Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_31

Czy jest tu ktos kto planuje trzecie dziecko?

Polecane posty

Gość mama_31

Ja mam takie plany ale rowniez mnostwo watpliwosci, chcialabym z kims o tym pogadac.

Gość uhuhu blb
Zapomnialas dodac ze nie mieszkasz w polsce.

Gość masz 31??? lat
masz 31lat i chcesz 3???? podziwiam i daj mi sile jaka ty masz na jedno?? bo ja mam jre w planach alw bardzo daleko///////

Gość kasia!!!!!!!!!!!!
W planach to mamy nawet 4 ale na razie możemy sobie pozwolić tylko na jedynaka. Niestety obecne czasy, rządy itd itd... nie sprzyjają polityce prorodzinne...j a tak mało do szczęście potrzeba....wystarczyło by zapewnione miejsce w przedszkolu...ehhh...

Gość mama_31
Co za roznica gdzie mieszkam, z tego co mi wiadomo rzad polski nie wprowadzil jakiegos limitu na ilosc posiadanych dzieci, nie jestesmy Chinczykami. Tak mam sile na kolejne, dlatego o tym mysle ze teraz, poki nie jestem za stara ;)

Gość uhuhu blb
Wlasnie jest roznica .

Gość mama_31
Gdzie widzisz roznice? Rodziny sa wszedzie takie same, lepsze lub gorsze, narodowosc nie ma tu znaczenia. Tez mialam w planach 4, ale najpierw musze zdecydowac sie na trzecie, urodzic je, a pozniej ewentualnie decydowac co dalej;)

Gość uhuhu blb
Rodziny te same, rządy i warunki nie

Gość efhnbad
nie każdy w polsce klepie biedę, tak jak za granicą nie każdy jest bogaczem.

no to mnie zdecydowanie pobilas! planowaliscie czworke z mezem od poczatku? czy zycie tak plany poukladalo? my juz dlugo myslimy o trzecim ale jakos tak 'system' mi zamieszal w glowie ze dwojka chlopiec i dziewczynka i cacy.. dlatego te dwa kociaki hehe :P ale jednak instynktu nie pokonalam (maz ma jeszcze wiekszy :P )

Ja planowałam córkę. Od 14 roku życia ;P Ale chciałam mieć syna starszego :D No to jak urodził się drugi syn, mój mąż już na porodówce wiedział,że to nie koniec ;P Trzecia urodziła się córka :) I niby pełnia szczęścia. Tabletki. Wszystko na tip top. Trafiliśmy do grona wybrańców losu, na cileście mamy synka. Nigdy nie miałam skrupulatnie zaplanowanej ilości dzieci. Nie usunęłabym ciąży. Najmłodszy ma 5 lat. Każdego dnia patrzę na niego i wiem, że tak miało być. Dzieci chcą małą dziewczynkę ;P Tłumaczę im, że każde z nich niedługo może mieć po cztery swoje, ja się chętnie nimi zajmę :D NA WIDOK MAŁYCH DZIECI PRZECHODZĘ NA DRUGĄ STRONĘ ULICY. Jak ja uwielbiam małe dzieci :D Ani trochę mi nie przeszło :)

Gość tili co ty chrzanisz
tydzien temu pisalas, ze byc moze wpadlas i moze bedziesz rodziła w grudni i jestes niezadowolona z ewentualnej wpadki. pierdzielisz cos, nie zebym miala cos przeciw planom twoim ale trzymaj sie prawdy

Gość mama_31
Moj maz raz chce a raz nie chce, sama nie wiem co z nim zrobic? Troche to dziwne ale w sumie mam podobnie.;) Dziewczyny a powiedzcie, pracujecie? Troche sie boje jak to bedzie pracowac w ciazy, obawiam sie tez ewentualnych problemow ze strony szefa, zwolnienia itp. Praca to w zasadzie na chwile obecna najwieksza przeszkoda w podjeciu konkretnych staran.

ja pracuję. Ale właśnie po trzecim macierzyńskim mnie zwolnili (po 6 latach pracy w jednej firmie, gdzie nawet z macierzyńskiego zrezygnowałam) Odchowałam trochę dzieci, jak młody miał półtora roku znalazłam pracę i jakoś leci :)

Gość mama_31
Ja mam nowa prace teraz wlasnie i wlasnie ta zmiana pokrzyzowala mi plany, bo tak to pewnie zdecydowalibysmy sie wczesniej. Obecnie jestem na okresie probnym w zasadzie. Mysle, ze mam silna pozycje w firmie, ale moze szef ma inne zdanie? Cholera go wie:O a o swoich planach przeciez mu nie powiem bo bede od razu stracona.

mi w poprzedniej firmie właśnie prezes kibicował w staraniach o córkę. Pech chciał,że przed powrotem do pracy zapytałam go czy mam wracać czy iść na wychowawczy, gdybym wiedziała,że w między czasie zmienią prezesa to bym poszła na wychowawczy. Wróciłam do pracy a na biurku było wypowiedzenie nowej pani prezes. Powiedziała,że przy trójce dzieci to mam pieluchy zmieniać, a nie o karierze myśleć. No cóż, Minęło 10 lat. Ja mam pracę i czwórkę dzieci. Ona ma pracę i 3 razy poroniła. Lajf is brutal ;)

Gość Trimama
Mam 3, pracuję i jest w porządku. We wszystko nie opływamy, ale głodem nie handlujemy :)

my planujemy 3 tylko najpierw musimy sie o 2 postarac a niestety poki mieszkam w PL to boje sie wybrac; praca czy rodzina:-/ a serce rwie do 2 dziecka juz od dobrych 6 miesiecy:-(

Gość mama_31
Moge wttracic slowko, no niezle z ta prezeska:o Przy okazji, chhyba juz gdzies czytalam o Tobie, pamietam dziewczyne, kora zaszla w 4 ciaze na cilescie powiedz naprawde nie bralas nic w trakcie, co mogloby rozregulowac dzialanie antykoncepcji?

Gość do mogę wtrącić słówko
chyba zazdrościsz tej, która cię zwolniła, bo przecież ona ci o "poronieniach" nie powiedziała a sama to wymyslic, żeby pokazać, że jesteś"lepsza". Ależ wam te dzieciaki mózg wyżarły!

Gość do kaszki 23
*kasza23

Gość do kaszki 23
*zamierzasz

Gość mama_31
I juz sie pojawily wredoty :O do kaszki 23 - wybacz ale inteligencja sie nie popisalas, zdania ktore napisalas nie sposob zrozumiec :O

Nie. Niczego nie zazdroszczę. Sekretarka prezeski pilnowała jej kalendarza włącznie z badaniami :) A to moja kumpelka była. Zresztą dwoma ciążami chwaliła się na całe południe Pl. Dzieci do dziś nie widać.

Gość ty wielorybie nie wtrącaj się
:-)