Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamapooodluszka

czy chodzac do prywatnego ginekologa i robiac usg dostajecie opis tego usg?

Polecane posty

Gość mamapooodluszka

pytanie jak w temacie

Jeżeli poprosisz to może i dostaniesz. Ja dostaje tylko zdięcie, ale chodzi Ci o takie sporadyczne wizyty w konkretnym celu czy np jak ja w ciązy chodze prywatnie?

Gość mamapooodluszka
chodzi mi o to, ze chodze w ciazy do prywatnego ginekologa i on mnie prowadzi. Zawsze mam robione usg ale nie dostaje zadnego opisu. Nawet pry usg polowkowym lekarz powiedzial tylko ze wszystko jest w porzadku i nie ma powodów do niepokoju. Zadnych szczegolow. Tez tak mialyscie?

Gość Ugsmamama
ja mialam usg genetyczne i polowkowe, do kazdego dostalam szczegolowy, obszerny opis. I kilka zdjec. Nie wiem jednak jak jest przy usg normalnych, tj tych dodatkowych. Mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi.

U mnie jest tak jak u ciebie tez nie mam opisów, ale myśle ze jakbym poprosiłą to by mi opisała:)

Gość Berbec
ja w ciąży chodziłam do ginekologa na nfz i po każdym usg dostawałam opis i zdjęcie

Gość jjjjjjj.......
W prywatny gabinet usg jest zawsze dodatkowo płatne i wtedy jest opis. Twój lekarz robi Ci tzw. usg podglądowe i ocenia bez opisu. Dla własnego spokoju i dobra, połówkowe powinnaś zrobić u specjalisty, który da Ci zdjęcie i dokładny opis z wymiarami płodu!!!!!

Dokładny opis dostałam tylko z usg genetycznego a potem z połówkowego. czasem na usg z boku były pewne opisy np rozmiar zarodka czy planowana data porodu/

Gość mamapooodluszka
nie wiedziałam, ze usg polowkowe trzeba robic u specjalisty. Uwazalam, ze skoro chodze prywatnie to jest ono tam robione. Lekarz nic mi nie mowil, ze powinnam je zrobic gdzie indziej...

ślad po 3 podstawowych usg w trakcie całej ciąży powinnaś mieć, jak trafisz do szpitala, nawet na poród, to będa pewnie chcieli chodze pryw, mam zagrozona ciąże, usg już chyba z 10razy, i kazde opisane i ze zdjeciami. mysle, ze Twój gin skoro robi usg, to ma o tym pojęcie;) pytanie jaki ma sprzęt za usg płacisz dodatkowo poza kwotą za wizytę?

Gość mamapooodluszka
nie, za wizyte place 80 zł, w tym mam badanie na fotelu i usg no i ogolny wywiad.

Gość chodzę prywatnie
i dostaje i zdjęcie i opis

właściwie to płacilam dodatkowo tylko za te najwazniejsze, ale to były długie badania, dużo zdjęć i długie, szczegółowe opisy, za te "podglądanie" nie, ale zawsze cos naskrobala i zdjęcie dała

jjjjjjjjj - nie zawsze tak jest - ja chodzę prywatnie i za każdym razem mam USG w cenie wizyty i te połówkowe i te bardziej dokładniejsze też miałam w cenie wizyty nic nie musiałam płacić dodatkowo.

Gość sierpien2012mama
ja dostaje pelen opis + plyta ze zdjeciami i filmikami.... wszystko razem spiete w ksiazeczke po kazdym usg osobno