Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarańczowaa.

Jaki sens ma życie? Powazne pytanie...

Polecane posty

Gość pomarańczowaa.

Pytam powaznie. Nic mnie nie cieszy i nie daje radosci. Stracilam prace i nie wiem czego juz szukac chyba tylko jakiejs pracy w sklepienakasie bo nie jest teraz latwo o jakas fajna prace biurowa :( Nie potrafie dac nikomu radosci,moje zycie nigdy nie bylo radosne ani nie mamsie za kogos wartosciowego i to sie nigdy juz raczej nie zmieni wiec jaki jest sens zycia?? Czy ktos umie na to pytanie odpowiedziec? Trzeba sie umiec jeszcze utrzymac a ja nawet tego nigdy nie potrafilam, ciagle zalezna od kogos :(:(:(

Gość Romeo..
celem życia jest rozwój duchowy, doskonalenie swojej osobowości w konfrontacji z tą iluzją rzeczywistości, która nas otacza nauka i miłość oto sens zycia

Gość pomarańczowaa.
Romeo.. celem życia jest rozwój duchowy, doskonalenie swojej osobowości w konfrontacji z tą iluzją rzeczywistości, która nas otacza nauka i miłość oto sens zycia Jesli taki jest sens zycia to lepiej zeby mnie juz nie bylo bo ja sie wogole nie potrafie rozwijac a milosc stracilam albo zaniedlugo strace wlasnie dlatego ze nie umiem nic zmienic w sobie :( Wiec po co zyc dalej?? - wynika z tego ze nie ma po co :(:(:(:(:(

Gość fvgfd
Nie tylko Ty tak masz, pamietaj o tym. Ile jest takich osob jak Ty, ktorzy prawie codziennie stawiaja takie pytanie. Nikt nie wie jaki jest tak naprawde sens zycia. Pop prostu jestesmy. Mozemy ten sens sami stworzyc poprzez marzenia, realizacje ...

Gość pomarańczowaa.
Mam dola, nie mam pracy ani facetaz powodu braku pracy bo jak nie mam pracy to i mieszkac nie mamy jak i tak kolo sie zamyka :( co tu zrobic zeby lepiej bylo na tym swiecie? Fajnie maja ci co maja duzo pieneidzy i nie musza sie martwic niczym i oby nigdy nie musieli.Nikomu tego nie zycze....

Gość miecz damoklesa
ani nie mamsie za kogos wartosciowego i to sie nigdy juz raczej nie zmieni i tu jest twój cały problem ukryty :D zmieni sie wszystko czemu poświęcisz swój czas i energię ( nikt nie obiecuje że na lepsze :P) dlaczego odbierasz sobie prawo do zmian? gdzie postawiłaś nagrobek swojej nadziei? idź tam i wykop ją z tego grobu, bez niej nie ruszysz z miejsca :D może na początek bedziesz musiała ją nieco odkurzyć, bo zalatuje grobowcem :P, ale i tak chyba warto :D

Gość miecz damoklesa
tylko idiota się nie boi ciekawe, ja nie znam nikogo kto rozwijałby się duchowo a może po prostu masz za słabe okulary :P

Wiesz jak zyja Polacy w Ch ? tak jak ty...cwaniakuja na forach i jak przyjerzdzaja do PL a w realu to prawie bieda i smuty....

Gość I ja podobnie mam,
Tak jak Ty :(

Gość pomarańczowaa.
Milo chociaz wiedziec ze nie jest sie samemu w takiej sytuacji :( To troszke podnosi na duchu....

Witam kochana,nie przejmuj się zawsze w życiu jest coś na co warto poczekać,my jeszcze nie wiemy na co,ale z autopsji wiem że wart!!!! To że nie radzisz sobie z życie nie oznacza że jesteś do niczego.wiele w życiu przeżyłam mimo swoich 30 lat i wiem że warto żyć!Nawet teraz życie kladzie mi kłody pod nogi,ale ciesze się z tego co mam,nawet jesli jest tego mało...ściskam

Gość itak nie uciekniesz
sens to zasłużyć na niebo Słowa Matki Bożej: „Szukąjcie najpierw Królestwa Bożego i Sprawiedliwości Jego, a wszystko inne będzie wam przydane. Zostaliście umieszczeni na świecie tylko po to, by zasłużyć tu na Niebo, a nie po to, by używać w pełni życia i jego przyjemności, by wreszcie potem rozstać się z tym światem bez pojednania z Bogiem. W takim rozumieniu wasze życic na ziemi i wszystkie prace ludzi byłyby wielką głupotą, Jeżeli pragniecie waszemu życiu nadać sens, musicie postępować tak, by ostatecznie zasłużyć na życie wieczne. Jesteście bardzo szczęśliwi, mogąc służyć i kochać Boga tak Wielkiego, który jest waszym Stwórcą i Zachowawca, i mogąc żyć razem z Nim w wiecznej szczęśliwości. Jeżeli Ja, wasza Matka, upominam was, bo was bardzo kocham, wszystkich was, to bącie Mi posłuszni i pomóżcie Mi ratować dusze waszych współbraci przez Najdroższą Krew, która jako Krew Boga sama tylko posiada tę moc, by ratować od zagłady. Co by się z wami stało, Moje dzieci, gdyby ta Krew nie została za was przelana! Dlaczego nie mogła Ona teraz uratować was od wiecznej zagłady. Jeżeli chcecie ratować ten grzeszny świat, musicie codziennie płacić waszą daninę modlitwy i ofiary, musi was to też trochę kosztować, aby ten cel osiągnąć. Nic nie może się wydać wam za wiele, przeciwnie, musicie czuć się ponaglanymi do czynienia coraz więcej. I to będzie tą najlepszą drogą jedynie prawdziwa dłatego też działa szatan przeciw temu dziełu w sposób szczególny Wy wszyscy, kimkolwiek byście byli: kapłanami zakonnikami tub ludźmi świeckimi oddanymi sercem sprawie Bożej, waszą przydatność i uzdolnienia zawdzięczacie Mocy Najdroższej Krwi. Wszyscy święci poznali, że swoją świętość zawdzięczają Najdroższej Krwi, bo tylko dzięki Niej mogli się stać takimi. Jeżeli Przedwieczny Potężny, w Trójcy Jedyny Bóg jest tak Mocny; to również Krew Jego Syna musi być Potęgą! / tego powodu szatan jest bezsilny i nie może działać inaczej, jak tylko oślepiać kapłanów i uczonych. Nie znajduje chwili spokoju ze strachu, że i oni już wkrótce poznają wartość tej Krwi i będą ją czcić. łaską dla każdego człowieka, gdy to zrozumie będzie umiał cenić Nabożeństwo do Najdroższej Krwi. kto tego nie rozumie i nie chce przyjąć ,ten jest jeszcze daleki od pojmowania Boga i jego mocy i dlatego jest wielka łaska dla was ze Bóg pozwolił mi do was przyjść