Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jabk999

Zaszłam w ciąże 4 miesiące po cesarce, co teraz?

Polecane posty

Gość jabk999

Szczerze mówiąc jestem w głębokim szoku jak to się mogło stać, stosowałam plastry Evra, i zaszlam:( jestem 4 miesiace po cc i co teraz? czy uda mi się donosić tą ciąże? czy macica jest w stanie udźwignąć ciaże po ledwo co odbytej cesarce? czy był ktos w podobnej sytuacji? proszę o rady

Gość mendrea
HMM JA MIALAM CC POL ROKU TEMU, i jak zapytalam kiedy moge bezpiecznie zajsc w kolejną ciąze to lekarz powiedzial ze za minium 1,5 roku. musi sie wszytsko pozagoic w koncu to byla operacja. hmm cóż Ci poradzic. Musisz dbac o siebie i nie dzwigac a z małym dzieckiem jest ciezko

Gość okularnica od niedawna12345
moja ciocia zaszła 3msc po cesarce i po tej drugiej lekarze powiedzieli jej że ścianki macicy są cieńkie jak kartka papieru... potem podwiązali jajniki

Moze byc ciezko,ja bym teraz radzila naturalnie sprobowac,kolezanki co mial w krotkim czasie 2 cesarki,zazwyczaj ladowaly na antybiotykach i lezaly dlzuej w szpitalu...

Gość majóweczka proszę Cię
przede wszystkim NIE STRASZ;) po drugie to w Twojej sytuacji autorko, nie ryzykowałabym porodu SN ABSOLUTNIE, bo odstęp jest zbyt mały między jedną a drugą ciążą i może dojść do pęknięcia macicy, zdecydowanie lepiej rodzić teraz przez CC dodam jeszcze, że sama jestem po 3 cesarkach, a wszystkie moje dzieci urodziłam w okresie 3,5 roku i Bogu dziękować wszystko ok z moją macicą i blizną:) porody bez komplikacji:) nie trzeba z góry zakładać, że będzie źle, bo naprawdę nie musi, a raczej będzie dobrze:) głowa do góry:) u Ciebie w końcu to dopiero druga, a nie nawet 3 CC;) będzie dobrze:)

Gość hmmm pewnie zwyzywacie
"nie wiem jakie szkoły skończyłąś ale powinnaś wiedzieć że po ciąży przez co najmniej pół roku organizm jest tak rozregulowany chormonalnie że ani plastry sani tabletki nie pomogą," Ja kończyłam normalna podstawówkę, ale takich rzeczy w niej nie uczyli. Uczyli natomiast ortografii. :p

Gość omnaaa
i cóż z tego ze ortografii w twojej podstawówce uczyli jak przygotowania do zycia i wiedzy ogólnej brak?

Gość Hahahahaha :)
omnaaa-chciałaś zabłysnąć a wyszłaś na idiotkę.Boże że tacy ludzie się rodzą. Autorko.Byłaś u lekarza już??Na pewno nie rodź naturalnie bo może dojść do pęknięcia.Sama ciąża może być powodem dużych powikłań bo w miarę jak dziecko będzie się rozwijało a co za tym idzie macica powiększała też może dojść do pęknięcia.Jak nie byłaś u lekarza to leć jak najszybciej!Życzę szczęśliwej ciąży i dobrego rozwiązania.