Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturalna hania

NIE DAJE DZIECIOM NIC ZE SKLEPU! TO SYF!!!!

Polecane posty

Gość naturalna hania

mieszkamy na wsi, mamy wlasne krowy, kozy, ogrod i sad.jajka od wlasnych kur, 2 razy do roku zabijamy wlasna swinke i robimy kielbasy, wedliny, reszte pekluje.mamy wlasne warzywa i owoce w sezonie, na zime je mroze, robie pzretwory i soki.pieke chleb.maz robi make i olej.nie kupujemy nic ze sklepu oprocz kawy i herbaty, nic kupnego nie podaje dzieciom bo mnnostwo w tym chemii, cala tablica mendelejwa.dzieciaki sa silne, zdrowe i szczesliwe.towar ze sklepu to syf!!!karmiac nim dzieci zapewniacie im raka i inne choroby w przyszloasci!

Gość Polski Związek Pszczelarzy
Mam nadzieję, że masz też miód z własnej pasieki?

Gość Też tak robię
:)

Gość naturalna hania
a jakbys zgadl, mamy 8 uli warszawskich i dadanta:)

Gość bardzo slusznie , tyle ze
nie kazdy ma takie mozliwosci.

Gość naturalna hania
nie zdajecie sobie soprawy jak krzywdzicie dzieci karmiac je towarami ze sklepu:(

Gość naturalna hania
to teba sobie stworzyc mozliwosci zamiast sie uzalac

Gość maturks4
To niby Warszawę mamy zaorać? Głupie gadanie, w sam raz na poziomie jakiejś wsiowej prostaczki

Gość naturalna hania
ostatnio nawet jedna pszczoła uwaliła mnie w łechtaczkę, jak byłam sobie siknąć za domem

Gość SSSSSSSSSSSpierdalaj.
:)

Gość Polski Związek Pszczelarzy
bo na pszczoły trzeba uważać :)

Gość naturalna hania
zdobadz sie na wiecej podszywie bo nie blysnelas:/ kiedys mieszkalam w miescie,a le gdy zalozylam riodzine podjelismy decyzje by zmienic swoje zycie dla dobra dzieci i przenieslismy sie na wies, by moc zyc zdrowo.dla chccacego nic trudnego.ale to wasz wybor,ja tylko pokazje ze mozna i ze warto.

Gość maturks4
A za wiele hektar kupiliśta?

Gość koralowa ryba
No to gratuluję, jesteś wspaniała, cudowna och ach i wszyscy się o tym dowiedzieli . Już Ci lepiej?

Gość naturalna hania
dobrze ci wychodzi poslugiwanie sie gwara, wracasz do korzeni?:)

Gość SSSSSSSSSSSpierdalaj.
Nie wypisuj tych farmazonów tylko zaproś nas na te Twoje smakołyki.

też mieszkam na wsi, ale dzieci jedzą sklepowe, dlatego ze teraz na wsi nie opłaca się wyhodowanie wszystkiego, nic się nie zrobi tylko siedziec przy garach, to nie dla mnie, to już wolę ten chleb kupić niż 2dni siedziec przed piecem, pamiętam jak mama tak robiła, na nic nie miała czasu, chodziła czasm jak 7nieszczęść, ze zmęczenia,

Gość naturalna hania
nie chce sie tutaj dowartosciowywac, nie potrzebuuje tego.chcialam wam tylko podpowiedziec jak zdorow wychowaywac dzieci

Gość ło matuleńko moja
Pracuję w zakładzie energetycznym? mam się przenieść na wieś? A dasz mi zatrudnienie i godziwą pensję? I pytanko - jeśli wszyscy z mojego zakładu pracy polecą na wieś krówki pasać i świnki oporządzać, to kto dostarczy ci prąd?

Gość no patrz, a moja babcia
dozyla 95 palac, pijac gazowane slodkie napoje typu Kaskada (popularne w latach 80tych), jedzac zupki chinksie i czpisy :) moze i twoje nigdy syfu nie zjedza ale chyba nie watpisz w to ze i tak umra, nie? :P

Gość malinowka
haniu jak peklujesz to znaczy ze konserwijesz bo sol peklowa to azotan sodu wiec E250 ;-) zdrowo nie ma co :-0

Gość mieszkajac w miesci tez mozna
unikac niezdrowej zywnosci, sa sklepy z zywnością ekologiczna, piec chleb mozna samemu itd. Mimo wszystko wole to, niz mieszkac na wsi- dojazdy do prcy, szkoly - nie ma idealnych miejsc, zawsze jest cos za cos.

Gość poprawiłem sobie humor
:D

Gość Jabardzo
No a jak dzieci urosną to dasz im po krówce, kózce i kurce żeby nie jadły syfu ze sklepu. A i jeszcze po 15 pszczółek do woreczka. Autorko a proszek do prania też robisz sama? To też syf, zastanów się. Jak tak lecisz po bandzie to wyłącz światło, bo źle działa na oczy, kup jeszcze parę owiec, bo ubrania też sztuczne sprzedają. I na koniec, nie życz tak raka ludziom, bo to nieładnie.

Gość a ziemia na ktorej to rosnie
nie jest skazona, nie? bo tre tablice mendelejewa pakuja tylko do gotowegho zarcia a nie jest ona w ziemi przenikajac do tej tak zanej 'zdrowej zywnosci' :O myslisz, ze ziemia jest naladowana szkodliwymi pierwiatkami TYLKO w miejscach gdzie te pierwiastki przenikaja? :D to sprawdz sobie zanieczyszczenia 1000 letnich lodowców na antarktydzie i zobacz jak niezdrowy jest lod, ktory jest zamrozony tam od tysiecy lat, a potem dalej wierz, ze pestycydy, ktore ladujesz w swoja zielenine by w ogole wyrosla na tej ziemi jest zdrowa :O

Gość Oczywiście że
Ja uciekłem z Warszawy i mieszkam 140km dalej od 5 lat.Mam takie ranczo w środku lasu 1,5ha ze stawem Swoje ryby,małą plantację borówki amerykańskiej/70 krzaków/.Mleko,sery ,jajka,drób-od sąsiadów z pobliskiej wsi.Żyć nie umierać.Tylko wyjątkowy głupek i prostak może ubliżać stwierdzeniem że prostak mieszka na wsi.A mieszkaj sobie głupku w Warszawie.Chociaż pewnie jesteś elementem napływowym jak większość obecnie mieszkańców tego miasta.I chętnie

Gość naturalna hania
sami nawet nie wiecie, jaki smaczny jest taki krowi placek prosto z łąki

Gość Van Zann
Oczywiście że - Oczywiście że świnie, krowy hodujesz w piwnicy. skąd bierzesz wędliny, mięso. tylko mi nie pierrdol, że ich nie jesz... 🖐️

Gość Oczywiście że
jem kupę :classic_cool:

Gość Van Zann
no tak. to oczywiste