Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość crazy-angel

bolesne ząbkowanie....jak często stosowac żel ????????

Polecane posty

Gość crazy-angel

mój maluszek właśnie ząbkuje. Ma tak obolałe dziąsła że nie weźmie w ogóle butelki dopóki mu nie posmaruję żelem ( mam dentinox). tylko że tam pisze że nie częściej niż 2-3 razy na dobę a ja muszę przed każdym karmieniem bo inaczej jest płacz z głodu a butelki nie potrafi chwycic:( czy można to stosowac jednak częściej? albo jest może jakiś żel który może byc częściej stosowany????

żele są dobre przy średnim natezeniu bólu a jak mala naprwde mocno cierpi to podaje jej syropek przeciwbólowy dziala na dluzej i mala jest spokojniejsza nie ma zadnej temperatury zele sa krotkotrwałek

ja tam smarowałam czesciej dentinoxem, on jest najlepszy, ale kazdy z zeli działa tylko ok 15 minut, podaj dziecku ibuprom lub paracetamol

Gość crazy-angel
i tak dodatkowo podaję nurofen bo jest też oprócz tego chory troszkę i gorączkował. więc lekarka kazała też dawac ten nurofen. ale czasem mimo to widzę że go bardzo boli

Gość jdhfhd
na pewno nic mu nie będzie jak posmarujesz ze 4-5 razy, najwyżej trochę mniej nakładaj.

Ja mojemu dziecku dawałam Camilie do picia to jest lek homeopatyczny, uspakaja i łagodzi ból. A przy silnym bólu, lek przeciwbólowy np. Milifen. To ma w składzie ibuprofen wiec wystarczy jak podasz raz na 6-8 godzin. Ja dawałam raz dziennie i raz na noc i wystarczało w zupełności.

Gość mamam27
co do tego Milifenu to tak jak napisałaś w ostatnim mailu że działa jak ibuprofen, kurde bo to jest ibuprofen tylko jakaś firma sobie wymyśliła taką nazwę: jest Ibum, Ibufen i ktoś sobie wymyślił Milifen - żadna nowość - czytajcie skład leków i czym one się od siebie różnią bo Milifen ma dokładnie to samo co tamte - może smak inny i cene i tyle