Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roses111

PORÓD PRZED 35 TYGODNIEM CIĄŻY.

Polecane posty

Gość roses111

Witam bardzo serdecznie. Mam 21 lat i jestem w 32 tygodniu pierwszej ciąży. Kilka dni temu mój lekarz stwierdził całkowicie skróconą szyjkę macicy i rozwarcie na 1 cm. Wysłał mnie do szpitala. Po dokładniejszych badaniach, zostałam wysłana do domu. Biorę Luteinę, Magnez i Nospę. Mam dużo leżeć, odpoczywać. Jednak przez cały czas czuję ból brzucha, napina mi się bardzo i twardnieje, poza tym czuję pobolewanie w dole brzucha, jak przy miesiączce i ostre kłucie w okolicach krocza. Martwię się, że urodzę moją Córeczkę przed czasem. Proszę, napiszcie jakie ma szanse dziecko urodzone między 32 a 35 tygodniem ciąży. Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam.

Gość mama33332
Spokojnie ma bardzo duże szanse :) szwagierki dziecko urodziło się w 30tyg. i ma się świetnie!! Musisz dużo odpoczywać, jak najwięcej leżeć i się nie stresować to dotrwasz do 36 tyg. bądź dobrej myśli :)

Gość zielona migotka
Ja od 29 tc mam szyjkę skróconą i rozwarcie na palec, też mnie straszą porodem przedwczesnym ale póki co to jestem w 34 tc i mam nadzieję że dotrwam jeszcze dwa tygodnie mimo iż czuję że to już nie długo.Trzeba się dużo oszczędzać, leżeć i jeszcze raz leżeć, innego wyjścia nie ma.

Gość roses111
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi, jakoś mi tak ulżyło. Wiadomo, że się martwię o moje Maleństwo, jak każda matka :) Dzięki jeszcze raz :*

Gość roses111
Dziękuję Wam Dziewczyny za odpowiedzi :*

Gość mama babelkow
Spokojnie moi chlopcy urodzili sie w 34+5 i sa zdrowi jak rybki co prawda lezeli w szpitalu 3 tyg ale to ze wzgledu na antybiotyk(ktory nie byz wcale potrzebny bo infekcji nie bylo) i ze wzgledu na wage(wypuszczaja dzieci ktore osiagna wage 2000g) Powodzenia!!!i nie martw sie bo to niestety wplywa najgorzej na twoje malenstwo:) uszy do gory!