Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość multimedia

pomocy, jakie szybkie przekasaki na kolacje?

Polecane posty

Gość multimedia

moj maz-pajac nie zastanawiajac sie nad niczym zaprosil pare znajomych na kolacje nie cierpie takich naglych, z zaskoczenia sytuacji nie mam kasy, nie mam pomyslu, nie mam checi... maz, kurde tylko zaprosi, a pozniej to ja musze o wszystko zadbac, pomyslec, obsluzyc on tylko siedzi i oczekuje... rece opadaja pomozcie, prosze - przynajmniej z pomyslem na tych kilka przekasek musze cos wykombinowac

Gość takie życie, coś za coś
to jak on zaprosil to niech sie teraz martwi co za dureń :o

Gość multimedia
tez mu tak powiedzialam na poczatku ale stwierdzil, ze bedzie kawa, herbata i orzeszki :-o nie moge tego olac, bo ci znajomi zawsze nas bardzo ugaszczaja, jest ciasto i pyszne jedzonko... nie moge na odczepnego podac im tylko kawy prosze, pomozcie macie jakies sprawdzone przepisy nie jestem zbyt dobra w kuchni, wiec fajnie byloby cos prostego z gory dziekuje

Gość multimedia
jaka salatke? poza tym jeszcze cos powinno byc nikt nie ma propozycji?

Przygotowanie Sałatki: Rozgrzać masło na patelni. Przesmażyć na średnim płomieniu sezam (tak, aby był lekko zarumieniony). Ostudzić. Sałatę lodową pokroić w większą kostkę lub porwać na małe kawałki. Pokroić pomidora w kostkę. Z ogórka szklarniowego wyciąć środek (miąższ, nasiona), pokroić w półplastry lub ćwiartki. Cebulę pokroić w półplastry. Odsączyć kukurydzę. Korniszony pokroić w półplastry. Ser żółty pokroić w małą kostkę. Pomidory suszone pokroić na mniejsze części. Wszystko połączyć. Posypać po całości koperkiem Dodać sezam. Przed samym podaniem wlać dressing . Delikatnie wymieszać wszystkie składniki, lekko łapiąc je dwoma łyżkami i podnosić do góry i puszczać (w taki sposób sałata nie straci swojej chrupkości). Podawać od razu po przygotowaniu, w innym razie sałata stojąc długo, zrobi się miękka i wodnista; w razie konieczności krótko schłodzić. i masz pyszną sałatkę, do tego paluszki na stół chipsy wędlinka chlebek i wszystko pięknie.Aha i jakies owoce

Gość multimedia
dzieki bardzo :-) jeszcze ktos cos poleci?