Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kotkamiauczka

któa urodziła po masażu szyjki?

Polecane posty

Hej, jestem 4dni po terminie i dzisiaj mialam masaż szyjki, rozwarcie na palec, nic nie wskazuje na poród, wywolanie bede miala na przyszly wtorek jesli do tego czasu nie urodze. Pytanie na ktorą podziala masaż i po jakim czasie urodzila?

Gość Katia:............
Ja mialam takowy na zwiekszenie rozwarcia i to w trakcie skurczow partych, a przec mi jeszcze nie bylo wolno. Wspominam ten masaz strasznie. Co ja sie uwrzeszczalam... Chyba najwiekszy bol jaki do tej pory przezylam. Ale dlaczego wywoluja Ci porod jesli jestes dopiero cztery dni po terminie???

Gość Jadzia...
Ja urodziłam, rozwarcie miałam na 2 cm przez kilka godzin, a po masażu szyjki po 10 minutach miałam 6 cm, potem 7, 8, 9, 10....i urodziłam śliczną i zdrową córeczkę :)

Gość Nelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja po takim masazu o 11 urodziłam nastepnego dnia o 2 w nocy ;)

Mieszkam w Irlandi i tutaj juz kilka po terminie zaczynają wywolywac od masazu poród, tutaj max 11 dni po terminie masz wywolywany poród przez zel lub zastrzyk... nie wiem jak w Polsce, takze tak czy tak synek bedzie z nami we wtorek, poki co jestem ciekawa czy ten masaz na mnie podziala, a rozwarcie minimalne i nie zanosi sie na cos szybszego. CZekamy :-)

Gość Jak to kobieta
Ja miałam taki masaż raz w 41 tygodniu ciąży i troszkę było nieprzyjemnie ale bez przesady :) a potem podczas skurczów rozwierających praktycznie chyba z kilkanaście razy i wtedy już prawie nic nie czułam więc nie wspominam tego źle natomiast masaże u mnie nie przyśpieszyły rozwarcia bo postępowało ono i tak swoim rytmem gdzie po 20 godzinach odkąd trafiłam do szpitala z rozwarciem na 0 rozeszło się pieknie na 10 a potem...cesarka bo dziecko nie mogło wejść w wchód miednicy .ehh :D