Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DKKF8FGKK

jestem przerazona!!WYSZEDL MI CHOLESTEROL AZ 232 MG!!BLAGAM POMOZCIE JAK ZBIC??

Polecane posty

Gość DKKF8FGKK

jestem kobieta i mam 30 lat .. i odebralam wyniki i niestety wyszlo mi takie cos: CHOLESTEROL CALKOWITY 232 MG CHOLESTEROL DOBRY HDL 82 MG CHOLESTEROL ZŁY LDL 131 MG TRÓJGLICERYDY 86 MG STOSUNEK CHOLESTEROLU CALKOWITEGO DO CHOLESTEROLU DOBREGO HDL 2,8! ZALAMIE SIE 30 LAT I JUZ WYSOKI LUDZE SIE ZE STRES PODCZAS POBIERANIA KRWI MOZE MIAL WPLYW NA TO ALBO TO ZE JADLAM DZIEN WCZESNIEJ DWA WIELKIE NALESNIKI TLUSTE Z NUTELLA I SEREM BIALYM ALE TO NIC NIE ZMIENIA WYNIKI SA ZLE

Gość maturks4
DIETA. Niestety, ograniczyć słodycze i tłuste żarełko

Hm, może to głupi pomysł, ale jakbyś tak się kopsnęła do lekarza a potem może do dietetyka? Wiem, wiem, czysty debilizm, wybacz, że śmiałam napisać w ogóle...lepiej poczekaj aż tu Ci poradzą.

Gość kkh7766
masakra wspolczuje ci

Gość DKKF8FGKK
ale ja jestem bardzo chudziutka i naprawde jem tez zdrowo bo tylko ciemny chleb i duzo cebuli i nie jem miesa bo jestem wege ale jem spoooro jajek i to chyba przez to mam takie wyniki :(buuuu i nie pije alkoholu wcale i to tez zle bo podobno alkohol pozwala zrzucic cholesterol

Gość bajuszka
nie dawno został obalony cholesterolowy mit o jajku Japończycy Średnio jedzą 270 jajek rocznie a zaliczaja sie do gługowiecznych zyjacych

Gość Kkdgg88ff
ja mam tez wysoki

Gość slyszalam
zamiast masła benecol podobno cytryna zbija - ale sporo tzreba pic i to chyba naczczo

Gość LEJLASDDD
OKROPNIE DUZY MASZ JAK NA SWOJ WIEK WSPOLC ZUJE

Gość Romekk3434
nie jedz wiecej niz 4 jajka w tygodniu . zamiast masla margaryna zamiast zoltego sera bialy ser. nigdy nie jedz w mc donaldzie .

Gość nie histeryzuj dziewczyno
Cholesterol całkowity: wartości prawidłowe: 150-200 mg/dl (3,9-5,2 mmol/l) wartości graniczne: 200-250 mg/dl (5,2-6,5 mmol/l) wartości nieprawidłowe: > 250 mg/dl (>6,5 mmol/l) Cholesterol LDL (zły cholesterol): wartości prawidłowe: < 135 mg/dl (< 3,5 mmol/l) wartości graniczne: 135-155 mg/dl (3,5-4,0 mmol/l) wartości nieprawidłowe: > 155 mg/dl (> 4,0 mmol/l) Cholesterol HDL (dobry cholesterol): wartości prawidłowe: Mężczyźni: 35-70 mg/dl (0,9-1,8 mmol/l) Kobiety: 40-80 mg/dl (1,0-2,1 mmol/l) Masz dobre wyniki. Do niedawna byla norma do 250. Te normy a ztucznie zanizane prze producentow lekow zbijajacych cholesterol., mowili mi nie raz znajom lekarze, Cholesterol jest potrzebny. Masz dobre wyniki dobrego i zlego a to jest najwazniejsze,

Gość leki bierz niestety
ma zle kretynko bo ja mialam identyczne wyniki jak ona tylko nawet mniej LDL bo 120 a lekarz mi kazal brac tabletki na obnizenie

do tego nie wiadomo, czy przestrzegalas - nie jesc nic przed badaniem po 6 wieczorem i w ciagu dnia nie obzerac sie tlustym.

Gość inkkkkkkkka
2 dni ie jedz tłustych potraw i ponowinie zrób badanie

do tego genetyka ma duze znaczenie, moze to byc rodzinne. Jestem z lekarskiej rodziny i mam wielu znajomych lekarzy , wiem, jak bezensowne sa te paniki z cholesterolem. jeszcze 20 lat temu normą bylo 250 i jakos ludzie nie umierali na potegę.Obnizanie cholesteru lekami jest niezdrowe, juz predzej dietą.

Gość dzieki kochani i juz wam pisze
PRZED BADANIEM PORANNYM DZIEN WCZESNIEJ NIE JADLAM PO 19STEJ A;E JADLAM NA OBIAD NALESNIKI Z SEREM I NUTELLA ALE TO CHYBANIE MA WPLYWU SKORO NIE JADLAM POTEM PO 19STEJ JUZ NIC DO BADANIA RANO

Gość dzieki kochani i juz wam pisze
GORSZE BYLO TO Jak sie denerwowowalam PODCZAS POBIERANIA KRWI SERCE MI CHCIALO WYSKOCZYC ALE CZY STRES MA WPLYW NA TO JAKI WYJDZIE CHOLESTEROL?

Gość nie histeryzyj dziewczyno
Kobiety z podwyższonym poziomem całkowitego cholesterolu mają obniżone ryzyko zachorowania na parkinsona - wykazali naukowcy z Holandii. Informację na ten temat zamieściło pismo "American Journal of Epidemiology". Badania przeprowadzone przez holenderskich naukowców pokazują, że osoby z niskim poziomem "dobrego" cholesterolu HDL mają nieco wyższe ryzyko raka okrężnicy niż osoby, u których poziom HDL jest właściwy. Wysoki poziom "dobrego" cholesterolu chroni przed rozwojem choroby Alzheimera. Do takich wniosków doszli badacze z Taub Institute przy Columbia University w Nowym Jorku. A ty masz akurat dozo dobrego, a to jest najwazniejsze. Jesli nie masz w rodzinie chorob serca itd - mozesz spac spokojnie ( co nie znaczy, ze jesc tłusto)

Gość przejebane masz
w tym wieku taki cholesterol

Gość po tabsy marsz
do lekarza

Gość Żeberko
Przy tak wysokim dieta nie wystarczy, musisz go zbić lekami, a dopiero potem dieta. A jutro zapierdzielaj do lekarza i to biegiem!

Gość sasza111
tak tak, do lekarza i robić coś z tym cichym zabójcom. Ja walczę razem z Betalipem. pomaga :)

Gość ....KOperek....
Wiecej majonezu jedz !

Gość sasza111
hmm - majonez też lubię. achh, wszystko co dobre to nie zdrowe.

Gość mammamiam
wiec tak: NIE WOLNO JESC zadnych tlustych mies i kielbas, masla, smietany , lodow, sera zoltego, ciast i ciasteczek, czekolady , olejow JESC: weglowodany-platki sniadaniowe, brazowy chleb,ziemniaki, ryz i makaron, fasolka, rybe, chude mieso, owoce i warzywa(przynajmniej 5 porcji dziennie) aspiryne dzinnie ale mala daawke powodzenia

Gość gość
alewysoki

Gość gość
zmień dietę...