Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od kiedy

jak to jest tak na prawde z tymi gerberkami???

Polecane posty

Gość od kiedy

witam mam córeczkę która 26 marca skończy 2 miesiace ma teraz 8 tyg , i od kiedy na prawde moge podawac herbatkę (nie licząc koperkowej bo taka juz pije dawno) kaszki, i deserki?? moja kolezanka zaczeła podawac jak dziecko skończyło 8 tyg czy;i 2 m-ce herbatke jabłuszko z melisa z bobovity ona jest od 4 m-ca a po 15 tyg zaczeł apodawac juz kaszke czy to nie za wczesnie?? ponoc mamy tak podaja nie czekaj az tak długo

Gość od kiedy
nikt mi nie pomoże???

Gość Fabienna
Ja zaczęłam dawać kaszkę dopiero dobrze po skończeniu 4 mcy.

Gość mamusia wiolusia123
podobno żołądek dziecka nie jest przystosowany do trawienia czegokolwiek poza mlekiem do 4 m-ca. dlatego wszystkie produkty są dla dzieci po skończonym 4 miesiącu i ja na twoim miejscu bym się tego trzymała. mój synek za tydzień dopiero kończy 4 m-ce i dopiero wtedy zamierzam mu powoli wprowadzać nowe produkty. gdybym karmiła piersią poczekała bym nawet do 6 miesiąca tak jak zalecają lekarze. wcześniej możesz dać dziecku posmakować czegoś np. jabłka, banana.. ja robiłam tak że smarowałam małemu język np. bananem a nawet czekolada. dzięki temu pozna nowe smaki zanim będzie mu można podać inne jedzonko.

Gość od kiedy
ok a wiec kaszka i obiadki po 4 m-cy a herbatke moge taka od 4 wczesniej??np jabłuszkowa??albo deserek gerberek ta samo jabłuszko ??

Gość mamusia wiolusia123
na twoim miejscu bym poczekała.. nawet z tymi herbatkami. a jabłko ma w sobie kwasy z którymi żołądek dziecka może sobie tak wcześnie nie poradzić. oczywiście zrobisz jak uważasz bo to twoje dziecko ale ja uważam że warto trochę poczekać żeby przypadkiem nie zaszkodzić dziecku. a jemu na pewno wystarcza samo mleko teraz.

Gość Niemakatka
zacznij od jabłka/ łyżeczki soku jabłkowego - na spróbowanie. Zeskrob/ wyciśnij sama, bo dla 1 łyżeczki słoik/ butelka się nie opłaca.

Gość Niemakatka
I zaczekaj jeszcze trochę. jak kaszka, to nie jabłko, powoli i pojedynczo.