Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bartek_____23

Związek z młodą mamą

Polecane posty

Gość bartek_____23

Mam 23 lata , moja ukochana 22. Krótkie wprowadzenie: Znam ją od podstawówki. Wiele razy mijaliśmy się , ja chciałem być z Nią, później Ona ze mną. W ostatniej klasie gimnazjum zaszła w ciążę z innym facetem. Nie okazał się dla Niej dobrym partnerem. Irena wychowuje dziecko sama. Ojciec pojawia się na cotygodniowe spotkania ( 3 razy w tygodniu odwiedza córkę). Ja natomiast zbliżyłem się do Ireny... zakochałem się, ona mnie też kocha. Czas na pytania i opinie. 1.Czy Irena mając dziecko ( już 6 letnie) wybrała mnie już nie z czystej miłości, tylko może po to żeby zapewnić dom dziecku ? 2. Czy po tym jak Irena została matką, czy Jej wymagania na partnera zmniejszyły się ? ( bo kobieta z dzieckiem relatywnie ciężej ma z zawieraniem nowych związków) 3. Boję się , że dziecko mnie nigdy nie zaakceptuje, bo fakt jest taki, że nie będę Jej ojcem nigdy, mogę być ojczymem, co daje mi okrojone prawa. i czasami czuję gorycz, że to nie ja jestem ojcem tego dziecka . jakieś porady, żeby to ogarnąć ?

Gość bartek_____23
nie, wtedy byliśmy na etapie mijania się. "latała za mną", a że ja nie chciałem znalazła sobie innego.

Gość kefir_i szypiorek_pycha
pytasz - masz: 1.Czy Irena mając dziecko ( już 6 letnie) wybrała mnie już nie z czystej miłości, tylko może po to żeby zapewnić dom dziecku ? - trudno powiedzieć. Ważne mogą być obydwa powody. A może ten pierwszy... czyli - TY. Kto wie... ? A pytałeś Ją o to? 2. Czy po tym jak Irena została matką, czy Jej wymagania na partnera zmniejszyły się ? ( bo kobieta z dzieckiem relatywnie ciężej ma z zawieraniem nowych związków) - raczej nie. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że -> zwiększyły się. (Obym sie myliła!) 3. Boję się , że dziecko mnie nigdy nie zaakceptuje, bo fakt jest taki, że nie będę Jej ojcem nigdy, (...) - nie zgodzę się z Tobą. Możesz być wspaniałym Ojcem dla tego dziecka. Ale fakt -> sytuacja nie jest z szuflady "tych prostych". I wymaga chęci, zaangażowania, wysiłku, pracy. powodzenia! :) _____________________

Gość bartek_____23
dziękuję za odpowiedzi (kefir_i szypiorek_pycha) dosyć sporo dla mnie znaczą ;)

Gość kefir_i szypiorek_pycha
3m się! I oby Ci się wiodło. :)

Gość szprotka w oleju
Miala 15lat jak zaszla i 16 jak urodzila...?

"Miala 15lat jak zaszla i 16 jak urodzila...?" pomyśl trochę, np. w listopadzie zaszła w ciąże a w lipcu urodziła dziecko

Gość SolidSnake
Wg mnie to ta dziewczyna jest świadoma tego, że nie znajdzie łatwo drugiego faceta. Ty jesteś pod "ręką", jest jej po prostu wygodnie. Nie oszukujmy sie. Niewielu facetów chce angażować się w takie związki. Dla 6 letniego dziecka będziesz co najwyżej Panem Bartkiem, nie tatą. Nie wychowywałeś jej, nie przyzwyczaiłeś się do niej,ona do Ciebie. Chcesz w to brnąć to brnij. Twoje życie.

Gość fdfdgfhgj
poszukaj wartosciowej dziewczyny, po co ci taka? 15 lat i juz dupy dawala? i jeszcze z dzieckiem? malo wolnych kobiet, pieknych i mlodych? po co ci taki ciezar?

Gość ADSSAWA
Wg. mnie jak ją kochasz i ona ciebie to dziecko nie jest przeszkodą (a może być wręcz przeciwnie bo wydoroślejesz).

Gość oh Looord!
Irena już od najmłodszych lat była gościnna w kroku....