Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość multimedia

pomocy, jakie szybkie przekasaki na kolacje?

Polecane posty

Gość multimedia

moj maz-pajac nie zastanawiajac sie nad niczym zaprosil pare znajomych na kolacje nie cierpie takich naglych, z zaskoczenia sytuacji nie mam kasy, nie mam pomyslu, nie mam checi... maz, kurde tylko zaprosi, a pozniej to ja musze o wszystko zadbac, pomyslec, obsluzyc on tylko siedzi i oczekuje... rece opadaja pomozcie, prosze - przynajmniej z pomyslem na tych kilka przekasek musze cos wykombinowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takie życie, coś za coś
to jak on zaprosil to niech sie teraz martwi co za dureń :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość multimedia
tez mu tak powiedzialam na poczatku ale stwierdzil, ze bedzie kawa, herbata i orzeszki :-o nie moge tego olac, bo ci znajomi zawsze nas bardzo ugaszczaja, jest ciasto i pyszne jedzonko... nie moge na odczepnego podac im tylko kawy prosze, pomozcie macie jakies sprawdzone przepisy nie jestem zbyt dobra w kuchni, wiec fajnie byloby cos prostego z gory dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość multimedia
jaka salatke? poza tym jeszcze cos powinno byc nikt nie ma propozycji?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przygotowanie Sałatki: Rozgrzać masło na patelni. Przesmażyć na średnim płomieniu sezam (tak, aby był lekko zarumieniony). Ostudzić. Sałatę lodową pokroić w większą kostkę lub porwać na małe kawałki. Pokroić pomidora w kostkę. Z ogórka szklarniowego wyciąć środek (miąższ, nasiona), pokroić w półplastry lub ćwiartki. Cebulę pokroić w półplastry. Odsączyć kukurydzę. Korniszony pokroić w półplastry. Ser żółty pokroić w małą kostkę. Pomidory suszone pokroić na mniejsze części. Wszystko połączyć. Posypać po całości koperkiem Dodać sezam. Przed samym podaniem wlać dressing . Delikatnie wymieszać wszystkie składniki, lekko łapiąc je dwoma łyżkami i podnosić do góry i puszczać (w taki sposób sałata nie straci swojej chrupkości). Podawać od razu po przygotowaniu, w innym razie sałata stojąc długo, zrobi się miękka i wodnista; w razie konieczności krótko schłodzić. i masz pyszną sałatkę, do tego paluszki na stół chipsy wędlinka chlebek i wszystko pięknie.Aha i jakies owoce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość multimedia
dzieki bardzo :-) jeszcze ktos cos poleci?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×