Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhdjfdfdfwsedd

odrętwienie kawałka skóry na łydce ;/ co to może być? mam tak od kilku dni

Polecane posty

Gość fhdjfdfdfwsedd

skóra dziwna przy dotyku, troszke mniej wrazliwa na dotyk ale czucie jest, skóra jest jakby odrętwiała, raczej w pozycji lezącej nie odczuwalne drętwienie, pojawia się to przy chodzeniu, czy to na tle nerwowym? miałam tydzien temu nerwową sytuacje, czy to sprawa krążenia, bo często marzną mi ręce i stopy...zdrętwienie pojawiło się gdy wstałam rano i trwa od 4 dni...;/ miał ktoś podobnie?

Gość fhdjfdfdfwsedd
>>?

Gość Do autorki tematu___
Może to być jak najbardziej na tle nerwowym lub po prostu jakieś odczucie neurologiczne, z tego samego gatunku co np.: uczucie mokrych plam na skórze, uczcie ciepła na fragmencie skóry, czy drżenie mięśni lub takie jakby bicie serca na skórze. Tego typu objawy mogą też objawem pasożytów. Musisz przeanalizować czy oprócz odczucia o jakim mówisz nie masz np. bóli reumatycznych, mięśniowych, wysypki, bólu gardła (nie z powodu przeziębienie czy grypy) itp.

Gość fhdjfdfdfwsedd
na razie czekam, gdyż mam nerwice, bo miałam juz wiele róznych obajwów i zawsze okazywało się że to nerwy...dlatego drętwienie łącze z tym że bardzo sie zdenerwowałam dwa dni przed tym gdy zaczełam odczuwać dolegliwość, jestem także przed okresem, jutro powinnam dostać, ale nigdy nie miałam takich objawów związanych z okresem, mam ostre bóle brzucha i czasami bolały nogi

Gość fhdjfdfdfwsedd
co robic :(( objaw nie ustępuje

Gość lekarze to dno
wydaje mi sie ze to sa pasozyty.

Gość fhdjfdfdfwsedd
jakie pasozyty ? ;/ czego:()

Gość dsgrgrthggfd
mefistofeles: koniec maja bóle lędźwiowego odcinka kręgosłupa i biodra; po kilku dniach zaczęły się stany podgorączkowe i bóle mięśni i stawów, zlewne poty nieziemskie, zmęczenie, nie miałem siły chodzić te stany trwają do dziś, szczególnie wieczorami, temperatura od 37 do 37,7 kilka razy była znacznie powyżej 38, prawie 39; na początku czerwca obudziłem się z bolącym łokciem, był lekko zaczerwieniony, po kilkunastu godzinach i smarowaniu maścią przeszło, zgłosiłem się do reumatologa, który wykluczył choroby reumatyczne dodam, że OB mam między 22-30, podczas gdy zawsze miałem maksymalnie 9-10; potem wszystko się uspokoiło oprócz stanów podgorączkowych, które nadal występowały; kilka tygodni temu zaczęły się problemy neurologiczne: drętwienie nóg i rąk, lekkie kłopoty z widzeniem, szumy w uszach poszedłem do neurologa, który podejrzewał boreliozę testy IGG, IGM, wynik ujemny... a ja wczoraj miałem prawie 39 temperatury, dreszcze, objawy neurologiczne dalej, choć neurolog twierdzi, że nic mi nie jest... co robić??? Dodam, że nie pamiętam, żeby mnie kleszcz ukąsił, choć po lesie zdarza mi się chodzić. http://www.pinezka.pl/antresolka/2691-z-lyme-do-gorek

Gość lenka_31
PASOŻYTY Jak donoszą raporty brytyjskich lekarzy, aż ok. 90% wszelkich chorób i dolegliwości wynika bezpośrednio lub pośrednio, z nieczystego jelita grubego, narażonego na przechowywanie gnijącego i fermentującego stolca, który jest doskonałym środowiskiem dla wylęgu nadmiaru bakterii gnilnych, fermentacyjnych i pasożytów. Z tego powodu każdy z nas może przed sobą szczerze przyznać, że czystość zewnętrzna czy "wygląd" wewnętrzny jest równie ważny, a nawet ważniejszy, od czystości zewnętrzne uznanej na całym świecie za niezbędny warunek zachowania zdrowia. Jeżeli, mimo wprowadzenia zdrowego stylu życia i odżywiania, przyjmowania witamin i minerałów, nie dostrzegasz poprawy w swoim samopoczuciu, być może przyczyną jest obecność drobnoustrojów czy pasożytów. Przez swoją obecność i Twoje starania, pasożyty obecne w Twoim organizmie, otrzymują najlepsze pożywienie jakie jest możliwe. Wykorzystują najbardziej wartościowe składniki odżywcze Twojej diety, pozostawiając Tobie jedynie resztki. Pasożyty pozbawiają organizm właściwych składników odżywczych. Innymi słowy zdrowa dieta, bez wcześniejszego usunięcia pasożytów, jest dużo mniej skuteczna niż jest w swojej naturze. http://colonica.w.interia.pl/pasozyty/pasozyt y.htm http://www.igya.pl/czynniki-chorobotworcze/pa sozyty/ciekawostki-parazytologiczne/261-pasozyty-wewnatrz-na s-film-dokumentalny.html

