Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość formuła 4.0

ścięcie z siostrą, czy przesadziłam?

Polecane posty

Gość formuła 4.0

moja siostra wraz z mężem jakiś czas temu zdecydowali się na kupno własnego mieszkania, bo urodziło się dziecko i nie mogli cisnąć się już z teściami. żeby mieć jak najlepszą zdolność kredytową poprosili mnie o pozyczę, 3 tys zł, żeby mogli spłacić wszystkie zobowiązania (mieli raty za szafę, aparat i coś tam jeszcze), żeby w momencie składania wniosku w banku nie mieć żadnych długów. my z mężem mamy trochę kasy, bo od dawna odkładamy na dom, więc bez problemu pożyczyliśmy, a oni co miesiąc mieli mi oddawać tyle co niby szło im na raty, czyli 450 zł, jak się okazało w pierwszym miesiącu było to zaledwie 200 zł, no ale trudno. ale nie o to się rozchodzi. otóż w zeszłym tygodniu się rozmyślili z kupna własnego m. a zamiast tego kupili sobie wielki wypasiony telewizor za ponad 3 tys, oczywiście na raty. kupili, mimo że ich stary wcale nie był stary, również był mega, no ale sobie wymienili. jak siostra mi o tym powiedziała, to lekko mnie to ruszyło. to ode mnie pożyczyli, niby że kredyty, a kupili telewizor, mimo, że nie mieli takiej potrzeby. ja na ich miejscu najpierw spłaciłabym siostrę, a później inne przyjemności. powiedziałam o tym siostrze, to się oburzyła, że jakby wiedziała, że będę im to wypominać to nawet by mnie nie prosili. no ale kurna - pożyczałam, by im pomóc w kupnie mieszkania, a nie na zachciewajki.

w sumie i tak i nie. bo nie powinno cie interesowac na co wydaja.. Odda to odda nie wazne na co przeznaczyli jestes chamka

Gość formuła 4.0
chamka? bo? według mnie ich priorytetem powinno być oddanie kasy, tym bardziej, że miało być 450, a nie 200.

Gość Palomaaa
To przypomnij jej o oddawaniu pełnej kwoty

Gość sylwia ci doradziii
Ja uwazam, ze masz racje i twoja zlosc jest uzasadniona. Pozyczylas siotstrze pieniadze na "splate starych dlugow" , nie na TV. oszukala cie i wykorzystala twoja dobra wole. Wypowiedzi typu "nie powinno cie interesowac na co " sa nie na miejscu. Autorka pozyczala na ten konkretny cel.

Gość megalalo
masz racje Twoja siostra Cie wykorzystała..do tego nie ma honoru,bo od razu powinna Wam Oddac tyle ile mówiła -jesli taka była umowa..nienawidze ludzi bez honoru i jeszcze ma czelnosc miec pretenscje...masakra

Gość bicz pliss
wyluzuj. jeszcze tylko 14 rat po 200zl i wyjdziesz na swoje. siostra pewnie w tym czasie zdazy jeszcze kupic towe kino domowe, pralke, toster i wyjechac na wczasy do egiptu. a na dziekuje jebnie jescze focha ze nie rozlozylas na 30 rat