Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jasnowłosa Wenus

Wielki Piątek powinien być wolny od pracy!

Polecane posty

Gość jakdbd c cd
norma,dlatego muszę pracować do 23 :/

Gość Alphacentauri
Nie dlatego, że się nie chce pracować. Ten dzień powinien być wolny, bo trzeba się wtedy skupić na Męce Pańskiej, pomodlić, iść do kościoła, a nie do pracy. Ale też nie może to być dzień wolny za frajer. To ma być dzień refleksji i modlitwy.

Wielki Piątek jest jutro jakby ktoś nie wiedział. To prawda, że to dzień refleksji ale ciężko się skupić na tym dniu, kiedy w pracy człowiek musi się sprężać i nie raz się wkurzy.. :(

Już bez przesady :p ale uważam że np dniem wolnym od pracy powinna być Wigilia Bożego Narodzenia i Sylwester bo nie znam osoby, która nie byłaby wkurzona że w tym dniu ma iść do pracy, a w wielu miejscach są to normalne robocze dni i pracodawca najwyżej z łaską zgodzi się żeby to odrobić a potem często jeszcze "zapomni" :o

u mnie w pracy Wigilia jest wolna od dwóch lat, Sylwester też kilka razy był wolny. praca do ostatniego dnia sprawia, ze potem człowiek nie ma ochoty na świętowanie bo jest zmęczony

Gość vahine
U nas na Polinezji Wielki Piatek jest dniem wolnym od pracy ale zadko kto sie tu skupia na mece panskiej a do kosciola chodza w zasazdie tylko tubylcy.

Gość kretyńskie święta
ja wam dam dzień refleksji,a do roboty nieroby nawiedzone

Gość Do roboty a nie
Tych pierdolonych świąt wam się zachciało !

Gość joanna868686868686
Powinien być wolny, ja dziś pracuję od 9-17 a po powrocie będę musiała jeszcze szykować wszystko na święta-mięsa, sałatki itp. mam nadzieję, że uda mi się wyrwać 1-2 godz. wcześniej, podziwiam tych, którzy pracują jeszcze jutro i muszą zdążyć z przygotowaniami...

Gość GretaBarbo
wyobraź sobie, że są tacy, któryz pracują nie tylko w Piątek, ale również całą sobotę, a także w Wielkanoc. I co? I nic, żyją W ogóle przereklamowane te święta. I nie pieprzecie, że zależy wam na skupieniu itp. Jak zwykle; zastaw się a postaw się, a na stole musi być zylion potraw, mięs, ciast. Chyba niektórzy całkiem zapomnieli o co chodzi w świętowaniu

Greta - otóż to :) Świątek, Piątek czy niedziela... A właśnie w takie 'wolne' dla narodu dni niektórzy mają największy zapieprz... :o Przykładowo ja :( W sumie to nawet na stacjach benzynowych w sklepach jest ruch ogromny, przynajmniej tutaj - na każdej stacji trzeba odstać min. 30 minut żeby zapłacić :D Bo się ludziom alkohol kończy, czekolady czy fajki :D

Gość yuforgfusv
a czemu? ja bym wolała 40 dni urlopu i żadnych kretyńskich obowiązkowych świąt. bigotki by sobie brały w piątek mały czy wielki a ja w sierpniu!

Gość kkkiiikkkaaa
Bez przesady, niby z jakiej paki kolejny dzień wolny. Jak nie dajecie rady z "przygotowaniami", to może zagońcie mężów/ facetów do roboty. Nic mnie bardziej nie osłabia jak te wielce umęczone baby, co to lamentują, że nie zdążą w 1 dzień przygotować ciast, mięs, sałatek i innych sratek dla dziesięciu osób, jakby nie można było kogoś poprosić o pomoc. Sama robię jutro jedną sałatkę i jajka faszerowane (max godz. roboty), mąż przygotuje żur i ogarnie chatę (przy czym sprzatamy na bieżąco, więc się nie narobi), a resztę żarcia pozostali członkowie rodziny. I nikt sie nie przemęcza.

Gość Chrystmanek
Ludzie są bezczelni, zamykają markety, skracają godziny pracy w piątek a mają obowiązek pracować zwłaszcza te szmaty w marketach.

a wiecie ze Niemcy maja wolne od pracy od wczoraj a sa praktycznie ateistycznym krajem

kkkiiikkkaaa masz racje, gdyby wszyscy domownicy się udzielali w przygotowaniach to byłby w święta luuuzik:) A to moje motto: 🌻Święta nie składają się gównie ze sprzątania, polerowania i gotowania ale tworzy je atmosfera--najlepiej pełna miłości i radości. 🌻A taką atmosferę daje nam RODZINA😍