Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwqwrqwrqwr

przedawnienie skazania - o co w tym chodzi?????

Polecane posty

Gość qwqwrqwrqwr

czy naprawde po 30 latach od zabojstwa zostaje to przedawnione?nawet jezeli sprawca sie znajdzie?

Gość qwqwrqwrqwr
no dobra, ale morderstwo to zbrodnia przeciwko ludzkosci, wiec nie moze sie przedawnic, wiec po co pisza, ze sie przedawnia po 30 latach?

Gość qwqwrqwrqwr
no i ??????

Gość a kuku....
a po co z toba gadac jak i tak nie zrozumiesz

Gość qwqwrqwrqwr
no jak widac ty tez nie rozumiesz...

Gość qwqwrqwrqwr
no kuzwa mac czy ktos nie moze normalnie odpowiedziec??? pytam sie bo nie rozumiem,a wy tak piszecie,jakbyscie tez nie rozumieli, czy jest tu ktos kto moze normalnie wytlumacyc????

Gość qwqwrqwrqwr
upup zaraz mam z tego wejsciowke, czy naprawde nikt tego nie rozumie????

Gość qwqwrqwrqwr
upup

Gość w samym temacie błąd!
nie ma czegoś takiego jak "przedawnienie skazania" jest przedawnienie przestępstwa itp czynów w uproszczeniu (nie wszystkich) jest wykreślenie z rejestru skazanych to całkiem co innego! trzymam kciuki za to byś niezdała ja jako robotnik to rozróżniam a ty studiując prawo nie? chroń nas panie Boże przed daniem ci tytułu i uprawnień!

Gość qwqwrqwrqwr
nie studiuje prawa, mam na zupelnie innym kierunku podstawy prawa. jNo wiem ze jest przedawnienie scigania, wyrokowania i wykonania kary, ale w przypadku zabojstwa karalnosc ustaje, jesli minelo 30 lat --- i sie pytam jak to sie ma do zbrodni przeciwko ludzkosci i do tego,ze po 31 latach ktos jednak sie zglosi czy cos jako zabojca!

Gość qwqwrqwrqwr
nie studiuje prawa, mam na zupelnie innym kierunku podstawy prawa. jNo wiem ze jest przedawnienie scigania, wyrokowania i wykonania kary, ale w przypadku zabojstwa karalnosc ustaje, jesli minelo 30 lat --- i sie pytam jak to sie ma do zbrodni przeciwko ludzkosci i do tego,ze po 31 latach ktos jednak sie zglosi czy cos jako zabojca!

Gość qwqwrqwrqwr
prosze, zaraz musze wyjsc :/:/

to sprawdź se w kodeksie karnym, jest powszechnie dostępny! choćby w bibliotekach! a nie na ostatnią chwilę na forum ratunku szukaj bo ci się uczyć nie chciało :O jak napisałem trzymam kciuki :classic_cool:

to sprawdź se w kodeksie karnym, jest powszechnie dostępny! choćby w bibliotekach! a nie na ostatnią chwilę na forum ratunku szukaj bo ci się uczyć nie chciało :O jak napisałem trzymam kciuki :classic_cool:

Gość qwqwrqwrqwr
uczylam sie, tego jest mnostwo, to jest zaledwie maly wycinek,ktory wydawalo mi sie ze rozumiem. czytam teraz kk i jest tam sformulowanie,ze przedawnieniu nie ulega morderstwo tralala, a po przecinku jest popelnione przez funkcjonariusza itd, nie wiem czy w takim badz razie te morderstwo odnosi sie do kazdego modrerstwa, czy przedawnienie dotyczy morderstwa popelnionego przez byle jaka osobe,a jelsi zostalo popelnione przez funkcjonariusza, to nie podlega???

ja se przy piwku siedzę i sprawdzać ani myślę jak napisałaś tralala są wyjątki i wszystko ;)

ja se przy piwku siedzę i sprawdzać ani myślę jak napisałaś tralala są wyjątki i wszystko ;)

Gość qwqwrqwrqwr
pewnie poprawilam ci humor na caly dzien, nie peknij tylko z dumy i ukontentowania z siebie samego

eee tam młoda po co ta żółć? humor to dobry miałem i mam słoneczko swieci, odpoczywam, sarenki przebiegły a piwko dobre :) wstałem z rańca jeszcze mgła i chłodek taki rześki skopałem ogródek i wysprzątałem twój temat zaciekawił mnie no cóż umiesz liczyć licz na siebię taka rada wójka dobra rada :D

Gość qwqwrqwrqwr
"wójku" za dyche - moze nie wiem o przedawnieniu, ale wiem, jak sie pisze "wujek". Poza tym z wejsciowki piateczka.

Gość a kuku....
o matko!!!! zbrodnia przeciwko ludzkości a morderstwo to 2 różne sprawy dlatego to drugie ulega przedawnieniu a to pierwsze nie. Rozumi?

Gość a kuku....
sprawdź sobie definicje morderstwa i zbrodni przeciwko ludzkości, choć ogólnie rzecz ujmując to zbrodniami przeciwko ludzkości są zwykle zbrodnie wojenne, (np. "oświęcim"); a morderstwo to morderstwo, jakby to nie brzmiało, nie jest jednak zbrodnią przeciwko ludzkości

Gość studencik,
też miałem podstawy prawa, doktorek coś tam chyba gadał o przedawnieniu, ale mało słuchałem, nie miałem wejściówek (z resztą u mnie na uczelni nie ma wejściówek, lecz kartkówki, tak, jak w szkole), na końcu był egzamin w formie testu, wystarczyło dobrze postrzelać i przedmiot zaliczony :classic_cool: