Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość royalsociety

Czy moge zajść w ciążę??

Polecane posty

Gość royalsociety

Jak myslicie jakie są szanse na zapłodnienie. Wiem że nikt z was nie jest wróżką ale chce was zapytać jak wam sie wydaje.. Otóż okres ostatni mialam 15 marca (ostatni cykl 24) od 3 dni mam ciagnacy przezroczysty lepki sluz i bol jajnikow a 2 dni temu i wczoraj wspolzyłam z chłopakiem, czy szanse na ciąże są duże? To są z pewnoscią dni płodne ( wnioskuje bo śluzie i bolu jajników ) ale nie kiedy występuje owulacja czy w trakcie wystepowania tego sluzu i bólów czy po. Pozdrawiam ;)

Gość kaska300
jezeli stosunek byl w dni plodne,to szanse dosyc duze,bo plemniki sa w stanie przezyc 3-5 dni,czasem 7

Gość royalsociety
a jesli zdarzylo by sie tak ze 'warunki' w pochwie mam niekorzystne mimo dni plodnych to nie ma szans? zapalenie mam jakies ostatnio i zastanawiam sie czy to nie ma wplywu, ogolnie sie o dziecko nie staram byla by to wpadka ...

Gość kaska300
a tego akurat nie wiem . Hmm .. Ale skoro sluz byl plodny,to kto wie .. Poczekaj do terminu @ i zrob test.

Gość royalsociety
no pewnie ze zrobie test, ale jeszcze troche do terminu @ mi zostało a ja juz teraz sie zastanawiam :) z jednej strony chciała bym miec dziecko z drugiej była by to wpadka i troche bym sie bała, ciekawa jestem czy mam farta takiego i okaże sie że to ciąża ... tylko wlasnie nie wiem jak te pleminiki sie trzymają bo nie wiem kiedy moge miec owulacje , sluz porzdniejszy mam od 2 dni bole brzucha tez to moze dzis, ale moze jutro... zalezy czy jutro mi objawy ustąpia

Gość kaska300
ja mam tak,ze kiedy sluzu jest b.duzo,to akurat mam owu,a dzien pozniej juz tego sluzu brak . I wtedy po 14 dniach od owu dostaje @

Gość royalsociety
czyli mozliwe ze dzis mam owu, a wczoraj byl seks wiec szanse sa chyba duze, zalezy jak tam te plemniki wytrzymaly...;P

Gość pabloo
Sluż także transportuje i utrzymuje plemniki

Gość kaska300
mozliwe,ale w ciaze nie tak latwo zajsc . To,ze stosunek nie jest zabezpieczony w dni plodne,nie znaczy tez,ze w ciaze sie zajdzie .

Gość royalsociety
no domyślam sie własnie, dużo szczęscia bym musiała mieć, raz zaszłam w ciąże bo jednym jedynym strzale ... ale poroniłam w 10 tyg.

Gość kaska300
o,to przykro mi. Ja tez jestem po stracie

Gość agiew
Jeśli zauważyłaś śluz płodny to są szanse na zapłodnienie. Jeśli się nie do końca w tym łapiesz to mogę Ci polecić mikroskop owulacyjny. Ładnie pokazuje owulacje, więc to powinno ułatwić sprawę.

Witam, jestem tu pierwszy raz, ponieważ mam problem z moja "owulacja", nie wiem juz co mam robic, brak mi sil. Otoz od 3 m-cy staramy sie z partnerem o nasze pierwsze dziezcko... Iwlasnie niby to malo czsu, ale ja czuje ze jest cos nie tak, nie wiem czy przechodze owulacje. Bylam tydzien temu u ginekologa na badaniu dopochwowym i powiedzial, ze jest wszystko ok, ja mam dlugie cykle do tego nieregularne (32-33-35 dni)... Czyli owulacja powinna nastapic jakos teraz... jakos 2 dni temu czulam klocie z prawej strrony, a teraz pobolewa mnie brzuch, a jezeli chodzi o sluz to nie mam takiego jaki powinien byc jest on raczej bialy i nie ciagnacy sie... Owulacje raczej przechodze bo mam te bole tylko ten sluz ehh... Zakupilam juz sobie wiesiolek, ale czy to w tym tkwi problem? prosze pomozvie mi :( A dodam jeszcze, ze kiedys mialam normalny sluz czyli rozsciagliwy i przezroczysty, czy to mozliwe ze mi zaniknal? Pozdrawiam

Gość royalsociety
słuchaj, niereguralnych cykli to nie masz raczej, moj gin mówił że niereguralne to są jak sie ma raz 28 raz 35 a potem np 24... a nie takie co roznia sie o 2 dni. Ale mniejsza, jesli masz biały śluz to myśle że źle wyliczyłaś sobie dni płodne, bo przy płodnych jest przezroczysty i ciągnący sie ... są w aptece testy owulacyjne może sobie kup i wybrobuj wiecej ci nie doradze bo sama w tym temacie jestem kiepska