Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość godesberg

ubezpieczenie z up pomocy

Polecane posty

Gość godesberg

Od kiedy jest się ubezpieczonym od chwili rejestracji ? I co ile się trzeba podpisywac? Trzeba meldunek ? Ja będę 1 raz sie rejestrować,potrzebuję ubezpieczenia na szybko mam ostre niedokrwienie serca moje ubezpieczenie nie pokrywa takich rzeczy pracuje czasowo za granica co robić ? pomóżcie

Jesteś teraz w Polsce? Należy zgłaszać się do UP co m-c, chyba że zadzwonią i wcześniej będziesz musiał/a przyjść. Ale jeśli się zarejestrujesz to ważną książeczkę dostaniesz od ręki. Bynajmniej w Poznaniu 5 lat temu tak było.

Gość godesberg
Emmett Fitz-Hume ja mam ubezpieczenie prywatne ale oni nie refundują operacji na sercu a będę musiała mieć najprawdopodobniej poszerzanie tętnic adsadsa jestem od paru dni w Polsce wróciłam bo źle się czułam męczyłam sie kilka mies no i wczoraj byłam u kardiologa..... mam szereg badań które moje ubezp akurat pokrywa ale operacji niestety nie ......

Gość Emmett Fitz-Hume
Myślę, że to zależy od pakietu bo skoro finansują stomatologa (nawet implanty), to może i kardiologa? Najprościej zapytać- w końcu nic to nie kosztuje ;) Jeśli chodzi o ubezpieczenie w ZUS, to pewnie (ponieważ mieszkasz za granicą i podpisywanie listy będzie problematyczne) najlepszym rozwiązaniem byłaby umowa o pracę albo zlecenia z polskim podmiotem ;)