Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonykomputer

ROUTER- NIECH MI KTOS WYTLUMACZY PROSZE !

Polecane posty

Gość zielonykomputer

sluchajcie... mam w domu komputer stacjonarny, z internetem kablowym stałe lacze. mam tez laptopa narazie bez internetu. zamierzam kupic router, a pozniej jeszcze jednego laptopa. i oto moje pytanie czy kazdy router jest taki, ze mozna bedzie do niego podlaczyc wiecje niz jednego laptopa???? bo boje sie ze kupie router, podlacze tego laptopa co juz jest w domu, a jak kupie nastepnego laptoa to juz nie bede mogla go podlaczyc... prosze pomozie

Gość zielonykomputer
no ooooooooooo ...

Gość anonimowooo
Tak, może podłączyć więcej niż jednego laptopa. To ma być bezprzewodowy czy przewodody router?

Gość zielonykomputer
ni mam pojecia, jaki, chce zeby byl podlaczony do tego internetu ktory mam w kompie stacjonarnym, oraz do niego chce podlaczyc dwa laptopy... czy kady router taki jest czy musze w sklepie powiedziec ze chce taki do ktorego mozna podlaczyc kilka laptopow???????

jeśli ruter z wi-fi to można do niego "podłączyć" standardowo do 255 urządzeń wykorzystujących wi-fi ;)

Gość zielonykomputer
i czy taki router do ktorego mozna podlaczyc kilka laptopow bedzie bardzo drogi czy kupi sie go w normalnej cenie okolo 100 zl?

Gość zielonykomputer
ooooooooo leviatan mialam nadzieje ze wejdziesz i odpiszesz madrze jako jedyny, dzieki:):* to kazdy router taki jest jak piszesz??? te takie dostepne za 100 zl w media expert widze czesto w gazetkach tez takie sa??????

Gość zielonykomputer
bo boje sie ze jak kupie router to okaze sie ze bedzie on taki ze mozna tylko 1 kompa podlaczyc... ci w sklepach tez sie tak znaja ze szok... zwlaszcza u mnie w miescie, nie ma sie co ich pytac dlatego wole spytac wczesniej kogos kto sie zna...

Gość konkretna baba...
kup se taki na wi-fi i na stacjonarny, ja mam NETGEAR ,najlepiej kupować między 150zł a 200 zł ,nie ma co przepłacać, ale tez nie bierz najtańszego.

Kilka to znaczy ile? Na raz wszystkie? Tutaj nie tylko router będzie odgrywał rolę, ale także sama prędkość internetu, który kupujesz od dostawcy. Ale faktycznie szkoda w takim wypadku kupić jakiś tajtańszy. Ale myślę, że za ok. 150zł to kupisz router dobry na lata. Wejdź na wasserman.pl i zobacz sama.

Gość podepnę się dzięki :)
leviatan a powiedz mi jak jest z dekoderem tv ? , rodzice mają tv (takie stare) u siebie w Pokoju i dekoder KORR , do tegho dekodera by tv działalo jest eurozłącze i wpina się kabel antenowy, ja mam pokój po przeciwległej stronie przedpokoju i mam tam tv ale nie mam ani anteny ani dekodera ,dekoder kupić mogę ,ale czy muszę mieć poprowadzony kabel antenowy ? jeśli tak to jak to zrobić ?

Gość podepnę się dzięki :)
bardzo cie prosze kolego ,bo moi rodzice to mają gdzieś czy mi tv hula czy nie ,jak sobie sama nie zrobie to nikt mi nie zrobi.