Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfyjhgfuhh

okropny bol....! Blagam pomozcie:(

Polecane posty

Gość hfyjhgfuhh

W ubieglym tygodniu lekarz zdiagnozowal u mnie torbiel na jajniku prawym o wielkosci 5 na 4 cm:( Od okolo godziny..odczuwam silne nieregularne klocia w podbrzuszu..jednak nie po prawej stronie czyli tam gdzie torbiel,tylko po lowej. Klocia przeszywaja mnie az do plecow i do pachwiny:( Dziewczyny nie wiem co robic. Prosze doradzcie cos:( Nie chce jechac do szpitala bo wiem ze kaza mi zostac przez wzglad na torbiel..a ja niestety nie moge sobie na to pozwolic poniewaz mam rocznego synka.. Dodac ze dzis mam 37 dc i brak okresu:( Piszcie prosze:(

Gość 453445345
Zajebiscie rozsadny poysl, by tu opisywac to. Chyba az tak cie nie boli, skoro mozesz siedziec i klkac, zamiast zadzwonic do znajomych, rodziny, by popilnowali dziecko a sama do szpitala. Gdzie wy baby macie lby ???!!!

Gość hfyjhgfuhh
Jak napisalam wyzej do szpitala nie chce jechac. Napisalam bo moze ktoras z was tak miala i wie z jakiego to powodu. Prosze mnie nie wyzywac. Prosze o normalne kulturalne wypowiedzi. Zreszya jw napisalam bol nie jest trwaly tylko pojawia sie co jakis czas na kilka do kilkunastu sekund i znika. I tak wkolko od godziny.

Gość OIKJYHGTFRTGYHU
ja nie wiem ale mimo wszystko poradzilabym sie udac gdzies do lekarza. moze na pogotowie? wydaje mi sie ze z tym nie ma zartow..albo moze wezwac pogotowie????

Gość nimma
skoro tak boli to nei masz wyjscia. nie lekceważ tego bo może potem wyjść że stracisz jajnik nie bardzo wiem jakiej rady szukasz?

Gość nimma
"Leczenie - kiedy udać się do lekarza Szybkiej interwencji wymaga skręt lub pęknięcie torbieli, czemu towarzyszy nagły silny ból w dole brzucha, nudności i wymioty, omdlenia, uczucie niepokoju, szybko pogarszające się samopoczucie. Najczęściej torbiele usuwa się w trakcie laparoskopii z możliwością przeprowadzenia śródoperacyjnego badania histopatologicznego. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości, zabieg rozszerza się do tradycyjnego otwarcia jamy brzusznej." jak widać nie ma żartów z tym. dzwoń po karetkę.

Gość mmLena07
dziwna jestes, zwlekasz z pojsciem do lekarza, bo nie masz czasu, a jak umrzesz? kto sie zajmie twoim dzieckiem? pomysl o nim, poki czas. Nie pytaj na forum, bo ktos mogl miec podobny bol, ale zupelnie inne schorzenie, niz ty. Nie dowiesz sie, co to jest bez wizyty u lekarza. Lekarz, badania, to jedyna droga. Dla dobra swojego dziecka, jesli za zycia, z bolem nie masz czasu, to tym bardziej po smierci.