Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana do bólu

ciąża, ślub i problem z włosami.Pomocy błagam

Polecane posty

na koniec kwietnie bierzemy ślub, planowany od roku. Niedawno okazało się że jestem w ciązy - 7 tydzień. Od jakichś 4 tygodni zaczęło się dziać z moimi włosami bardzo źle. Wypadają mi garściami, przerzedziły się strasznie, w ciągu dosłownie paru tygodni. Były ładne kręcone, teraz się sprostowały same, każdy idzie w swoją stronę, umyję rano, na wieczór już oklapnięte, ulizane, a zawsze były puszyste ładne. Skróciłam je z długości za łopatki do ramion ale to nic nie dało. Zrobiłam morfologię tak jak kazał lekarz nic nie wykazała złego. Wszyscy doradzają że najlepiej ściąć, ale ja żle wyglądam w krótkich włosach a na ślubie chciałam mieć ładną fryzurę. doradzcie co robić

up up

fux_ja używałam jej kiedyś ale włosy po niej były takie byle jakie. Mam merz special w domu na włosy ale lekarz nie kazał go brać, ani wcierać żadnych ampułek bo mówił że np placenta pomaga bardzo bo tam są hormony i by to mogło źle wpłynąć na dziecko. wiec nie wiem co robić ;(

byłam też raz na zabiegu u fryzjerki, nakładała mi maskę i potem siedziałam chyba 20 minut w kąpieli parowej. Trochę pomogło, fryzjerka mówiła, że najlepiej kilka takich zabiegów zrobić. Niestety nie na moją kieszeń te kilka zabiegów.

Gość Jabardzo
Kup sobie treskę, poważnie. Ja kupiłam, bo zgłupiałam pół roku przed ślubem i obcięłam sobie włosy. Normalnie zapomniałam o ślubie :) Dobrałam sobie do koloru włosów, poszłam na próbne upięcie i było ok. Treska była tania, nie z prawdziwych włosów. A, jeszcze ją pokręciłam na wałki.

Gość polecam wspaniałą maseczkę
WAX! nie raz uratowała mi włosy, działa błyskawicznie!

wax jest dobry ale na początku po nim wypadają bardzo włosy. co prawda to są i tak te co miały wypasc ale autorka raczej chciała by tego chyba uniknąć...

Gość do ciotki julii
jak mają wypaść, to i tak przecież wypadną, nie? :O

no owszem ale bez waxa wypadnie rozłoży się to bardziej w czasie. a po waxie to przyspieszy. do slubu raczej nie zdążą odrosnąć. autorko to hormony musisz niestety przeczekac. w II trymestrze powinno sie uspokoic.