Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakrecona z tempka

jak to jest z ta tempka wlasciwie

Polecane posty

Gość zakrecona z tempka

hejka! mam pytanie, jak to jest z ta temperatura zaraz po owu i zaplodnieniu, czy tempka zawsze musi byc powyzej 37C ? musi przekraczac ta granice? a jesli utrzymuje sie wyzsza, ale nizsza niz 37C to ciaza sie wyklucza? mam na mysli czas jeszcze przed terminem @. piszcie kochane... dzieki :)

Gość zakrecona z tempka
hej nikt nic nie wie?

Gość rrhr
bzdety i idiotyczne skroty

Gość zakrecona z tempka
bardzo jestes pomocna...dzieki

Gość to mnie się bardziej udało
rozumiem, że masz 10 lat i stąd określenie "tempka" Temp(k)a to chyba ty jesteś skoro tak piszesz..

Gość zakrecona z tempka
sluchaj, skoro nie masz nic do napisania w sprawie zadanego pytania, to prosze wypowiadac sie gdzie indziej

Gość zakrecona z tempka
?

To zależy jaką masz normalną temperaturę ciała,bo nie wszyscy mają 36,6 ale zakładając że tak jest to temperatura 37 i powyżej wskazuje na to,że owulacja była i taka temperatura powinna się utrzymać do dnia miesiączki-w dniu miesiączki temperatura zaczyna opadać,a kiedy utrzymuje się na tym samym poziomie albo skacze o kilka kresek w górę możliwa jest ciąża

Gość zakrecona z tempka
dzieki Robwalka, u mnie jakos tak dziwnie, ale nie mam podstawowej 36,6 raczej nie. Dzisiaj 36,74

Gość zakrecona z tempka
wlasciwie nawet nie wiem kiedy powinnam zmierzyc moja podstawowa, w 3 dniu cyklu 36,44

Gość zakrecona z tempka
zapomnialam dopisac, ze ta 36,74 to w 22 dniu cyklu - gapa ze mnie...

no w ten sposób to ja tobie nie pomogę-żeby cokolwiek stwierdzić musiałabym zobaczyć wykres całego cyklu(od momentu skończonej miesiączki do dnia kolejnej)bez tego nie da rady!nie wiesz jaką masz podstawową temperaturę ciała?mi chodziło o to,że nie którzy mają poniżej 36,6 i dlatego u innych przy wzroście do ok.36,9 jest prawdopodobieństwo owulacji i ciąży.Temperaturę mierzy się codziennie rano,o tej samej godzinie,przed wstaniem z łóżka-pomiary o innych godzinach się nie liczą,a tym bardziej kiedy wstaniemy z łóżka-mam nadzieję że wiesz gdzie mierzyć,żeby były bardziej precyzyjne wyniki pomiaru?

a kiedy masz zmierzyć podstawową temperaturę ciała?o każdej porze,najlepiej rano,termometr pod pachę i wsio!

Gość zakrecona z tempka
kochana, ja wiem jak sie mierzy tempke... tylko, ze to moj pierwszy cykl miierzenia, dzis 22 dzien cyklu wiec do konca jeszcze troche... zaczelam mierzyc w 3 dniu

Gość zakrecona z tempka
moge Ci napisac wyniki do dnia dzisiejszego, moze Ty sie wyznasz... czy w ogole owu byla, choc mysle, ze tak

no to w czym mam ci pomóc?żeby cokolwiek stwierdzić musisz mieć wykresy kilku cykli dla porównania!po mierzeniu temperatury przez 3 dni nikt tobie nie powie,nawet lekarz czy miałaś owulację,a tym bardziej czy to ciąża!

ale co mi dadzą pomiary z 3 dni?muszę mieć wykresy co najmniej 3 lub więcej cykli

Gość pewnie, ze chce
chyba sie nie zrozumialysmy, wiec jeszcze raz: to pierwszy cykl mierzenia, zaczelam 3 dnia cyklu, miezre codziennie, dzis jest 22 dzien cyklu czyli robie pomiary juz 19 dni!

Gość alibabbbbkaaaa
a jaką temp. miałaś w 1 fazie cyklu - skok musi być co najmniej o 0,2

Gość pewnie, ze chce
i wcale nie mowie, ze ktos ma okreslic ciaze po trzech dniach pomiarow...

Gość rty6u67
do autorki - temperatura nie musi być powyżej 37 st...powinna byc wyższa od tej jaką masz normalnie...ja jestem z tych "chłodnych", bo mam niecałe 36 st -standardowo, więc dla mnie 36,6 to będzie już podwyższona...

no dobrze nie zrozumiałam cię,ale i tak potrzebny mi jest cały wykres już nawet pomijając te 3 dni i do czego mam go porównać,ale jak chcesz to wstaw zdjęcie tego wykresu,jeśli coś tam zauważę to ci napiszę

no właśnie chodziło mi o taką temperaturę podstawową jak ma rty6u67,moja mama też ma taką

no właśnie chodziło mi o taką temperaturę podstawową jak ma rty6u67,moja mama też ma taką

Gość pewnie, ze chce
12 dnia - 36,22 13 - 36,29 14 - 36,41 15 - 36,41 16 - 36,47 17 - 36, 55 18 - 3,65 19 - 36,67 20 - 36,73 21 - 36, 73 22 - 36,74

Gość pewnie, ze chce
ja prawdopodobnie tez bede z tych "zimnych" typow, tylko ze nie wiem jaka mam dokladnie ta podstawowa zapomnialam dodac, ze mierzylam codziennie rano o 6.30, zaraz po obudzeniu, przed wstaniem z lozka

Gość pewnie, ze chce
wykresu nie robie bo mierze komputerkiem specjalnie do tego przeznaczonym

ilu dniowe masz cykle?właśnie również mi się wydaje że jesteś z tych zimniejszych i na moje oko to teraz u ciebie tak wygląda jakbyś miała owulację,ale na 100%pewna nie jestem bo musiałabym mieć inny twój wykres by móc porównać