Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamamamymy

Czy mogą od tak zablokować mi konto?

Polecane posty

Gość mamamamamamamymy

Otoz czy skarbowka moze mi zablokowac konto bankowe dlatego,ze nie zaplacilam podatku?Podatek wyniosl cos ponad 200 zl,nie zaplacilam tego w terminie i skarbowka zablokowala mi konto w banku nie informujac mnie o takim zamiarze,tylko po fakcie wyslali takie wlasnie pismo,moga tak?

Gość jesli prowadzisz DG to tak
niestety takie durne przepisy.. mężowi kiedyś 700 ściągnęli bez pytania za jakiś mandat.... można się wkurzyć, wchodzisz na konto a tam brak kasy. Najlepiej nie podawać konta w skarbówce, Vat płacić w kasie, a ZUS na poczcie :P

Gość mamamamamamamymy
Nie,chodzi mi o to,ze oni zablokowali konto nie biorac z niego ani grosza,i odblokuja wtedy gdy im wplace,a jak mam wplacic jak nie moge wyciagnac z konta bo zablokowali.

Gość mamamamamamamymy
Po prostu zablokowali mi wszystkie srodki na koncie i odblokuja jak wplace te 200 zl,nie wzieli sami tylko zablokowali.

Gość mamamamamamamymy
Bardzo prosze o pomoc.

Gość Godejwa
tak mogą, idź do urz edu skarbowego i natychmiat zapłać , dostaniesz od nich zaświadczenie ,żę zapłaciłać i ci odblokują. Mój durny syn tez tak miał , zablokowali mu konto za nie zapłacony mandat.

Gość mamamamamamamymy
Ale jaka to filozofia!Jak mam zaplacic skoro mi zablokowali konto i nie mam do niego dostepu,gdzies wyczytalam ze moga zablokowac tylko te srodki ktore mamy do zaplaty tj. w moim przypadku 200 zl a nie cale konto.

Gość Godejwa
całe:( to taka ich kara :( pożycz i czym prędzej oddaj.

o rany to pożycz i zapłać, jak odblokują to oddasz.... to tylko 200zł!

Gość mamamamamamamymy
Dla ciebie 200 zl a dla mnie duza suma!I nie mam skad pozyczyc,ciezko zrozumiec?Gdybym miala skad wplacilabym!

Gość Godejwa
w takim przypadku blokują wszystkie konta , nawet lokaty. Stań na głowie a zapłać!

Gość nie przejmuj sie tymi
kurwami które myślą że wychodzisz na ulice i każdy ręke wyciąga mając w dłoni 200 zł:O

no to bez wizyty w skarbówce się nie obejdzie! następnym razem płac podatki w terminie, albo nie podawaj numeru konta na "pit'cie" :P

Gość nie przejmuj sie tymi
Gówno a nie lokaty,lokaty nie mają prawa tknąć!Wiem bo miałem podobnie i lokate właśnie i nie zablokowali bo to kasa nie do tknięcia,a autorka ma racje,bo mogą zablokować tylko wymaganą wierzytelność a nie wszystkie środki na koncie🖐️

Gość Godejwa
jesli prowadzisz DG to tak :D , nic to nie da , znajdą ją po peselu w każdym banku:D

Gość Godejwa
nie przejmuj sie tymi mojemu zablokowali wszystkie konta:D

mnie nie znaleźli jakoś - oni mają taki burdel - biorą to co się podało przy rejestracji DG albo w picie na zwrot podatku, przynajmniej dotąd tak było.... mam kilka zaległości z mandatów kilka lat i nic mi nigdy nie ściągneli :D

Gość Godejwa
jesli prowadzisz DG to tak kuźwa no pacz ! :D a biedaka udupili po pół roku zaledwie:D

aha no i tek konta co się z nich już raz zapłaci jakiś podatek czy Zus, to też zapisują.... ... z innych nigdy nam nie ściągnęli!

Gość Godejwa
tej , poczekaj , jemu te lokaty poblokowali bo na osobistym nic nie miał już , więc na poczet przyszłego wpływu na to konto zablokowali wszystko:D

ale w jednym banku miał? bo u mojego tak PKO podał przy rejestracji, z mBanku płaciliśmy zusy i na te 2 konta zawsze przychodzą zajęcia, z tym ze w 1. kolejności na PKO... a ma jeszcze konto w BGŻ i tam nigdy nic nie zablokowali, nawet jak kilka dni nie było wpływów na 2 pierwsze, a jest też na firmę! ja mam za to mBank i kredyt bank - nie mam etatu ani DG - nigdy nic mi nie zablokowali - odpukać.... jak mam mandat to przychodzi pismo, ze wisi na moim koncie w skarbówce, a po czasem przychodzi komornik - konta pozostają nietknięte.

Gość Godejwa
w jednym. bzwbk