Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niesmialaaa ;(

strach przed samodzielnoscia i chorobliwa niesmialosc:(

Polecane posty

Gość Niesmialaaa ;(

Juz niedlugo skoncze 19 lat, czas wyprowadzic sie z domu, poszukac pokoju a ja boje sie zadzwonic do obcych ludzi. Tak samo jest z szukaniem pracy. Nie zadzwonie bo rzesa mi sie rece i serce kolacze ;( Czuje sieo kropnie . Co mam zrobic ?

Gość wrednamalpaa26
fobia społeczna?

Gość dsrwytiuouoestse
ja mam podobnie ale..przeczytaj transerfing rzeczywistości może zmienisz podejście do siebie i do życia ;)

Gość no to że
strach trzeba przezwyciężyć poziom adrenaliny wzrasta i blokuje cię,ale kilka razy się przełamać i będzie ok

Gość wrednamalpaa26
fobia społeczna? chyba nie obejdzie się bez psychologa

Gość tak samo....
ja mam 26 lat i mam tak samo :D

Gość Meyanka
Ja tez tak miałam, w zasadzie głownie przez wychowanie rodziców, ktorzy robili za mnie wszystko, zalatwiali wszystkie sprawy i ja jako osoba po maturze nie miałam w ogole pojecia o swiecie i zyciu. Ale przelamalam sie, dostalam na studia, znalazlam pierwsza prace i dzis pracuje w firmie z duza iloscia osob, ciagle jezdze na spotkania z obcymi ludzmi, generalnie musze duzo dzialac samodzielnie. Da sie przestawić, nawet bez pomocy psychologa :)

Gość Niesmialaaa;(
Wiem ze musze sie przelamac ale jak ? To nie jest takie proste . Boje sie ze przez to nigdy nie znajde pracy ,

Gość meyanka
Ja tez tak miałam, w zasadzie głownie przez wychowanie rodziców, ktorzy robili za mnie wszystko, zalatwiali wszystkie sprawy i ja jako osoba po maturze nie miałam w ogole pojecia o swiecie i zyciu. Ale przelamalam sie, dostalam na studia, znalazlam pierwsza prace i dzis pracuje w firmie z duza iloscia osob, ciagle jezdze na spotkania z obcymi ludzmi, generalnie musze duzo dzialac samodzielnie. Da sie przestawić, nawet bez pomocy psychologa :)

Gość Niesmialaaa;(
Wiem ze musze sie przelamac ale jak ? To nie jest takie proste . Boje sie ze przez to nigdy nie znajde pracy ,

Gość meyanka
E tam, nie użalaj sie tylko zacznij działać! :) Po prostu trzeba sie przelamac, nie zastanawiac jak, tylko zaczac dzialac. Przeciez nie chcesz skonczyc jako zyciowa kaleka wiecznie na utrzymaniu rodzicow. Znam taka osobe, ktora ma 36 lat, skonczyla studia ale cale zycie mieszka z rodzicami, jest kompletnym odludkiem, gdy zmarla jej matka to probowala popełnic samobojstwo, bo nie ma wlasnej rodziny i wlasnego zycia, jakiegokolwiek oparcia.

Gość ggffgfggh
meyanka napisz cos wiecej o tej osobie, to facet czy kobieta i z czego sie utrzymuje?

Gość meyanka
Kobieta. Napisałam, że jest na utrzymaniu rodzicow. Przez jakis tam czas gdzies pracowała, ale generalnie całe życie mieszka z rodzicami- obecnie już tylko z ojcem i żyje z jego emerytury.

Gość ggffgfggh
to nic nie dorabia nawet na czarno? dziwne to dla mnie, co ona robi ale dnie????

Gość Niesmialaaa;(
Nie mam rodzicow. Nie chce sie nad soba uzalac. Chcialabym aby ktos mi pomogl znalezc prace a potem bym sobie jakos poradzila. Na te chwile mieszkam z siostra , dokladam sie do rachunkow . Kurcze musze sie zmobilizowac jakos. Mam nadzieje ze cos znajde.

Gość myszka jskajd 9a898akj
zajebiste są te zacinające się posty. Teraz każdy będzie pisać po kilka raz to samo, a druga strona po kilka razy będzie to samo odpowiadać :D Infromatycy z Kafe powinni wreszcie coś tu naprawić.

Gość tanatos2012
mam podobnie, z tym, że nie mam na razie zamiaru się wyprowadzać i studiuję na gownianej uczelni, mam 22 lata, nie wiem, jak będzie z pracą, nie wyobrażam sobie siebie w żadnej, ale żeby było ciekawiej to z pewnych powodów bez pracy później też se siebie nie wyobrażam :)

Gość ggffgfggh
to co ona robi cale dnie????

Gość ggffgfggh
a jak tata umrze to jak ona sie utrzyma? czemu ona nic sobie nie dorabia nawet tylko siedzi w domu??? co mozna robic siedząc cale dnie w domu??????????

Gość meyanka
a skąd mam wiedzieć? :P To nie jest jakaś moja bliska znajoma, to corka sasiadow z osiedla.

Gość ninkakwiatek
Jeżeli chodzi o nieśmiałość to może warto przeczytać poradnik Leil Lowndes "Pożegnanie z nieśmiałością" albo coś na temat asertywności Tutaj jest ten poradniki: http://www.przemiana.otwarte24.pl/142,Pozegnanie-z-niesmialoscia-Leil-Lowndes