedziała natomiast, że chce żebysmy przyszli bez dzieci!!! Uważam to za chamstwo!!! Co mam niby z nimi zrobić? Utopic? To ich wujek a ona mi wybiera w jakim składzie moja rodzina ma go odwiedzać. Zastanawiam sie czy wogóle pójść :(

Gość mucha01
nie masz racji poszukaj opiekunki albo nie idź widocznie twoje bachory są zbyt hałaśliwe

Gość Mruderka
Opiekunki? Czyli mam szukać niańki jeśli chce odwiedzic brata??? To chore!!

Gość kurnik_gry
hahahahaha zatrudnij mame Madzi jako opiekunke rany,urodziny 30 ste sa dla solenizanta a nie po to,zeby twoje bachory wszystkim psuły zabawe to impreza dla dorosłych a ty histeryzujesz :o z takim podejsciem siedz w domu i urodz kolejne żal żal

Gość maturks4
Bo to ma być przyjęcie na cześć jubilata, a nie uganianie się po domu za rozbrykanymi bachorami. Poza tym - to przyjęcie chyba nie od rana, a raczej DO rana, czyli wieczorne. O tej porze każdy normalny rodzic dzieci kładzie spać, a nie każe im uczestniczyć w zabawie dorosłych, gdzie się pali, pije i rozmawia o różnych rzeczach. Oczywiście, że BEZ DZIECI. Ta kobieta nareszcie ma rozum

byc moze zapowiada sie huczna zabawa i warto by sie zastanowic czy dzieci sie tam po prostu nie beda meczyc?

Gość mike_maruda
twoj brat ma urodziny to nie kinderbal ogarnij sie :o ja tez bym nie chcial dzieciarow małych na moich urodzinach

Wg mnie nie ma tu nic chamskiego. Poza tym co to za impreza z dziećmi, pewnie będzie alkohol, różne tematy będą poruszane... A oni nie mają dzieci?

Gość Mruderka
A myslicie że mój brat o tym wie? Że pozwoliłby na cos takiego? Moje dzieci w niczym by nie przeszkadzały, mogły by nawet pójść spać!!! Poza tym mój brat jest chrzesnym jednej z córek!!!!!

Gość zadne chamstwo
miala prawo tak powiedziec, impreza dla doroslych :)

Gość Mruderka
Oni nie mają. Nie mam pojecia kiedy bedą mieli

Gość wiesz ci , nie bronie jej
le wydaje mi sie ,ze impreza ma byc dla ,,doroslych ,, . Nie ma co sie obrazac .

Gość zadne chamstwo
a jakie to ma znaczenie , chrzestny czy nie :D zapytaj brata, a nie wymyslasz rodzinne intrygi

Gość chanel allure
no jeśli to ma być popołudniowa kawa i torcik dla rodziny no to faktycznie niefajnie, alle jeśli to wieczorna impreza z alkoholem dla młodszych znajomych to po co chcesz ze sobą wlec dzieci? myślę że bratowa powiedziała to w tym sensie żebyście przyszli swobodnie, bez dzieciaków popić sobie i się pobawić a ty aferę robisz

Gość malakotka
Jak widać, nic nie przekona Mruderki. Ona wie lepiej i już!!! A co z tego, że "chrzestny">??? To już własnego życia nie ma? I dlaczego dzieciaki miałyby spać w cudzym domu, robiąc dodatkowy ambaras? Widać Mruderka traktuje dom rodziny brata jak swój folwark, można przyjść, rozwalić imprezę, narobić bałaganu, otrzeć gębę i iść do siebie

Gość mucha01
autorko jesteś pierdolnięta jak te matki które zabierają dzieci do kościoła też one tam nikomu kurwa nie przeszkadzają nikomu oprócz wszystkich bez matki kurwa !!!

Gość kalina*
Oni są organizatorami imprezy. Chcą spędzić miło czas w gronie rodziny, przyjaciów, zjeść, napić się, pogadać w spokoju. Po co im dzieci na imprezie dla dorosłych? Bedą dzieci miały urodziny, to wtedy one będą gwiazdami dnia:) Może goście chcą spokojnie poświętować i nie patrzeć na biegającem hałasujące dzieci. Pomyśl o immych gościach, nie tylko o sobie.

Gość żal żal żal kurde
babom wydaje się że po urodzeniu dziecka są na jakiejś uprzywilejowanej pozycji, a prawda jest taka że wrzeszczące gównojady doprowadzają wszystkich dookoła do szału.

więc na Twoim miejscu nie obrażałabym się, tylko skombinowałabym jakąś opiekę i bym polazła ;-) Mój facet ma córkę (9 lat) i jak się spotykamy ze znajomymi też nie zawsze ją bierzemy. I co w tym złego? Jest pewnie wiele innych okazji żeby Twój brat widział się z Twoimi dziećmi...A tak z ciekawości to w jakim wieku te dzieci?

Gość kalina*
A mysli, że Twój brat oczekuje głównie Twoich dzieci na swoich urodzinach??

Gość mucha , a ty chodzisz do
kosciola ? Bo z takim jezykiem to nie bardzo :-0 Idz sie lepiej wyspowiadac .

Gość kalina*
A na wieczorze panieńskim Twojego brata też były Twoje dzieci?

Gość precz z bachorstwem
powinnaś to uszanować,a nie pchac sie na imprezę z rozwydrzonymi bachorami,jeśli to innym przeszkadza

Gość zgadzam sie z oponetami.ja byl
am na weselu mego wujka[ktory notabene jest moim chrzestnym]mialam wtedy niespelna piec lat,ale moj pobyt trwal godzine no moze poltorej.a jezeli Twoja bratowa wolalaby zeby odbyla sie ta impreza bez dzieci,to radzilabym sie dostosowac, jezeli w ogole chcesz w tejze imprezie uczestniczyc.dziekuje dobranoc.

Gość SmJ
Ja tam swojej małej nie ciągam na takie imprezy. To są urodziny dorosłego, a więc impreza dla dorosłych. Ludzie chcą sobie wypić, zapalić, poprzeklinać- rozluźnić się. A ja nie chcę, żeby moje dziecko tego słuchało i to oglądało i zapewne oni też by czuli się nieswojo. Twoja bratowa jest w sumie organizatorką i jakby nie było, to jej dom. Ma prawo tak zadecydować. A tak poza tym, co to za impreza z dzieckiem? Dzięki Ci Panie, za moją mamę i teściową, które uwielbiają swoją wnuczkę, nawet na noc :P

Gość SmJ
kalina* "Na wieczorze PANIEŃSKIM Twojego brata?" Przecież to facet :P

Gość jesteś jakąs nawiedzoną
mamuską co to dzieci musi wszędzie targac ze sobą i się nimi chwalic.to impreza na cześc twojego brata a nie dzieci.sama jestem matką ale nie wyobrażam sobie takiej imprezy z moimi dziecmi.Co chwile-mamo,siku,mamo,pic,mamo to i sramto.Masakra jak dla mnie.

rozumiem gdyby to byl rodzinny obiad ale to pewnie bedzie spotkanie znajomych a z reszta zabierz dzieci tylko potem nie dziw sie, ze cie nigdzie nie zapraszaja dzieci na takich imprezach to nie tylko problem dla gosci same dzieci sa zmeczone, nikt sie nimi nie zajmuje pewnie towarzystwa tam dla nich nie bedzie wiec beda sie nudzic i wam marudzic - o to ci chodzi?