Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeterjanka taka jedna....

Dieta przy chorobie wrzodowej.....

Polecane posty

Ktoś stosuje taka dietę? Jak sobie o tym czytam to wychodzi na to że więcej nie wolno jeść jak wolno:( Pisze że powinno się jeść 5-6 razy dziennie ale ja nie mam takiej możliwości ze względu na pracę.Najlepiej by było siedzieć w domu na tej diecie:(

Gość sdssdsdssdhh
A do pracy nie zabierasz żadnego jedzonka?

zabieram kanapki i mam 15 minut przerwy na zjedzenie.także o większej ilości posiłków mogę tylko pomarzyć:( na dodatek nie powinno się jeść zimnego a ja nie mam gdzie podgrzać.

Gość sdssdsdssdhh
Wiesz, pewnych ograniczeń nie da się przeskoczyć. Ale w takim zakresie jak możesz, to trzymaj się tych zaleceń. A nie da rady pogadać z przełożonym, żebyś mogła te piętnaście minut rozłożyć sobie na dwa posiłki w różnym czasie?

Może i by się dało... Jak poczytałam co mi wolno jeść a czego nie to się załamałam:( Chyba więcej zakazów niż zaleceń:( Na dodatek nie jestem fanką gotowania,siedzenie w kuchni to dla mnie kara a teraz przyjdzie mi kombinować jeszcze co zjeść żeby mi nie zaszkodziło:(

Gość sdssdsdssdhh
A gotowych przepisów nie podają na necie? Wtedy to wiesz - kopiuj, wklej;) I mogłabyś wybrać coś, czego godzinami nie trzeba przygotowywać.

Gość Karolina Wwa
ODŻYWIANIE PRZY CHOROBIE WRZODOWEJ / OTYŁOŚCI (CHOLESTEROL) / NADWADZE / CUKRZYCY / NADCIŚNIENIU / CHOROBACH SERCA: INTELIGENTNE, TAKIE POLECAM. ***** 1. Jemy niskotłuszczowo czyli: INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU. 2. Niskowęglowodanowo, a zatem (energetyczne): NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU. 3. Puenta to tabele: IŻ PRODUKTU. P. S. Realizując klasyfikację IŻ, organizm sam wykorzystuje złogi trójglicerydów w żyłach, oczyszczając je. Zwyczajne biologiczne reakcje, które równocześnie eliminują miażdżycę i nadciśnienie, a także cukrzycę typu 2. Spożycie CHLEBA NA OSTEOPOROZĘ-IRL, szprotek wędzonych oraz fasoli czyli produktów o dużej zawartości wapnia wyjaśnia celowość umieszczenia tych produktów jako zalecane. 4. Wykluczamy jednak z diety (niezdrowe dla człowieka) tzw: WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU.