Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skyrrrim

Czy jest tu jakas mama,ktorej dziecko

Polecane posty

Gość Skyrrrim

Zaczelo sie przekrecac z brzuszka na plecki i odwrotnie znacznie pozniej niz w 4-5mies czy powinnam sie martwic???synek ma 5mies i tego nie robi!!!

Gość MaMa 4-latki
Nie musi. skad masz takie rewelacje, ze musi? moja mala nie lubila lezec na brzuchu. w wieku 3 miesiecy jedynie sie przekrecala na boki. Daj dziecku czas, kazde rozwija sie w swoim tempie, jedno szybciej, drugie pozniej.

Gość to jest duza suma
synek autorki to leniuszek może;)i najzwyczajniej mu się nie chce. a pytałaś pediatry? moze rozmowa z lekarzem by cię uspokoiła?

Gość mój synek.....
jak miał 3miesiące zaczął się przekręcac, jak miał 4 i pół-pełzał po pokoju, 6-raczkował, siedział a 9 jak zaczął chodzic (wszystko u niego szybko...) ale dla porównania synek mojej sąsiadki (2 dni młodszy) jak mój chodził to on dopiero zaczął pewnie i stabilnie siedziec ......kazde dziecko jest inne ale nie martw sie później nie ma zadnej róznicy :) właśnie moze byc leniuszkiem i wygodnie mu lezakowac- nie śpieszy sie z innymoi rzeczami

Gość podonie.....
Spokojnie. Moja corka zaczela sie przekrecac na brzuszek jak miala 5 m-cy. Martwilam sie strasznie. Niektore dzieci tak maja i tyle. Kazde rozwijaja sie w swoim tempie. Jesli jednak sie niepokoisz porozmawiaj z pediatra. Moze skieruje Cie na rehabilitacje. Corka na plecki zaczela sie przekrecac od wczoraj (ma prawie 7 m-cy). Rehabilitant przekonal mnie, zeby niczego nie przyspieszac - nIe sadzam jej wiec na sile, nie podpieram poduszkami, nie planuje zakupu chodzika. Polecal za to pocwiczyc z nia za to obracanie, ale tez bez fanatyzmu - tak przy przewijaniu. Dodam, ze rehabilitacje rozpoczelismy wczesniej i z innego powodu, wiec sie nie przejmuj gdyby Twoj pediatra uznal, ze nie ma takiej potrzeby. Za duzo corka byla w lezaczku, a za malo na podlodze, na brzuszku i mysle, ze dlatego u nas wszystko pozniej sie dzieje. Takze sie nie martw. Poobracaj go najpierw na boczki dla zabawy - moze zalapie :)

Gość To prawdaa
omg - żadnego chodzika. To zabójstwo dla bioder dziecka.

Pracuje jako niania i dzidzia ma 6 miesiecy i lezac na brzuszku probuje juz sie przewrocic na bok, ale jeszcze sie nie udaje. Na razie przekreca pupe na bok, ale lezy caly czas na brzuchu. Kazde dziecko dorasta w innym tempie.