Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gasha

menu weselne - 170 to dobra cena za taki zestaw?????

Polecane posty

Gość gasha

myslę o zestawie za 170 zł ale nie wiem czy ta ilość przystawek itp. nie jest za mała?? nie chce zeby goscie byli glodni...albo zeby bylo pusto na stolach :/ ktos sie orietuje na tyle zeby doradzic ze ponizsze zestawy weselne sa ok? Zestaw 160/os Obiad na powitanie: Zupa krem z zielonego groszku Kotlet schabowy w panierce Ziemniaki z wody z koperkiem Zestaw 2 surówek Deser: Puchar lodowy Przekąski: Galantyna z kurczaka z żurawiną Galaretka drobiowa Schab ze śliwka w galarecie lub schab w maladze Śledź w oleju Ryba po grecku Sałatka jarzynowa na szynce Jajka faszerowane łososiem Dodatki: Marynaty (pieczarki, papryka, pikle, ogórki) Pieczywo Słodki stół: 2 rodzaje ciasta Owoce Dania ciepłe podane o ustalonych godzinach: Flaki Udka z kurczaka Napoje: kawa, herbata bez ograniczeń Sok 1l/os Woda mineralna 0,5 l/os Zestaw 170/os Obiad na powitanie: Rosół królewski Pierś po królewsku z sosem śmietanowo-koperkowym Ziemniaki z wody Zestaw 2 surówek Deser: Puchar lodowy Przekąski: Schab faszerowany ze szpinakiem w galarecie Szparagi w szynce w galarecie Ryba po grecku Sałatka jarzynowa tradycyjna Sałatka grecka Śledzie w śmietanie, Galaretka drobiowa Jajko faszerowane Dodatki: Marynaty (pieczarki, papryka, pikle, ogórki) Pieczywo Słodki stół: 2 rodzaje ciasta Owoce Dania ciepłe podane o ustalonych godzinach: Zupa węgierska Szaszłyk drobiowy z sałatką meksykańską Napoje: kawa, herbata bez ograniczeń Sok 1l/os Woda mineralna 0,5 l/os Zestaw 170/os Obiad na powitanie: Krem z brokułów z płatkami migdałowymi Kotlet de volaille Ziemniaki opiekane Zestaw 2 surówek do wyboru Deser: Puchar lodowy Przekąski: Półmisek mięs pieczonych (schab, karkówka, rolada z boczku) Ryba z ananasem Deska serów Śledź z prowansalską nutą Tymbaliki drobiowe Szynka w galarecie Sałatka jarzynowa nicejska) Śledź po hawajsku Dodatki: Marynaty (pieczarki, papryka, pikle, ogórki) Pieczywo Słodki stół: Owoce 2 rodzaje ciasta Dania ciepłe podane o ustalonych godzinach: Zupa gulaszowa Szaszłyk drobiowy z sałatką węgierską Napoje: kawa, herbata bez ograniczeń Sok 1l/os Woda mineralna 0,5 l/os Zestaw 190/os Obiad na powitanie: Krem z pieczarek z grzankami Filet drobiowy nadziewane pieczarkami Ziemniaki z wody z koperkiem Zestaw 2 surówek do wyboru Deser: Sałatka owocowa Przekąski Jajka faszerowane łososiem Roladki ze szparagami pod galaretą w szynce Półmisek mięs pieczonych (schab, karkówka, rolada z boczku) Ryba po japońsku Śledź po hawajsku Kurczak w galarecie Sałatka cytrusowa z łososia Sałatka cezar (z kurczaka) Sałatka grecka Dodatki: Marynaty (pieczarki, papryka, pikle, ogórki) Pieczywo Słodki stół 3 rodzaje ciasta Owoce Dania ciepłe podane o ustalonych godzinach: Barszcz czerwony z pasztecikiem Skrzydełka z kurczaka Pieczarki faszerowane Napoje: kawa, herbata bez ograniczeń Sok 1l/os Woda mineralna 0,5 l/os Zestaw 210,-/os Obiad na powitanie: Krem z brokułów z płatkami migdałowymi Zraz po Radziwiłowsku z wołowiny Ziemniaki opiekane Zestaw 2 surówek Deser : puchar lodowy Przekąski: Jajka faszerowane łososiem Półmisek mięs pieczonych (schab, karkówka, rolada z boczku, pasztet) Szparagi w szynce Sałatka gyrosowa Śledź salsa Śledzik w oleju Ryba po japońsku Galaretka drobiowa Tymbaliki warzywne Sałatka cezar Dodatki: Marynaty (pieczarki, papryka, pikle, ogórki) Pieczywo Słodki stół: 3 rodzaje ciast Tort Owoce Dania ciepłe podane o ustalonych godzinach: Strogonow wołowy w chlebku szaszłyk z ryżem i warzywami Pieczarki faszerowane Napoje: kawa, herbata bez ograniczeń Sok 1l/os Woda mineralna 0,5 l/os

Gość jaka to melodia
matko kochana jakie ceny.... powiem jak bylo u mnie. cena za osobe 140 zl. 5 dan cieplych, kolejnosc podan 1.flaki 2.kotlet schabowy faszerowany pieczarkami, pieczone ziemniaki, 2 surowki 3.filet z kurczaka podany z razem i warzywami 4. karkowka w sosie mysliwskim podana z kluseczkami 5. barszczyk z pasztecikami w ciescie francuskim 12 przystawek 1.jajka faszerowane 2.mozarella z pomidorami 3.tatar 4.ryba po grecku 5.salatka krabowa 6.schab w galarecie 7.wedlina/mieso pieczone 8. zestaw serow-od zołtych po plesniowe 9. marynaty 10. sałatka jarzynowa 11. salatka ze swiezych warzyw 12. sledzie w zestawie -pieczywo -owoce -ciesta -zimne wesole -cieple napoje wg mnie za malo jedzenia jak na taka cene.

