Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zniszczone włosy.

Załamana stanem swoich włosów!

Polecane posty

Gość Zniszczone włosy.

Chyba jedynym dla mnie rozwiązaniem będzie ścięcie się na łyso. Mam naturalnie ciemne kręcone włosy od około 2 lat farbowałam włosy na czarno i prostowałam i były dość zdrowe,w zeszłym roku poszłam na dekoloryzacje i miałam ciemny brąz...w styczniu poszłam znów na dekoloryzację i wyszedł mi ohydny zółto-platynowy blond z racji,że jestem brunetką wyglądałam w tym blondzie tragicznie. W ten dzień poszłam po farbe ;/ i w ten sam dzień farbowałam. Były troche suche ale je ''naprawiłam''.Na wiosne stały się sianem! Nie mam pojęcia czemu tak nagle się to zmieniło.Byłam u fryzjera,scieła końcówki i sama fryzjerka jest załamana moim stanem włosów.Chodzę co tydzień na ampułki i maski...sama też w domu używam wszelkiego rodzaju odżywek od naturalnych domowych po profesjonalne i widzę minimalną poprawę. Równiez biorę suplementy diety.I nie wiem co robić.Czy to może mieć związek z jakąś chorobą?

Gość fdehfejhfehef
ale masz problemy tepa szmato

Gość poszukiwacz_prafty
jesteś kolejna, która dała się zwieść zakłamanym reklamom i jeszcze żadnych wniosków nie potrafisz wyciągnąć oj, kiepsko to rokuje...

To ma związek z tyloma zabiegami dekoloryzacji i farbowania. Kup sobie olej do olejowania włosów Dobrą maskę odżywczą półprodukty do dodawania do maski (jedwab hydrlizowany, keratyna hydrolizowana, żel hialuronowy, aloes, d-panthenol, arginine, piperyne, jakies ekstrakty ziołowe) Olejuj włosy min. 3 razy w tygoniu, dawaj tą maskę (2-3 łyżki maski i tak po 5-6 kropli z tych półproduktów), nakładaj ją też 3 razy w tyg na min. 2h, potem zmyj. Po 2 miesiacach nie poznasz wlosow.

Gość dajcie ludzie dajcie bom cieka
sorry ale nie do konca sie z tym zgodze ze nie pozna wlosow :P poniewaz wlos jest martwy, musi po prostu odrosnac, wiec celem powinno byc wzmocnienie ich od srodka. a tych co masz mozesz po prostu poprawic troszke stan, ale nie naprawisz.

Tak, nie naprawi ubytków ale składniki z olejów i reszty 'wejdą' we włosa, wypełnią go i nie będzie już taki zniszczony i przesuszony - przynajmniej wizualnie :) O ile oczywiście nie zmyje potem tego szamponem z SLSem :/

Gość Ekspert Gelacet
Witaj, częste farbowanie i prostowanie włosów może w znaczącym stopniu naruszyć strukturę włosów. Dlatego w przyszłości proponuję, abyś zwracała uwagę czy prostownica lub suszarka posiada specjalne technologie ochronne(jak na przykład jonizacja, a także system EHD). Na ten moment, jeśli chcesz poprawić wygląd zniszczonych włosów, proponuję skrócić zniszczone końcówki i zacząć stosowanie odpowiedniego suplementu diety. Warto wybierać te zawierające : 1)biotynę witaminy B7, która pomaga wzmocnić włosy i nadać im blask, 2)żelatynę zawiera aminokwasy, wchodzące w skład kreatyny, czyli naturalnego białka budulcowego włosów i paznokci. Preparatem często polecanym przez lekarzy dermatologów w celu poprawy kondycji włosów jest Gelacet. Zawiera on wymienione substancje w optymalnych proporcjach, a jego skuteczność potwierdziło badanie przeprowadzone w ubiegłym roku. Jeśli masz jakieś pytania odnośnie jego stosowania i składu, bardzo chętnie na nie odpowiem: kontakt@gelacet.pl. Pozdrawiam, Ekspert Gelacet --------------------------------- Ekspert Gelacet, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące kondycji włosów i paznokci. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.