Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleoneopoli neo

jakieś sposoby na egoiste? macie?

Polecane posty

Gość kleoneopoli neo

Witam, czy macie jakieś sposoby na to aby zmienić egoistę ? ;-/ Ja próbowałam już takich sposobów jak - pokazywanie na własnym przykładzie : ze skelpu zawsze przynosiłam wszystko po 2 -dla mnie i dla niego, niestety to nie pomogło bo on kupował jeden jogurt tylko dla siebie, napój też dla siebie, batonik również... - tłumaczenie pomaga ale tylko na krótko - kłótnie o pieniądze...pożyczyłam mu kiedyś 50zł i zapomniałam całkiem o tym , gdy on robił zakupy przypomniał mi że mam mu oddac 20zł ktore pożyczałam na lakier do włosów. Stwierdziłam iż te 30zł które miałby mi oddać niech sobie w buty wsadzi. Oczywiście nie zrozumiał ,że źle robi. - gdy on czegoś potrzebuje ja powinnam wszystko rzucić i to dla niego zrobić gdy ja czegoś potrzebuję on nigdy nie ma czasu, pieniędzy na paliwo itd. Postanowiłam również mu nie pomagać- niech zobaczy jak to jest. Efekty są takie, że pomaga mu kolega a zachowanie dalej pozostało.... Czy można zmienić EGOISTĘ czy jest TO CHOROBA WRODZONA I NIEULECZALNA ???

on musi chceć się zmienić a co za tym idzie - musi zrozumieć, że takie egoistyczne zachowanie jest złe i krzywdzi drugą osobę. z tego co piszesz, to tylko ty widzisz w tym przejawy egoizmu, on pewnie jest przekonany, że po prostu taką ma osobowość, jest zaradny, sprytny, etc.

Gość kleoneopoli neo
Eskimoska- tak na każdym kroku mówi o tym jaki to on jest przedsiębiorczy, zaradny, sprytny :P nie widzi w tym nic złego można prosić i tłmaczyć :P

Gość kleoneopoli neo
doradźcie coś......

Gość To co ty
przy nim jeszcze robisz?!

Gość Nienienienienie!
Może spróbuj powiedzieć mu coś takiego: "Albo się zmienisz, albo odchodzę!"

Gość moj facet troche tak miał
ale to raczej nie był egoizm tylko jakies nieograniecie na uczucia drugiej osoby, po prostu zaczęłam otwarcie mówić o co mi chodzi i czego potrzebuje i bardzo sie zmienił.