Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jupi___

organizacja chrztu na odległość

Polecane posty

Gość jupi___

Witajcie drogie mamy w ten świąteczny dzień. Mam do Was pytanie: czy można zorganizować ślib bez mojego udziału? Ja mieszkam w UK, a chciałabym ochrzcić dziecko w Polsce. Niestety nie mogę lecieć do kraju by się zająć organizacją. Czy może w moim i męża imieniu załatwić wszystko moja mama, a my byśmy tylko przylecieli na sam chrzest? Jak wygląda organizacja takiego chrztu?

Gość wczorajszydzienamoze jutrzejsz
potrzebujecie tylko akt malzenstwa jesli taki posiadacie i akt urodzenia dziecka a takze od chrzestnych dziecka zaswiadczenia ze sa katolikami. To wszystko :) a czy zalatwic moze mama to nie wiem...zalezy chyba od ksiedza...choc szczerze to przy zalatwianiu go nie bylo tylko zalatwialam wszystko z babeczka w kancelarii :)

Gość mama sama w domu...
ja mieszkam w Irlandii urodziłam 3 lata temu mój synek miał 7 tyg jak był chrzczony i też wszystko załatwiała moja mama. Nie potrzebowaliśmy aktu ślubu bo ślub mieliśmy w tej samej parafii tylko chrzestni i my musieliśmy mieć kartki do spowiedzi i dostarczaliśmy je przed mszą.

My też mieszkamy w UK, moja mama załatwiała wszytko z księdzem, i przyszli chrzestni załatwaili w swoich parafiach, my dwa dni przed chrzciami poszliśmy z dzieckiem i donieśliśmy dokumenty, bez problemów załatwiliśmy wszytko na odległość łącznie z wynajęciem lokalu na impreze po.

Gość jupi___
bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi :) super, że da się załatwić wszystko na odległość cieszę się.

Gość gość

Zadowoleni jesteśmy z podejścia ludzi w Ludwince. Robiliście tutaj skromne przyjęcie z okazji chrzcin. Dobre warunki cenowe, miła i pomocna obsługa, no i najważniejsze – tradycyjne, smaczne, doprawione jedzenie. Wszyscy goście zadowoleni, nikt nie narzekał że coś mu nie pasuje , a wiadomo że ludzie są marudni 😛