Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfhghhj

Zmniejszenie piersi na NFZ za free - czy moge jako powod podac ze...

Polecane posty

Gość hfhghhj

ze te piersi czynia mnie kaleka,mam problemy z oddychaniem i panstwo mnie dyskryminuje bo nie ma na mnie stanikow w sklepach?

Gość młodabrunetka123
A jaki masz nr tych piersi:)? ja mam 65 E i jest mi z tym dobrze i staniki też dostaje w sklepach

Gość hfhghhj
85 F/G cos kolo tego jeden cycek wyglada jak moja glowa :(

Gość kavinsky
Skonsultuj z lekarzem. Na pewno to dyskomfort psycho-fizyczny. Fizyczny ze względu na kręgosłup. Psychiczny w życiu codziennym. Masz depe itp. To zwyczajny przerost w zasadzie.

Gość sdfghjkl
ja mam 80 H/I ,kupuje staniki polskich firm jak nie ma akurat w sklepie to mi zamawiaja i za kilka dni mam stanik.I wcale nie ma tak małego wyboru,sa ładne wzory i kolory. Aha i z oddychaniem nie mam żadnego problemu przez duże piersi,także szukaj przyczyny gdzie indziej

Gość hfhghhj
Ale czy na takiej podstawie refundowaliby mi operacje zmniejszenia piersi?

Gość hfhghhj
Chodzi mi ze jak leze na plecach i cycki leca mi pod szyje to troche przeszkadza w spokojnym oddychaniu. Poza tym nie stac mnie na drogie staniki. Czemu osoby z rozmiarem A moga sobie kupic sliczne chinszczyzny za dyche a ja jestem zmuszona kupic jakies drogie firmowe? Za ta kase moglabym kupic cos do jedzenia albo zaplacic rachunek za cos

Gość kurde oddaj mi troche
;)

Gość hfhghhj
up up

Gość Prawiczek_27lat
pokaż foto nie widziałem nigdy wielkich cycków.

Gość b m m ,m;lloougyvfyhbk m
powiedz ze kregoslup cie boli

Gość toc mozesz zyc u jego boku
pokaz foto,nie wierze;)

Gość zaczynam doceniac swoje
male piersi:-) wiem ze fajnie by bylo gdyby byly sredniej wielkosci ale i tak wole juz male niz za duze

Gość bigcycówa
ja mam 85 L.

Gość tak i owaka
bez przesady nie ma rozmiarów L

Gość niezadowolna
Ktos tu mowi, ze nie ma rozmiaru L???? To wlasnie o tym mowia panie ktore maja L i ida do sklepu i nigdy nie znajduje na siebie stanika. Tylko np. leca do Londynu do sklepu dla kobiet z cyckami jak glowa i wydaja cala miesieczna pensje na taka wyprawe i na zakup stanika. Ciekawe ile pan z normalnymi piersiami chcialoby tak zyc. Poza pieniedzmi jeszcze oczywiscie dochodzi straszny bol plecow 24/7 nigdy nie przestaje, nawet na moment, nie mozna skakac, biegac, podbiec do autobusu, nastolatki nie moga cwiczyc na zajeciach sportowych i co maja powiedziec nauczycielce? Jam cycki jak glowa i nie moge skakac jak pani kaze? Znam taki problem z wlasnego doswiadczenia. A tu przyklad jak pani z biustem L kupuje stanik. Pani ekspedientka pyta - "czy moge w czyms pomoc" na to klientka - "chyba nie ma takich stanikow na swiecie zeby na mnie pasowaly" ekspedientka chamsko spoglada i mowi - "to jaki rozmiar" wtedy dowiaduje sie, ze potrzebne jest np.75L. Po czym ekspedientka dostaje zawalu serca a pani z rozmiarem L z dzikim placzem wybiega i krzyczy "jestem mutantem, w tym durnym kraju nie ma stanikow na mne, chyba popelnie samobojstwo". Znam taki scenariusz z wlasnego doswiadczenia. Na szczescie jeszcze nie mam L, ale jak pytam o ciut mniejszy rozmiar to panie w sklepie otwieraja gebe i mowia, ze maja tylko do C, czsem do D, a reszta niech chyba nosi swoje cycki wielkie i ciezkie jak glowa w rekach. Zycze wszystkim, ktorzy nigdy nie cierpieli chodzac po ulicy, skaczac, biegajac, kupujac stanik zeby wsadzili sobie do stanika do kazdej miseczki po 1 kg cukru lub maki. Ja tak kolezance kazalam zdobic, zeby jej pokazac jak cierpia kobiety z cyckami jak glowa. Od razu krzyczala, ze stanik wbija jej sie w ramiona i nic nie widzi, bo dwie gory jej zaslaniaja klatke piersiowa. Nie mogla sie nawet biedaczka ruszyc. Wtedy jej powiedzialam "ty placzesz po kilku sekundach, z ja bede tak zyc do konca zycia"

