Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amaneda

jak dobrze nauczyć się angielskiego? uczę się już lata

Polecane posty

Gość amaneda

I jest na żanująco niskim poziomie... co zrobić, żeby samej w domu się nauczyć, na korki za bardzo nie mam pieniędzy, czasu. Wstyd mi, że w tym wieku, w tych czasach mój angielski jest na takim niskim poziomie. Jakie dacie mi rady?

Gość trghdgre
filmy i jeszcze raz filmy z napisami!!! żaden lektor! slyszysz wymowe prawidlowa i zapamietujesz, a jak jakis smieszny tekt jest w filmie to juz masz go w glowie po angielsku

Gość amaneda
szczerze oglądam seriale i nic mi to nie daje;/

Gość Chiliowe kotlety
Co masz na mysli mowiac niski poziom?dlaczego tak uwazasz?ile masz lat i ile uczysz sie jezyka :)?

Gość trghdgre
ja od zawsze ogladam filmy z napisami i angielki mam opanowany na dobrym poziomi, wiec jednak cos to daje ale tez trzeba ten jezyk lubic i chciez go umiec

Gość amaneda
mnie niestety to nic nie daje, uczylam sie zawsze do szkoly, mialam 5, liceum z rozszerzonym angielskim, ale nic nie umiem, jest moj poziom angielskiego zenujaco niski ;/

Gość amaneda
Podnoszę :)

Gość huhuhu
masz niski poziom , bo nie mowisz w tym jezyku. Wyjedz gdzies na pol roku, gdzie tylko beda mowic po angielsku, a zaraz sie poprzypomina wszystko i zobaczysz ,ze znasz ten jezyk lepiej niz ci sie zdaje.

Gość ale glupoty gadasz
filmy, muzyka mi to daje bardzo dużo, dużo umie dzięki temu

Gość huhuhu
poziom mozesz ocenic po tym ile rozumiesz , ale tez jak sie wypowiadasz. Czy mozesz swobodnie rozmawiac po angielsku z kims na rozne tematy? Czy czytasz ksiazki po angielsku i czy ogladasz film , bez lektora i napisaow , a rozumiesz wszystko. Po prostu musisz zaczac rozmawiac

Gość huhuhu
poziom mozesz ocenic po tym ile rozumiesz , ale tez jak sie wypowiadasz. Czy mozesz swobodnie rozmawiac po angielsku z kims na rozne tematy? Czy czytasz ksiazki po angielsku i czy ogladasz film , bez lektora i napisaow , a rozumiesz wszystko. Po prostu musisz zaczac rozmawiac

Gość perfumeryjek
Zobacz na to: http://esseker.pl/wyszukiwarka-ebookow/ wpisz angielski w wyszukiwarkę są tam ebooki o szybkiej nauce za 0zł i na 9zł jakieś lepsze są za 20 - może coś tam dla cb jest :)

Gość bamsalksd
trghdgre ma racje, filmy z napisami (angielskimi oczywiscie)to podstawa. Ja sie tak nauczylam baaardzo duzo. Masz wymowe +pisownie. Jak nie rozumiesz slowa to sprawdzasz w slowniku. Nie zrazaj sie tym ze Ci to nie wychodzi na poczatku. Uwazam ze to jest najmniej "bolesna" ;) metoda nauki jezyka dla osob ktore maja juz jakies podstawy. Wybieraj filmy ktore Cie interesuja, tak zebys CHCIALA zrozumiec. Powodzenia.