Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w klewkach

Sos koperkowy to tortilli - będzie pasował? Jak go zrobić?

Polecane posty

Gość w klewkach

Bo jeden będzie czosnkowy, a drugi chciałam zrobić inny niż zwykle. Coś podpowiecie? Jak go zrobić, żeby był dobry? Nigdy nie robiłam koperkowego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Oranżadka w proszku
1/4 kostki masła 1 lub 2 łyżki mąki pszennej kostka rosołowa (wg upodobania) rozpuszczona w kubku / dwóch gotującej wody śmietana 18% pęczek koperku sól pieprz Masło roztapiamy w garnku z łyżką mąki pszennej (można dodać więcej) Dodajemy kostkę rosołową wg uznania rozpuszczoną w dwóch - jednym kubku wody. Gotujemy mieszając. Po zagotowaniu dodajemy śmietanę i posiekany koperek. Robię to na tzw oko. Ilości w zależności od gustu. Każdy lubi inny, mniej bardziej intensywny smak kopru, rzadszy, gęstszy itd.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w klewkach
super,ogromne dzięki!!! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sandrra
ja robie tak samo jak przepis podany wyżej :) Czemu ma nie pasować? Co kto lubi, jak będzie dobrze zrobiony, to będzie smaczny :) Ja bym tylko dodała jeszcze trochę czosnku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sandrra
Eee tam, wszystko dla ludzi :P Chociaż ja preferuję czosnkowy i słodko kwaśny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×