Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fryzjerka010203

Odpowiem na pytania dotyczące włosów ;)

Polecane posty

Gość fryzjerka010203

Hej Jestem fryzjerką i odpowiem na wasze pytania dotyczące włosów Nudzi mi się więc... ;)

Gość Master119
Jak wyprostować łonowce?

Gość grgrgerg
jak obciąć sobie grzywkę na skos?

Gość rwfcwe
czy robisz zabiegi keratynowego prostowania włosów?

Gość malabrunetka21
no to ja mam pyt:) co zrobic przy wracaniu do swojego koloru aby odrosty nie byly zbyt widoczne?

Gość :))))
Może coś na temat farbowania rozjaśnianych włosów? Chciałabym wrócić do swojego naturalnego koloru (ciemny blond) a w tej chwili mam rozjaśniane. Co mi może z tego wyjść na głowie jeśli położę farbę zbliżoną do naturalnego. :D

Gość kokok
chce zapuścić grzywkę, jak to mam zrobić czy fryzjerka moze zrobic cięcie przygotowujące włosy do zapuszczania? grzywke mam od urodzenia i nie umiem jej zapuscic

Gość gbghg
mam wazne pytanie!!!! Dlaczego kazda fryzjerka w Polsce wmawia ze nie da sie osiagnac wymarzonego koloru wlosow? Fryzjerzy pracujacy dla gwiazd udawadniaja ze mozna pofarbowac wlosy na kazdy kolor teczy

Gość ech...........................
CZY KOBIETY POSIADAJĄCE LOKI ŚLICZNE NATURALNE NAJLEPIEJ RUDE LUB CZARNE SĄ ŚWIADOME SWEGO PIĘKNA ?? I PRZEZ TO WIEDZA ŻE MOGĄ WYBIERAĆ W FACETACH ?? Pytam na poważnie :( to aniołki są i nie mam szans

Gość rwfcwe
ja miałam platyne na głowie, pofarbowałam ciemnym blondem i jakoś zieleni nie miałam :o nie wiem czemu fryzjerki tak gadają :o

Gość gbghg
po drugie 99% fryzjerek nie wie jak osiagnac karmelowy ,czekoladowy, migdalowy blond -nie wiedza jaki to kolor i wmawiaja ze taki nie wyjdzie bo mam np za ciemne wlosy dlaczego? skoro gwiazdy zagraniczne maja zajebiscie zrobione wlosy, czesto ciemnowlose przemieniaja sie w piekne blondynki

Gość fryzjerka010203
Najlepiej zrobić to u fryzjera bo w salonie mają inne farby niż te dostępne w zwykłych sklepach, mniej niszczą włosy, mają trochę inne działanie A jeśli chcesz powrócić do naturalnego koloru to warto by było zrobić zabieg dekoloryzacji

Gość jfjfjfjfj
jak wygolić włosy w dupie ????

Gość malabrunetka21
nie chce ich niszczyc bo sa za dlugie i ladne:) a skoro o dlugosci mowa to o czym mysli fryzjerka gdy klientka chce sciac koncowki (1cm) a fryzjerka tnie 10cm??

Gość fryzjerka010203
gbghg da się zrobić każdy kolor ;) najlepiej to widać na różnego rodzaju pokazach fryzjerskich, gdzie dziewczyny mają np. kilka kolorów kontrastujących ze sobą plus do tego jakieś wzorki zauważyłam, że w przeciętnym salonie w pl mają tylko podstawową paletę kolorów farb do włosów, blondy, brązy, czernie... czyli takie kolory które odpowiadają większości klientek

Gość gbghg
aha tak myslalam ze to zalezy od umiejetnosci fryzjera plus od farb jakie sa w salonie:) szkoda ze niektore fryzjerki klamia ze sie nie da:(

podbijam do pytania brunetki:) co tymi fryzjerkami kieruje? sama sie z tym spotkalam wlosy mam dlugie, nie sa zniszczone i konce ie sa rozdwojone. mowie po kilka razy ze chce 1.5cm skrocic a na podloge leci 10.

