Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracy nigdzie nie ma

Prawda jest taka ze pracy nigdzie nie ma

Polecane posty

Prawda jest taka ze pracy nigdzie nie ma a powinna byc praca dla kazdego a nie tak ze pracodawca wybrzydza. To jest nie do pomyslenia co w tym kraju sie dzieje dzieki tuskowi gdyby wybrano PIS byloby inaczej, byloby prawo i sprawiedliwosc. Osoby po podstawowce powinny miec prace na produkcji Osoby po zawodowce prace w swoim zawodzie Osoby po szkole sredniej po liceum w biurze po technikum w biurze lub prace w swoim zawodzie na kierowniczym stanowisku, ewentualnie na produkcji jako majster, brygadzista, kierownik Po studiach w biurze ale juz na kierowniczym stanowisku

Gość ech.......................////
HA wiesz co ci powiem ? Jak wiadomo robię w sprzęcie medycznym. Dostałem ofertę pracy na region który mnie interesował. Kierownik znalazł mnie w necie. Po 3 dniach tel że niestety nie mam mgr inż. i nie spełniam standardów firmy. 2 tyg później dzwoni do mnie pani po raz 2 gi czy nie chciał bym jednak dla nich pracować. I tam wypytuje. Okazało się że pani szuka kogoś po MGR INŻ BIOMEDYCZNEJ do mątowania lamp chirurgicznych ( trzeba umieć posługiwać się wiertarką i podłączać kabelki zgodnie z kolorami, zważywszy że to ledy nie trzeba nawet umieć wkręcać żarówki) Ja chce zobaczyć ten dzień gdy na kasjera w biedronce trzeba będzie mgr ekonomii po prostu chcę to kurwa zobaczyć. Ale mnie tu już za 3 lata nie będzie: (

Gość dziś na pomarańczowo
po co piszesz o czymś, co każdy wie? jest jak jest, na to wpływu i tak nie masz, pracować trzeba. ja szukam i szukam i choć jest dennie, to się nie poddaję. nie nasza wina, że takie czasy nastały, ale nikt za nas życia nie przeżyje. trzeba się zawziąć i szukać, a w końcu się znajdzie. mam studia, nie oczekuję kierowniczego stanowiska ani super pensji, natomiast nie będę zapieprzać fizycznie, bo i bez studiów zwyczajnie za mądra i za dobra jestem na to. koniec, kropka.

Jednak nie kazdy o tym wie. Jak mialam staz w urzedzie skarbowym to ci pracownicy wszyscy mowili zeby isc glosowac na PO co mnie wkurzalo bo twierdzili ze na PIS ida glosowac darmozjady.

a po stażu nic się nie dało załatwić, żadnej posady? też się staram o staż, ale kiepsko idzie. mnie jest obojętne co będę robić, wszystko mi pasuje, ale nie fizycznie. jakbym chciała być sprzątaczką czy kasjerką, poszłabym do zawodówki. mam mózg i chcę go używać, choćby za 1000 zł miesięcznie.

Gość ech.......................////
Debilu Co do tego ma polityka ?? Czemu wy liczycie na tych na górze ?? Ja od x lat głosuje na korwina albo na palikota. Ani jednego ani 2 giego poglądy nie sa idealne ale są jednymi z lepszych. A ty byś chciał nic nie robić i żeby sie państwo o ciebie troszczyło. Myślisz że za pisu było by lepiej?? Ile już przez kaczkę kasy poszło na odszkodowania za smoleńsk?? Ile żałób narodowych??? Ile jeszcze będą to roztrząsać. Myśl człowieku wiem zę to czasem boli ale po prostu myśl.

A wiesz że PO maczał palce w wypadku smoleńskim? Mnie chodzi oto żeby praca była wszędzie, dla każdego, bez względu na wykształcenie.

absolutnie nie wymagam, żeby się państwo o mnie troszczyło. absolutnie nie chcę nic nie robić, bo zwyczajnie zdycham z nudy. czemu wy wszyscy jesteście tacy jadowici dla ludzi, którzy po prostu nie chcą poddać się byle czemu i być byle kim? czemu nie dociera do was, że niektórzy mają jakiekolwiek ambicje, potrzeby używania głowy w pracy? czego wy ludzie nie rozumiecie? wszyscy jesteście po zawodówkach, że Bogu dziękujecie za kopanie rowów albo pracę w tesco na kasie? kurwa, ludzie, nie po to ktoś poszedł x lat temu na studia, nie po to się uczył po nocach, starał, żeby być popychadłem przynieś-wynieś-pozamiataj. powtarzam, jest jak jest, starać się trzeba, ale nie wolno godzić się na coś, co nas absolutnie nie satysfakcjonuje.

30 lat temu, po samym moim technikum byłabym kierowniczką w GSie. teraz? na sekretarkę niby nie mam kwalifikacji :D za dużo ludzi, za duże wymagania z dupy.cóż, takie czasy, ale to nie znaczy, że sama mam się zeszmacić i być byle kim.

Gość no niefajnie
niefajnie jest kiedy nie ma pracy dla tych ktorzy chca pracowac co robi rzad aby stworzyc dodatkowe miejsca pracy?

Gość biedna dziewczyna
kończyłam studia i nigdzie nie mogłam dostać pracy przez pół roku, ostatecznie musiałam iść na układ "praca za seks". Pierwsze trzy miesiace to był koszmar, ale przyzwyczaiłam się. Młoda wiecznie nie będę a zarobić na późniejsze lata trzeba teraz

Gość Znawcca
Pisanie, że PO ma udział w katastrofie smoleńskiej, to jakaś paranoja, przecież w katastrofie zginęli także polityce PO, przyjaciele polityków Platformy. Pisowcy w tych swoich spiskowych teoriach to nie używają mózgów. A co do pracy - jest ona dla tych, na których jest zapotrzebowanie na rynku pracy. Jeżeli ktoś idzie na pedagogikę, socjologię, politologię, kulturoznastwo itd., to sorry, ale to jego wybór i nie ma prawa potem dziwić się, że pracy po tym nie ma. Ktoś ma specjalnie tworzyć zbyteczne miejsca pracy dla absolwentów tych kierunków i do tego dokładać? Praca jest po medycynie, prawie, informatyce, po kierunkach ścisłych, inżynieryjnych. A jak się nie ma do takich kierunków zdolności, to można zdobyć konkretny zawów - spawacza, operatora wózków widłowych, budowlańca, hydraulika, montera, fryzjerki, kosmetyczki itd, to całkiem popłatne zawody. A jeżeli się nie chce, no to nie można mieć pretensji do państwa, bo to trąci zwykłą komuną, że państwo ma zapewniać pracę i koniec. Teraz jest wolny rynek i on ma swoje prawa. A jak ktoś ma pretensje do pracodawców, to sam może nim zostać. Wtedy zobaczy, jak często ciężko jest wyjść na swoje, że trzeba prowadzić księgowość, opłacać ZUS itd. Polska niestety jest krajem rozwijającym się i na razie dość biednym, szybko poprawy nie będzie, a jeszcze do tego kryzys...