Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mother_Monster

Co robicie dzis na obiad dobrego?

Polecane posty

Gość szukajacaa
pieczeń z sarny w sosie borowikowym

Gość zamówię coś jak zawsze...
pokaż cycki :classic_cool:

Gość dssada
zurek z kiełbaską i ziemniaczkami

Chyba zakisze zuru bo mi smak przyszedl. Sarny nie mam :D Schabowego tez nie Matka kazala wyciagnac baranie glowy,ale moja coka pewnie tego nie tknie Dawajcie jakies lepsze pomysly

Gość zamówię coś jak zawsze...
najpierw cycki :classic_cool:

Gość uiuhnik
ja mam fasolke po bretonsku

Gość dssada
noja mam akurat swojki zurek ale czesto kupuje gotowy jak masz smak to lec do sklepu i juz

Gość asdasdasdasdasd
ja mam rosół na bazie kostki, mrożonek z kalafiora i fasolki szparagowej oraz serc wieprzowych.mniamciu:)

Gość dssada
a jakie to ruskie nalesniki?

Ja w sumie mam same zielska w lodowce,ale mam dosc juz tych pomidorow i innych badziewi. Wstyd przyznac ale troche pozapominalam jak smakuje jedzenie w Polsce bo od 3 lat jem cos calkiem innego :o Chcialabym cos polskiego. Ale nie rosol ani mielone. Do tego powyzej : na co ci ogladac czyjes 2 flaki zwane cyckami? Moze jakies bezpanskie sunie chodza po podworku,rozejrzyj sie :) one maja po 8 piersi,moze by zaspokoily twoja ciekawosc :)

To gdzie mieszkasz, jeśli mogę spytać ??:) Może placki ziemniaczane ??Albo kopytka?:)

Gość dssada
ziemnaiki prazone ziewmniai,kiełabaska i cebula szybko sie robi

Ostatnio za duzo tych ziemniakow i oleju :o Ale zjadlabym ziemniaki z cebulka,kefir + jajko :) Chce cos lekkiego,ale sycacego Moja 7letnia corka ostatnio co chwile wola o jedzenie. Nie wiem czym ja zapchac zeby przy okazji nie przytyla. Ostatnio ciagle tylko tosty,kakao i frytki wola. Na warzywa mam sposob,troche ja poszantazuje i zje. Ale ilez mozna tych warzyw. Juz nawet ja nimi zygam powoli :D

Ostatnio za duzo tych ziemniakow i oleju :o Ale zjadlabym ziemniaki z cebulka,kefir + jajko :) Chce cos lekkiego,ale sycacego Moja 7letnia corka ostatnio co chwile wola o jedzenie. Nie wiem czym ja zapchac zeby przy okazji nie przytyla. Ostatnio ciagle tylko tosty,kakao i frytki wola. Na warzywa mam sposob,troche ja poszantazuje i zje. Ale ilez mozna tych warzyw. Juz nawet ja nimi zygam powoli :D

naleśniki ruskie to normalne nalesniory z farszem od pierogów ruskich ,jestem w 39 tyg.c. wiedz nie bardzo mam siły lepić pierogi,a tak bede miala namiastke mojego ulubionego danka:)

Gość ereerererbvbvb
a jak to smakuje? moj mąż uwielbia peirogi ruskie mzoe bym mu takich nalesnikow narobia bo to o wiele szybciej

ooo dzieki,moze nalesnikow zrobie na slodko :) tez maczne ale dawno nie jedlismy kiedys robilam z farszem tzn podsmazalam cebulke + mielone + grzyby...troche podusilam Wsadzilam do srodka,brat jeszcze dal sera zoltego i keczupu. Wrabal 3 takie nalesniki i zdychal z przejedzenia :D On jest chudy jak patyk i jakby mogl to by caly bochen chleba na sniadanie zjadl,ale wtedy to sie najadl tymi nalesnikami konkretnie