Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość służba zdrowia

Czy można usunąć ząb, przy którym spuchło dziąsło?

Polecane posty

Gość służba zdrowia

Na tym forum jest Was więcej, więc i tu zapytam. Czy to boli? Słyszałam, że znieczulenie wtedy nie działa...:O

Gość Ela, lat 47
lepiej bez znieczulenia, po znieczuleniu uśniesz i dentysta wsadzi Ci siusiaka do buzi

Gość służba zdrowia
:D:D:D Ela-dzięki za natychmiastowy odzew...:D Aż mniej boli...

Dziąsło spuchło Ci- może tam być ropa. Jeżeli jest ropa, to znieczulenie nie działa. Wtedy będą Ci wyrywać zęba na żywca :D

Gość służba zdrowia
Super...:O:( 😭

Gość nic Ci nie będą wyrywać
dostaniesz najpierw antybiotyk aby zeszła ropa i dopiero potem wyrwą normalnie ze znieczuleniem

Gość figiel45674577
jak Ci spuchło dziąsło to masz jakies zapalenie i najpierw dostaniesz antybiotyk bedziesz brać z 7d ni i dopiero potem wyrywanie

Gość hgfgjiyf
Bzdura, znieczulenie działa...akurat tydzień temu miałam robionego zęba, miałam rope pod działem, i wszystko było ok.

Gość hgfgjiyf
O tak, antybiotyk też bralam

Gość służba zdrowia
Ten cholerny ząb był leczony kanałowo (jakieś 4 lata temu). W ubiegłym roku "odezwał się" ale tylko przez 2 dni. Byłam wtedy poza domem i nie poszłam do dentysty. 3 miesiące temu-odezwał się drugi raz. Poszłam do dentysty, rozwiercił, zrobił zdjęcie i orzekł, że to może być okołowierzchołkowe zapalenie czegoś tam. Nie grzebał w kanałach, jedynie założył lekarstwo i dał antybiotyk. Po tygodniu przeszło, po miesiącu ząb został zaplombowany. A wczoraj dziąsło lekko spuchło i ząb pobolewa...Mam wrażenie, że dentysta będzie chciał go wyrwać, bo już ostatnio coś przebąkiwał, że nie wie, czy można tego zęba uratować...:O