Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xeroooooo

uczulenie na słońce !!!!!!!!

Polecane posty

Gość xeroooooo

Troche ostrzejsze słońce a ja juz nie wyrabiam :o Skóra swędzi i piecze wyłażą plamy na ryju skóra robi się sucha i swedzi jak hooooj żre calcium i smaruję się kremem z factorem 60 i hooooooja to daje i tak co roku rodzinny daje jakies pojebane witaminy a to nie daje nic kaze unikać słońca a jak mam unikać ? Wystarczy 5 minut na dworze i drape się do krwi :( przeciez nie leżę na słońcu muszę dojechać wszędzie do roboty do sklepu itd W poniedziałek ide do dermatologa prywatnie nie wiem to dobry pomysł ? Bo wydam 120 zł za wizyte a ta mi da witaminki to ja to pierdziele ma ktos kłopoty ze skórą przez słońce ? pomóżcie co robic

Gość xeroooooo
Soraya ma takie wysokie faktory ja tak mam od 15 roku zycia co roku, teraz mam 30 ..... leczę sie na serce od kilku lat biorę leki ale wcześniej nie brałam nic i tez miałm kłopoty ze skórą tragedia boje sie słońca :o

Gość xeroooooo
Weisse Schokolade mit Kokos ja juz próbowałam wszystkiego .......

Gość xeroooooo
Nie , nie mam

Gość Uczulenie od dziecka
mam na slonce, od polowy kwietnia do konca pazdziernika kazdego roku biore albo zyrtek albo flonidan albo alertec - zawsze na noc - jak sie zapomne i wyleze na slonce to nawet nie chce sie ogladac w lustrze :D

ah mam przerost prawej komory serca tez non stop leczony a wiec mozna je laczyc z lekami na serce

Mam identycznie 😭 Ale biorę leki antyhistaminowe codziennie i teraz już nic mnie w końcu nie swędzi

Gość xeroooooo
tz co sie dzieje ? a pomaga Ci to i nie drapiesz się ? to jest na recepte ? Ja wole przez lekarza bo nie wiem czy z moimi lekami to sie nie popieprzy

zyrtec czy cokolwiek z cetyryzyna mozna dostac bez recepty, ale to prawda, lepiej zeby lekarz podjal decyzje skoro bierzesz inne leki. klemastyna jest juz na recepte ale ona dziala silniej i jest ukierunkowana stricte na objawy skorne, tak samo xyzal

Nic a nic :) Wcześniej to nawet wychodziły mi ochydne plamki na słońću, a teraz już nic się takiego nie robi. Biorę Allertec na receptę jest, a bez recepty też są leki, ale wychodzi znacznie drożej i się nie opłaca np. Allerzina kosztuje 10 zł za 10 tabletek a Allertec - 30 tabletek ok. 15 zł

Nie wiem co ci jest z tym sercem wiec radzilabym sie poradzic lekarza oczywiscie. Nie wiem czy to na recepte bo mam zaprzyjazniona pania w aptece i zawsze dostaje bez problemu. I tak jak piszesz - zeeeero objawow, swedzenia, plam, krostek i takich roznych. Ale jak nie daj boze zapomne i potem pojde gdzies na dwor bez to...bez jaj nie patrze na siebie przez kilka dni az zniknie ;)

Gość xeroooooo
Dzięki dziewczynki , najgorsze jest to że na twarzy wyłażą plamska i brzydko to wygląda strasznie swędzi i piecze szczególnie ręce i dekolt. .. wybiorę się do tego dermatologa a działa cos na takie cos karoten w tabletkach ?

Gość xeroooooo
hmmmm pójdę do lekarza zamówiłam juz wizytę mam nadzieję że mi pomoże póki co ubiorę chyba burkę :o