Gość gasha
a w jakim miescie mialas wesele? i kiedy? bo ceny rosna z roku na rok... :/

Gość jaka to melodia
siedlce, wesele w zeszlym roku. w 2012 ceny podniosly sie w niektorych lokalach o 5-10 zl, ale w wiekszosci pozostaly bez zmian. a Twoje gdzie bedzie

Gość gasha
moje wesele będzie w elblągu. też tak mi sie wydawalo ze za taka cene jest za malo tego jedzenia :/ po przeczytaniu twojego menu zaczelam szperac po innych miejscach w moim miescie i znalazlam to : http://smakpol.elblag.pl/menu-weselne mam tylko nadzieje, ze termin maja wolny...

Gość jaka to melodia
jak maja dobra cene moze byc problem. w mnie ceny potrafia byc kosmiczne i jedzenia malo. bylam na weselu gdzie kazdy gosc mial tak mala porcje na talerzu, ze wszyscy narzekali. jak wrocilam do domu odrazu poszlam do kuchni cos zjesc.

Gość gasha
dzwonilam dzis do tej firmy :) termin jest wolny :)

Gość pieszowolka
jaka to melodia - moze bylas w dworku w moscibrodach? szukam opinii na temat tego lokalu

Gość jaka to melodia
bylam. co prawda nie na weselu, ale na chrzcinach w mniejszej sali. wiem ze cena za 3 cieple dania i 5 przystawek to 120 od osoby. mi sie nie podobalo, nie lubie tych klimatow-skora z dzika na scianie i piec kaflowy w rogu. nie wiem jak wyglada sale weselna, moze tam tego nie ma.

To są niby wysokie ceny?:D Ja mam menu za 230zł/os a są jeszcze o wiele drozsze do 300zł:) Wole wziąsc menu za 230 niz 140 i potem martwic sie,ze goscie będą głodni:) Tym bardziej,ze robie małe wesele na 60 os:)

Gość to sa drogie ceny ?? zartujeci
ja mialam slub 10.09.2011r. i placilam 200 zl od osoby i to byla standardowa cena z tym ze w cenie byly 3 kolacje w tym efektowny wjazd wielkiego udzca szef kuchni w bialym fartuchu przywiozl na wozku miesko bardzo bogata zimna plyta ciasta i tort owoce lody przystrojenie sali zywymi kwiatami szczerze to przy 2 kolacji goscie juz nie dojadali bo nie mieli sily a jedzenia tyle zostalo ze przez 2 tygodnie my moi rodzice i tesciowie mielismy pozapychane lodowki od gory do dolu i jeszcze trzymalismy czesc jedzenia na balkonie bo rzecz jasna zapakowali nam wszystko do domu

Gość to sa drogie ceny ?? zartujeci
P.S. na obiad kazdy z gosci mial 3 rodzaje miesa do wyboru czyli na kzadego goscia 3 kawaalki miesa przypadaly jak nie zjedlismy to restauracja podgzrala to i podala pozniej wieczorem

My placimy 117zl za osobe i mamy duzo duzo wiecej jedzenia co autorka przedstawila w menu za 170/os,samych ciast mamy 12 rodzaji,miesa ok 12 gatunkow,w tym przystawki i na cieplo i na zimno,naprawde jest bardzo duzo tego wszystkiego:)

Gość cenu uważąm że normalne
my płacimy 260 zł od osoby i mamy obiad 2daniowy i 3 dania gorące. Z tym że na obiad mamy rosół i do wyboru kilka rodzajów mięs podane na talerzach (każdy wybiera co i ile chce) to samo do wyboru mają ziemniaki, kluski, kulki frytki i wiele rodzajów surówek

Gość przeczytałam jeszcze powyższe
pytania i tak się zastanawiam czy u was obiad podają serwowany ? bo ja płacę 260zł ale goście mogą jeść ile chcą bo nie mają serwowanych porcji

Gość Anax86
Moja siostra wychodziła za mąż w październiku zeszłego roku i też miała 170 zł od osoby, dużo jedzenia zostało. Naprwdę szkoda że tyle się marnuje;/

Ja bym powiedziała że obiad bardzo nędzny jeśli chodzi o ilość mięsa i surówek, do tego same pyry nawet bez klusek :o i to w każdym zestawie. Reszta też nic szczególnego, mało ciasta, dwa rodzaje to ja na zwykłą niedzielę podaję jeśli wiem że będą goście :o dania ciepłe tak samo malizną pachną :o jedynie przystawek dość w tych droższych zestawach. Na pewno bym sie nie zdecydowała na takie ilościowo liche jedzenie na wesele, byłoby chyba najgłodniejsze ze wszystkich wesel na których byłam :p

Tak czytam jeszcze raz i powiem że na moim weselu półtora roku temu było mniej więcej to co wymieniłaś we wszystkich zestawach razem jeśli chodzi o ilość dań ciepłych, rodzaje mięsa, ciasta...itd i wtedy kosztowało to 270/osoba, w dużym mieście w dobrej restauracji. I wcale nie było za dużo jedzenia tzn tyle samo co na innych weselach na których w ostatnim czasie byliśmy.