Gość fryzjerka010203
kokok tzn. że się nie układa przy zapuszczaniu i źle wygląda? Idź do dobrego salonu, a nie do pani basi która jest fryzjerką od czasów prlu i wytłumacz, że chcesz zapuścić, powiedz jak ma się układać, żeby ci pasowało itp. Za samą grzywkę nie zapłacisz dużo, a będzie warto ;)

Gość Tarotka0002
Hej, mam pytanie co do włosów. Czy po ścięciu na łyso wlosy odrastają grubsze a może gęściejsze? Może poprawia się ich kondycja?

Gość btry6u7kjghy654
odpowiedzi rodem z gimnazjum, taka z ciebie fryzjerka jak z koziej dupy trąba

Gość fryzjerka010203
Tarotka0002 tak

Gość btry6u7kjghy654
13:52 [zgłoś do usunięcia] fryzjerka010203 Tarotka0002 tak I TYM SIĘ POGRĄŻYŁAŚ!! ja wiem że jest przerwa świąteczna, ale mogłabyś chociaż lekcje odrobić albo mamie pomóc w przygotowaniach zamiast takie lipne prowo zakłądać!! Tarotka0002 to nie prawda, mit! włosy się wydają grubsze, bo przy skórze takie są, ale jak dojdą do takiej samej długości jak przed ścięciem to różnicy nie ma. po prostu odrastajacy włos wydaje siew początkowej fazie wzrostu grubszy

Gość fryzjerka010203
malabrunetka21 a naturalnie jakie masz? a z tymi końcówkami to naprawdę nie mam pojęcia, sama jestem na to uczulona bo też zawsze jakaś mi źle obcieła i później żałowałam, że w ogóle tam poszłam... raz w życiu tylko miałam włosy dobrze obcięte jak jeszcze chodziłam do fryzjera Trzeba kilka razy powtarzać ile dokładnie się chce, a nie że się przyszło tylko na podcięcie końcówek, np. że ma obciąć 3 cm nie więcej I nie bójcie się zwracać uwagi podczas obcinania, bo wtedy da się coś jeszcze zrobić, po już niestety nie :)

Gość nie cierpię fryzjerów
" skoro o dlugosci mowa to o czym mysli fryzjerka gdy klientka chce sciac koncowki (1cm) a fryzjerka tnie 10cm?? " nic nie myśli, po prostu fryzjerka nie potrafi równo obciąć włosów, więc poprawia, poprawia, poprawia i w efekcie zamiast podciąć włosy o 1 cm, podcina o 10 cm gdy ja poprosiłam o podcięcie włosów o 10 cm w efekcie wylądowałam z włosami krótkszymi o 20 cm a głupia fryzjerka naciągała mi mokre włosy by pokazać mi że są tej długości o jaką prosiłam zupełnie jakbym ja była głupią idiotką która nei wie że po wyszuszeniu włosy będą jeszcze krótsze niż na mokro

Gość btry6u7kjghy654
nie gadajcie z tą gimbuską, zobaczcie jak odpowiada! "idż do fryzjera" to jej najczęstsza odpowiedź :-D a jak pisze o czymś to zamiast profesjonalnego słownictwa używa określeń "inne farby" "inne działanie" poza tym jak blondynce można polecać dekoloryzację? przecież dekoloryzacji się nie robi na rozjaśnionych włosach :-D:-D:-D:-D

Gość fryzjerka010203
btry6u7kjghy654 nie ja odpowiadałam na to pytanie co do grubości włosów jak to na kafe bywa - podszyw widać tak im się nudzi, że podszywanie się na wątkach erotycznych już im nie wytarcza - nolify...

Gość fryzjerka010203
dekoloryzacje poleciłam malabrunetka21

Gość to ja mam pytanie fryzjerko
gdzie pracujesz? będę wiedziała którego salonu unikać jak ognia, skoro chcesz dekoloryzować rozjaśnione włosy :-D

Gość fryzjerka010203
Niektóre fryzjerki ścinają końcówki na prosto, a później poprawiają, poprawiają, poprawiają... fakt zamiast od razu zrobić to pod odpowiednim kątem