Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bizneswomennnnn

chciałabym otworzyć mały biznes i mam taki plan?!

Polecane posty

Gość bizneswomennnnn

a więc myślę sobie że sklep monopolowy jest bardzo dochodowy tylko nie wiem od czego zacząć....wiem że muszę uzyskać pozwolenie - tzw koncesje....i zastanawiam się czy jak właściciel lokalu dowie się ze to ma być sklep monopolowy to automatycznie zarząd większego czynszy za lokal????...planuje otworzyć elegancki sklep z alkoholami:) doradźcie czy to ma sens??

Gość Dziwaków nie brakuje
Lokal wolnostojący czy w bloku ?

Gość handlowalem na allegro
musisz miec zgode wlasciciela lokalu zgode mieszkancow budynku setki pozwolen kominiarzy sanepidow w chuj papierow koncesje na ktora sie dlugo czeka a lokal musisz miec gotowy zarobki 20 gr na puszce piwa 50 gr na butelce najtanszej wodki bo tylko taka schodzi eleganckie wodki wina zapomnij w polsce nie ida chyba ze w marketach bo sa duzo tansze wiem co mowie bo ten temat przerabialem o uzeraNIU SIE Z MENELNIA NIE WSPOMNE

Gość Dziwaków nie brakuje
Dokładnie tak jak wyżej. To ma sens ale musi być 24h I żadnych kokosów

Gość handlowalem na allegro
24 h w wielu miastach w polsce juz maja zakaz powstawania interes nieoplacalny a tylko kontrola za kontrola skarbowka urzad celny trzeba sie pilnowac zeby gimgownie nie sprzedac a sklepow z alkoholem jest tak duzo ze ludzie ida tam gdzie taniej - zwlaszcza stali bywalcy acha teraz sa modne lorneta z meduza za 3 zlote w lodzi juz kilkanascie sie otworzylo ale to jak z lumpeksami - kiedys sie potwieraly masowo i sie zamknely masowo z hukiem kafejki inetrnetowe wszystko po 3 zlote bylo minelo podobnie z alkoholami - otwieraly sie z hukiem i sie zamykaja z hukiem las vegas salony tez to te lornety z meduza za 3 zl tez sie zlikwiduja

Gość bizneswomennnnn
tak sobie rozmyślam na tym biznesem......w święta, w wielką sobotę byłam na zakupach w markecie..ludzi masa, kolejki do kas to stoję i patrzę co ludziska kupują na święta, co mają w wózkach a tam co....w każdym wózku wódka, piwo...same alkohole...moja kumpela kiedyś pracował na stacji benzynowej cało dobowej i w święta bożego narodzenia sprzedali tyle alkoholu ze jak mi powiedziała ile miała utargu to o mało nie zemdlałam....sklep monopolowy to chyba nie jest zły pomysł...ludzie piją i będą pić ....tak myślę....nie daje mi spokoju ten pomysł

Gość bizneswomennnnn
myślałam otworzyć w miejscowości gdzie jest ponad 7,5 tys mieszkańców plus okoliczne wsie....nie wiem.....większość mieszkańców pracuje za granicą - niemcy, austria, holandia....bogata gmina, ludzie mają pieniądze...hm

Gość laloli
To kupią za granicą za pół ceny.

Gość bizneswomennnnn
nikt nie doradzi???????????? ile bym musiała mieć na start kasy???

Gość bizneswomennnnn
to znowu ja...kto doradzi???

Gość jaffa
Wszystko a przede wszystkim zysk zależy od lokalizacji .Dobra to zysk ok 9000-13000 netto .Mówimy tu o powieszchni 40-60m Koszty otwarcia całościowe z koncesjami pozwoleniami itp.ok 50000-65000.Oczywiście jeżeli ma się własny lokal wyjdzie dużo taniej i ryzyko plajty mniej bolesne.

Gość tomasz1981
Pieniendzuff...