Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość użytkownik_testowy

Odtwarzanie obgryzionych paznokci

Polecane posty

Gość użytkownik_testowy

No więc sprawa wygląda tak. Od dziecka, albo i wcześniej obgryzam paznokcie. 100 razy próbowałem przestać, ale mi się nie udało, tak więc zastanawiam się nad zrobieniem jakichś sztucznych, ale nawet nie wiem od czego zacząć szukać. Pytanie do was - czy znacie jakieś sztuczne paznokcie dla mężczyzn (czy jakieś uzupełnienia żelem, etc.), takie które wyglądałyby naturalnie? Może znacie jakieś kosmetyczki które takie rzeczy robią?

Gość weffewefeewfew
przestań obgryzać i same się odtworzą :classic_cool:

Gość bleeeeh
tak, krótkie tipsy. smacznego!

oczywiscie ze mozna odtworzyc. W kazdym salonie kosmetycznym powinni miec dziewczyne ktora to zrobi.

Gość bleeeeh
znaczy te odtworzone moga byc doklejane na samym koncu paznokcia?

Gość użytkownik_testowy
Użytkowników poniżej 18 lat, oraz tych którzy nie potrafią przetworzyć pytania, żeby sformułować na nie odpowiedź, jak np. Dlaczego ja? uprasza się o niezwłoczne opuszczenie tematu. Dla tych co nie zrozumieli - w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.c :classic_cool:

Gość bleeeeh
testowy ale jak ty to sobie wyobrazasz? doklejone paznokcie w koncu ci odpadna i znowu zaczniesz obgryzac...

Gość użytkownik_testowy
Nie wiem jak to wygląda, dlatego zadaję pytanie. Kobieta zrobi sobie tipsy, czy jakieś sztuczne akrylowe paznokcie i ma z głowy, bo raz, że to się dobrze trzyma, a dwa, że jest twarde :classic_cool: Rzecz w tym, że potrzebuję substytutu który nie rzuca się w oczy z 20metrów.

Gość gkhg
no tipsy , zelowe, bez koloru, krótkie i naturalnie wyglądające

Gość użytkownik_testowy
gkhg: a mniej więcej orientujesz się jaki jest koszt zrobienia i czy często trzeba to poprawiać u kosmetyczki?

Gość bleeeeh
a jak ci tipsy zasmakują?

Gość użytkownik_testowy
Czy nie napisałem wyraźnie, żeby osoby poniżej pewnej granicy się nie udzielały?

normalne tipsy akrylowe są twarde jak szkło, dobrze zrobione - nie do odróżnienia od normalnych paznokci na końce , tak od 3/4 długości paznokcia babka naklei Ci sztuczny, potem od góry daje taką szpachlę, wszystki piłuje, wyrównuje i po temacie - spokój na jakiś czas, co m-c uzupełnianie tego, co od gróy zrośnie, piłować sobie musisz sam, specjalnym pilnikiem (bo to sztuczne jest, jak pisałam, b. twarde) może przez ten czas oduczysz się obgryzania albo połamiesz sobie zęby potem ściągasz te sztuczne (babka specjalnym rozpuszczalnikiem smaruje i odkleja tą szpachlę) wtedy paznokcie są trochę słabsze, ale równe na całej długości myślę, że jakieś pół roku i problem rozwiązany ale oczywiście podtawa - porzucić nwyk obgryzania, czyli dociec przyczyny i ją zlikowidować

Gość bleeeeh
ceny tez sa rozne 40-100zl pierwsze nalozenie uzupelnienie troche tansze calkowite usuwanie 30-50

Gość użytkownik_testowy
Ewa, 33 i bleeeeh dzięki za pomoc:)