Gość 2321312321
a nie macie czasem nadwagi? bo az szok skąd takie duze rozmiary

Gość gość
Ja noszę 65 J i w większości sklepów kończy mi sie rozmiarowka a cycki ciagle rosną. Nie jestem gruba i nie mam nagwagi, wrecz przeciwnie jestem szczupla.Kupienie dobrego stranika to nie jedyny problem. Wyobraźcie sobie jak cieżko kupić sukienkę czy bluzkę na taki rozmiar. Trzeba kupować 2 razy większe rzeczy żeby mieścić sie w biuscie, i wszystko wyglada jak worek. Całe szczęście ze są robione stranika sportowe ale na mój rozmiar to koszt 200zl i w górę. A przy częstym ćwiczeniu potrzebne są ze 3. Ile innych rzeczy można za to kupić. Dla mnie duży biust to tylko problem i coraz częściej myśle o operacji.

Gość Lenka3
Hej współczuje oczywiście i nie chciałabym tak mieć ale coś mi się nie zgadza jak można mieć 65h czy 75L jak ja mam 85 B a jestem szczupła mam BMI 20 to Wy byście musiały być mega chude i do tego taki wielki biust??????????

Gość gość
Hej. U mnie sytuacja jest taka: mam 20 lat. Moje piersi zaczęły rosnąć od 9 roku życia i około 13 roku życia zaczęły robić się asymetryczne. Na początku tego nie zauważałam, ale z czasem doszło do tego, że przytyłam 20 kg i piersi miały rozmiar 85 F... jedna miała miseczkę dwukrotnie większą od drugiej... Strasznie padło mi na psychikę i prowokując wymioty schudłam 17 kg. Moje piersi nie zmniejszyły się, a efekt jest jeszcze gorszy. One opadły. Cała tkanka tłuszczowa, która je podtrzymywała, zniknęła. Chodziłam do psychologa, który leczył moją bulimię, jednak nic nie jest w stanie przywrócić mi komfortu życia, jeśli te wybryki natury wciąż będą do mnie przytwierdzone. Mam tego dość. Rozmawiałam z lekarzem pediatrą, który jest skłonny wypisać mi skierowanie na taki zabieg. Psycholog też jest skłonny mi takie coś wypisać. Tylko zastanawia mnie, czy ktoś będzie chciał zrobić mi operację na NFZ, jeśli nie mam rozmiaru większego niż K? Bo słyszałam, że strasznie kręcą nosami... Proszę o odpowiedź!

Gość gość Pati
Witam wszystkich , ja mam skierowanie do poradni chirurgii plastycznej (zmniejszenie piersi ) szukałam terminów , znalazłam we Wrocławiu p s k nr 1 przy ul Chałubińskiego 1 . Dzwoniłam i przyjmują od reki , na zabieg czeka się 111 dni . Aż trudno uwierzyć ☺ czy ktoś może korzystał lub wie jakie są opinie na temat tego szpitala lub oddziału ?

Gość gość
Ja sobie zmniejszyłam prywatnie,dawno i nigdy nie żałowałam.Pozbyłam się niewygodnych,ciężkich, nawet nie pasowały do sylwetki.Powiem tak:gdziekolwiek i za ile to zrobicie,zawsze warto,ta operacja poprawia komfort życia. Silikony,chociaż duże są lekkie,a naturalny cyc z tkanki tłuszczowej to straszny ciężar, dynda się tylko i przeszkadza.Gwiazdy filmu i estrady z silikonami,nie muszą się martwić bólem pleców,z lekkim cycem raczej nie boli kręgosłup.