Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama ma pytanko?

jak sadzicie duzo czy malo je moje 14m dziecko?

Polecane posty

Gość mama ma pytanko?

sniadanie 1kromka z wedlina+2 plasterki wedliny samej, uwielbia miedzy czasie kawalek jablka lub paluszki 2 sniadanie owoce ze zborzami duzy sloik obiad np miska zupki taka miska dla wiekszych dzieci jakis biszkopty kulka serowa slodka bulka paluszek i znow owoc banan caly zje lub winogrono duzo tez zje taka spora kisc kolacja platki na mleku lub z kaszka 120 i dojada sinlac 150 duzo je? jak sadzicie ?

Gość gryczka
Wydaje mi się, że w sam raz. Wiesz, dziecko samo sobie reguluje, ile potrzebuje zjeść. Jeśli samo chce tyle zjeść, nie zmuszasz go, to na pewno je tyle ile powinno. Przybiera na wadze w normie? Jeśli tak, to nie ma się nad czym zastanawiać :-)

Gość hennnnnehhh
a czy tak samo jest z iloscia plynów ktore dziecko pije?

Gość fgfdfdhfd5555
U nas 15mieś.i jest tak 1) mleko modyf. 100-150ml 2) jajecznica/jajko, chleb z twarogiem owocami czy jogurt owoce zależnie od dnia 3) obiad jak ma ochotę to zje naprawdę dużo 4) kaszka lub jogurt jeśli rano nie jadła owoce, naleśnik lub coś innego 5) mleko lub idzie spać głodna, bo nie ma na nic ochoty :) w między czasie pije herbatę ale mało maks 100ml, płatki z mlekiem itd. ale jako przekąskę. No i jest szczupła waży 9,6kg. Ja się najbardziej obawiam tego mikro picia, ale tak było od zawsze i nie jest odwodniona, bo ciemiączko jeszcze nie zarosło, a przy każdej kontroli ma badania.

Moim zdaniem je wystarczająco dużo :) A to winogrono dajesz dziecku normalnie ze skórką?

tez wydaje mi sie ze normalnie:) moja mala ma 15 miesiecy i je identycznie , tzn rano mleko, 10 jogurt lub owsianka na mleku kozim, kolo 1, 2 zupa np. z dyni, kolo 17 miseczka winogron, w miedzy czasie wypija kolo 150 ml soku domowej roboty ( marchewka, kiwi, jablko, pomarancza) i kubek maslanki, u nas menu musi byc przeciw zaparciom;/ takze jajka, nalesniki itp odpadaja, w miedzy czasie podaje jej suszone czipsy z jabłka, lub kilka precelkow, moja corka wazy 15 kg;) z tymże dla nas to norma:) urodziła się 5 kg i wszystko jest w proporcjach, wzrost , waga, głowka na 99.9 centylu

Gość to moje chyba za mało zjada
13 miesięcy ma i je tak: rano mleko nestle 230 ml śniadanie pól kromeczki z masłem i wędliną obiad zupa z warzywami i mięsem tak z pól miski mniej więcej tyle co w słoiczku się mieści jogurt z owocami albo deser owocowy mleko 230 ml Codziennie zje kilka chrupek kukurydzianych albo ciasteczko dla dzieci. Pije soczki (tak 100 ml) herbatkę około 500 ml Powinnam więcej dawać? Ostatnio bardzo schudło, ale myślałam ze to dlatego ze się dużo rusza.

Gość to moje chyba za mało zjada
Moja córka waży 8,5 kg i ma 79 cm. Nie wygląda na zabiedzoną, ale widze po ubraniach ze ją wyciągnęło. Myślałam że do dlatego ze dużo chodzi przy meblach ostatnio.

Gość fgfdfdhfd5555
laporushi27 No to duża dziewczyna z niej :) moja miała 3,6kg i głowa też między 90/97 centylem, ale to rodzinne :D

oj duza duza, cięzka,,,moja sąsiadka ma 2.5 latke, i wyglądają prawie jak rowiesnice...:) noszą ten sam rozmiar ubran;]

Gość mozliwe to??
moja corka ma niecale 5 miesiecy a wazy troche ponad 8 kg i nosi ubrania w rozmiarze 74,je 5 razy dzieniie po okolo 200 ml mleka i w miedzyczasie zje opol sloiczka ze sliwka i wypije okolo 300 ml herbatki

Gość cdvbbfd
laporushi27 To ile ona ma wzrostu?

Gość cdvbbfd
Moi rodzicie mieli po ok. 180cm a ja wyrosłam na kurdupla 170 ehh..

Gość vgdfvdf
koło 86 cm,

Gość mama ma pytanko?
wypija 3 -4 butle wody na przemian z herbatk ale tylko z poltora lyzeczki na 200ml od czasu do czasu kompot lub sok zrobiony z owocow jest strasznie drobna od urodzenia wazy 8kg i 74cm malusia a je wiecej od starszej siostry 6l ona zje cala zupke a starsza sie meczy nad nia pol godziny a mlodsza zje i zaraz" am " wola ona caly czas cos je tylko jak spi nie je :) ma skaze nabialu nie daje za duzo mleka krowiego nie pije kozie podaje i na tym sporzadzam np nalesniki zje poltora 1-2 bananow na raz takie oponki kupilam serowe zjadla 3 ja sie zastanawiam gdzie to jest? ma spusta obiad je 2 razy dziennie zje nasz i dojada jeszcze sloiczkiem duzym ale to nie odrazu a winogrono bez skurki zjada oczywiscie :)

Gość mama ma pytanko?
skorki :)

moja ma 14 miesiecy i je : 8:00 chlebek z zerkiem czy wędliną przeważnie 1 kromka bez skórki (wczesniej bylo mleko 210ml, ale od 2 tyg nie chce wcale pic mleka) 11:00 owoc np caly banan 13:00 zupka (a jak nie ma to jogurt ) 16:00 razem z nami drugie danie (ziemniaki z mieskiem albo nalesniki, spaghetti czy co tam aktualnie ejst na obiad) 19:30 Kasza z miseczki koło 150 ml na gesto. w nocy nie je. w miedzyczasie jakies biszkopty, chrupki, paluszki, czasem mleczna kanapke, jakies kawalki owocow, pije przewaznie wode albo herbate owocowa, czasem soki wazy 9,4 kg i ma 77 cm.