Gość fhdjfdfdfwsedd
ale mi tylko drętwieje kawałek łydki to dlaczego niby pasozyty

Gość dsgfrwg
strona do poczytania lub pooglądania: http://www.igya.pl/ciekawostki_parazytologicz ne/pasozyty_wewnatrz_nas.html "W czasie wielu stuleci, pasożyty przystosowały się do życia w środowisku wnętrza ludzkiego organizmu na tyle dobrze, że organizm nie jest w stanie o własnych siłach ich rozpoznać i zgładzić. Za to tacy nieproszeni goście doprowadzają organizm do rozchwiania, a niektóre mogą nawet zagrozić ludzkiemu życiu. Możesz uważać, że nie warto się tym martwić, bo nie żyjesz przecież w kraju trzeciego świata, lecz jesteś w błędzie. Według statystyk masz 9 z 10 szans na zarażenie się pasożytami. Nawet w najbardziej rozwiniętych krajach europy, helmintozami, czyli chorobami wywołanymi przez pasożytnicze robaki - helminty - zarażony jest co trzeci mieszkaniec. Nikt z nas dorosłych czy dzieci, kobiet czy mężczyzn, bogatych czy biedny, nie jest wolny od niebezpieczeństwa zarażenia robakami. Epidemiolodzy dobrze wiedzą, że większość populacji na świecie jest nosicielami tych lub innych rodzajów pasożytów - od tasiemców o długości 10 i więcej metrów do mniejszych organizmów, widocznych tylko pod mikroskopem. Autorzy najnowszych opracowań ustalili, że w organizmach 95% dorosłych ludzi zamieszkuje od jednego do 5 gatunków pasożytów. W ludzkim organizmie może przebywać ponad 300 gatunków pasożytów. Wbrew obiegowemu poglądowi, że pasożyty żyją jedynie w naszym jelicie grubym, można je odkryć w każdej części naszego ciała. Pasożyty żyją w każdej części naszego ciała: W płucach, mięśniach, stawach, wątrobie, przełyku, krwi, oczach, a także w mózgu..."

Gość dsgfrwg
- wrażliwa skóra - zwiększona ilość piegów - różne znamiona na skórze - bóle głowy - wczesne pojawienie się zmarszczek na twarzy - pęknięcia na piętach - rozwarstwiające się i łamliwe paznokcie - zgrzytanie zębami w nocy -drętwienia kończyn lub małych powierzchni skórnych. - zakłócenia snu - nieprawidłowości układu immunologicznego - częste przeziębienia - astma oskrzelowa - zaparcia, luźny stolec - gazy, wzdęcia - bóle stawów i mięśni - alergia - anemia, niska hemoglobina - utrata apetytu - ciągłe zmęczenie a nawet nerwowość

Gość fhdjfdfdfwsedd
wiec co mam zrobić?

Gość fhdjfdfdfwsedd
a jesli to krążenie, często mam lodowate nogi, ręce tak samo

Gość lek
zażywaj magnez , magnez wzmacnia serce , uspokoją ci się nerwy, ja lubię kawę , a kawa wypłukuje magnez, jak jestem przed okresem to bywam rozdrażniona , jak zażywam magnez to jakos spokojniej podchodzę do wszystkiego , tak samo z kurczmi w łydkach w nocy, byc może masz niedobory magnezu , a jesli palisz papierosy w dodatku to napewno musisz magnez uzupełnic. Wypadały mi równiez włosy garściami a teraz jest dobrze. :)

Gość ferdynand wspaniłay i ja
pasozyty pwodują złe krążenie krwi niestety tez,.

Gość ferdynand wspaniłay i ja
tylko ze ten magzen jej zjedza robaki wiec nic z tego nie bedzie.

Gość fhdjfdfdfwsedd
własnie zaczełam brać magnez 2 dni temu bo piję dużo kawy, czasami palę, nie wiem co ma robić ale nie chce latać po lekarzach