Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama fajnej dziewczynki

Odpieluchowanie i co dalej?

Polecane posty

Odpieluchowałam córkę 20-miesięczną. Poszło migiem w 2 dni ale nie o tym chciałam. Powiedzcie mi drogie mamy co się robi z odpieluchowanym dzieckiem na długich spacerach bez dostępu do nocnika, gdy na sikanie "pod płotem" jest za zimno. Wczoraj córka zrobiła do nocnika w aucie no ale nie zawsze jest auto i nocnik. Co wtedy się robi?

Gość :;;;;;;;;;;;hmmm
jeeeeezuuu jak to zrobiłaś??????? podpowiedz ! moja ma 20 mieś i jak ją puszczam bez pieluszki to jak sie zesika to wogóle nie czai o co chodzi :( i wcale nie łączy tego z siadaniem na nocnik :(

Wiesz to kwestia dziecka. Jedne są gotowe inne nie. Ja sadzałam córkę na nocnik jak tylko umiała siedzieć. W wieku 10 miesięcy wołała już kupkę na nocnik (eeeee). Teraz jak miała 20 pomyślałam, że może jest gotowa i na siku. Wyjaśniłam jej, że od dziś nie ma pieluszki i musi siusiać na nocnik, bo duże dziewczynki siusiają na nocnik. Ubrałam jej majtki, spodaenki i tak chodziła. Za pierwszym razem jak się posikała wyjaśniłam jej znowu, że nie ma pieluszki, że musi robić siusiu do nocnika. I tak co siku to mniej popuszczała. Popuszczała, wołała sisi i trzymała resztę na nocnik:) Po dwóch dniach już wołała zanim popuściła. Minęły chyba z 3 tygodnie od tego czasu i już nawet wytrzyma jak jesteśmy gdzieś i nie ma nocnika. W nocy się sama nauczyła od razu budzić na sikanie nie wiem skąd ale w nocy jeszcze jej zakładam pieluchę bo ma wpadki.

Gość fnsjfbj
oj tam, oj tam Moja w lutym 2latka skończyła i sika w pieluchy. Tzn jak ona ma kaprys zawołać to zawoła, ale nie zamierza jakoś specjalnie się wysilać (uparte to dziecko, nie wiedzieć po kim). Syn się nauczył przed trzecimi urodzinami gdy poczuł się wreszcie gotowy. A co robić na długich spacerach...hmm....no chyba jednak gdzies szybko pod plotek w razie czego a jak nie to moze wm sie zdarzyc wpadka

Gość :;;;;;;;;;;;hmmm
kurde ale fajnie :) moja czasem wola ale przeważnie woła tuż po tym jak zrobi w pieluchę :( no nic jakoś będziemy jeszcze probować

Kiedyś się nauczy ;)

No coz...za jakies 2 miesiace bedzie juz na pewno cieplo i wtedy bez problemu bedziesz mogla ja wstawic pod jakis krzaczek. Ja z moim synkiem w taka pogode staralm sie trzymac blisko domu, ewentualnie miejsc gdzie sa toalety, mysle ze przez pare tygodni wytrzymacie bez jakis dluzszych wycieczek a pozniej i mala bedzie juz w stanie dluzej wytrzymac i cieplo bedzie a wiec po problemie :)

moje dziecko juz przed zimą zaczęło korzystac z nocnika, ale gdy wychodze z domu najzwyczajniej w świecie zakładam mu piluchę. Fakt, nie chce juz do niej sikać, ale gdyby popuścił na takim zimnie..... Dopiero, gdy będzie ciepło zacznę z nim wychodzic bez pieluchy.