Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajsza sz

ile dac na komunie dla syna znajomych?

Polecane posty

Gość ajsza sz

znajomych syn ma w tym roku komunie i chcemy dac mu karte z zyczeniami ,bombonierke i jakos kase ,ale zastanawiam sie ile 50czy 100zł ?My nie idziemy na impreze ,ale napewno wysla nam ciasto bo taki jest u nas zwyczaj.

Gość kwikaczo
Ja akurat nie rozumiem, po co dawać synowi znajomych kasę na komunię. Pieniądze czy prezenty dają raczej zaproszeni na przyjęcie goście, rodzina,chrzestni, a nie znajomi, których nawet nie będzie na imprezie. Tak uważam, jeśli już, to najwyżej dajcie kartkę czy kwiaty i zyczenia, to wystarczy.

A ja rozumiem o czym mówisz autorko, bo u nas też jest taki zwyczaj że dajemy jakieś drobne upominki dzieciom znajomych razem z kartką i czekoladkami :) Można podarować np ładny pamiętnik, książkę np o zwierzętach albo jakiś leksykon, porządne kredki, piórnik, skarbonkę, jakąś niedużą interaktywną zabawkę...albo inne tego typu rzeczy :) Za to uważam że glupio w takiej sytuacji dawać pieniądze.

Gość matka i ciężarna
Jeśli nie idziecie to jak pisały panie powyżej kartkę ewentualnie czekoladki lub może nieduży św. obrazek

Ja w tej sytuacji bym kasy nie dawała ;) Kupiłabym czekoladki + drobny prezent np.książkę,encyklopedię multimedialną, płytę z ulubionym zespołem,fajny plecak, zestaw piłkarski (piłka,strój - spodenki + bluzka czy też ochraniacze )

Gość niki%%%%%ta
to zalezy od zwyczajów -u nas tez daje sie kase jesli to ktos z bliskich znajomiych ,bo jesli np.sasiad itp to kartke,bombonierke

no sory ale poszlibyscie do kogos na jakas okazje albo z kartka albo z niczym??? ja nie bo bym sie ze wstydy spaliła! skoro na urodziny imieniny kupuje sie prezenty to takk samo na komunie itp. jak ktos kogos zaprasza na takie okazje to chyba proste ze nalezy kupic jakis prezent. a jezeli sie ma w zamiarze isc z pustymi rekami albo z kartka czy czekolada to lepiej siedziec w domu na dupie niz robić z siebie temat do gadania ze sie przyszlo z niczym. jak kogos nie stac na prezent to tak samo!

Gość niki%%%%%ta
Anet_lol -chyba dziewczyna jasno napisała ,ze oni nie ida na ta impreze ......

no wlasnie- na imprezę, ale do koscioła pewnie pojdą na mszę. jesli i na msze nie pojdą no to wtedy co innego... mozna dac te symboliczne 50zł...

Gość mamama27
ja bym kupiła prezent - jakikolwiek ale prezent - zawsze to lepiej niż kase..