Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzghjbjbfdzghbhjkdbjls

ile czasu trwał wasz PIERWSZY poród?

Polecane posty

Gość dzghjbjbfdzghbhjkdbjls

ile czasu bol byl nie do wytrzymania?

Gość zla na wszystko
14 godzin a drogi 4

Gość fujitsuuu
4,5h rodzlam z zzo, bol do wytrzymania, porod wspominam bardzo dobrze

Gość najgorszy porod
3 dni , a na koncu cesarka - do dooooopy i nigdy wiecej !!!!!!!

26h od wywołanie do cesarki, miałam tyko przedsmak bólu nie do wytrzymania - takie ukłucie, po którym akcja stanęła, większośc czasu rodziłam ze znieczuleniem

Gość jadł
1h

Gość yukkita
do szpitala przyszłam o 13:30 a o 14: 55 było po wszystkim :) bardzie bolało szycie niż poród

Gość kikolec
mialam wywolywany porod, po 3 dniach pobytu w szpitalu i dwoch dawkach oksytocyny ruszylo sie, o 11 odeszly mi wody i zaczely sie bole krzyzowe, nie byly to skurcze a bol ciagly, trwal poki nie urodzilam, czyli do godziny 14.15 i od tej 11 bol byl niesamowity, nie potrafie go do niczego porownac ale jakos zyje

Gość porod 2 h
2h :-) Odejscie wod o 21-30 o 22-30 dzidzius na świecie. Ból straszny przez caly czas,ten z pierwszej fazy jakos wytrzymywalam,ale bole parte to dla mnie koszmar-bol jednostajny,przez caly czas,nawet nie rozroznialam kiedy skurcz. Ale zyje,i chce drugie dziecko :-) szybko sie o tym zapomina,ja po godz. Juz nie pamietalam he he

Gość kasienkaa__
urodzilam na 5 dzien pobytu w szpitalu,porod wywolywany.Udalo sie naturalnie jednak przez 4 dni ciagych boli i skurczy ktore poprzedzaly porod mialam tak dosc ze bylam gotowa nosic lekarza na barana byle ten tylko zrobil mi cc.

Gość letnia mamcia :*
a ja--poród po terminie 4 dni, wody odeszly o 1 (brak skurczów) ok 3 miałam bóle i o 6 urodziłam, bez znieczulenia bo za szybko duze rozwracie sie zrobiło i lekarz powiedziałz e za pózno :/ a jak błagałam na poczatku o znieczulenie to bylo za wczesnie... miałam bóle od krzyza, ud i brzucha ------------wszystko na raz!!!!!

Gość porod 2 h
Pomyłka-dziecko na świecie o 23-30 nie 22-30 :-)

AAA,ja też miałam poród wywoływany. Urodziłam w 35tc. Rodziłam bez znieczulenia. Ból straszny.

Gość mysza2345678
3h od odejścia wód płodowych.

Gość mamusia Waneski
Moj pierwszy porod trwal 36 godzin byly bole i brzuszne i krzyzowe,ale dalam rade,natomiast drugi zaledwie 4 godziny,ale bylo gorzej niz za pierwszym razem.

Gość nimma
16godz. od odejścia wód. konkretny ból trwał ok. 4godz. -w tym prawie godzina parcia.

Gość Podobnie
17 h i na koniec CC :-/ eh...

Gość ppppasssek
ierwszy skurcz 13, przyjazd do szpitala ok. 21 skurcze co 3-4 minuty. O 22 synek na swiecie cc

Gość lkixncpia
26h nieprawidłowe skurcze macicy niesamowity ból i masowanie szyjki macicy miałam mieć cesarkę ale tyle kobiet rodziło że mała sama wychodzić zaczęła poza tym trafiłam do szpitala "obeznanego" i wcale nie byłam zadowolona jednym słowem MASAKRA -tak mówiłam wtedy,teraz chce mieć drugie:) Może drugi będzie lżejszy.

Gość mjknjn
Nie wiem jak ty to liczysz ale u mnie cala akcja porodowa już na sali I poród trwał 7 godzin i był wywoływany bardzo bolesny. Tych początkowych skurczy nie liczę bo to to pikuś. Natomiast II poród na sali porodowej trwał jakieś 20 minut ale fakt że późno pojechaliśmy i po drodze mnie jeszcze trochę wytrzęsło jak byliśmy na izbie przyjęć miałam już rozwarcie na 7 więc na sali porodowej szybko poszło.

Poród wywoływany. Licząc od bóli - jeszcze takich lekkich - to 3h 50 min:) 1 faza 3h40min a 2faza 10min:) Ból do zniesienia:) Gorsze jest gojenie się po porodzie (jesli jestes cięta):(

Gość vivianka8555555.
ok 43 godzin męki. Bóle krzyżowe, omdlenia, wymioty ..itd itd w kółko przez 43 godziny. Minęło 5 lat i powoli zaczynam myśleć o drugim...boję się ale chęć powiększenia rodziny jest silniejsza. Wcale nie liczę na szybki i łagodniejszy poród. U mnie w rodzinie niestety wszystkie kobiety mają takie mega ciężkie porody. Moja mama za każdym razem to samo przeżywała, tak samo starsza i trzy miesiące temu młodsza siostra. Starsza siostra rodził w Anglii w konsekwencji czego już 1,5 roku chodzi na rehabilitacje bo dziecko miało 5100 a nie zrobili jej cesarki. Przeżyła ale na kolejnego potomka nie ma juz co liczyć.

Wody odeszły o 20:20 pierwsze skurcze pokazały sie koło 1 w nocy bóle parte które bolały około 5:30 a Synek o 7:45. Od momentu kiedy lekarze stwierdzili ze poród juz trwa ze rozwarcie jest dobre mineło 20 minut i było po wszystkim:)

Gość miszkowata
Skurcze od 4:41 rano, ból normalny, nic szczególnego, tylko ciężko było siedzieć i leżeć. O 14 byłam na sali porodowej, podłączyli kroplówkę z oksytocyną i po 16 urodziłam. Najgorsze były skurcze parte, ale tylko 15 minut. Nie miałam czegoś takiego, jak "ból nie do wytrzymania", chociaż miejscami na końcówce było ciężkowato.

Gość ktg
O 7.00 oxytocyna bo odeszły wody i nic się nie działo, o 11.00 już bardzo wredny ból (ale do wytrzymania), o 12.00 po wszystkim.

Gość ktg
Może warto jeszcze wspomnieć, że czas przy porodzie jakoś inaczej leci :). Kiedy np czekasz 2 godziny na egzamin to strasznie się dłuży, a te moje ostatnie 2 godziny porodu zleciały w mgnieniu oka. Może dlatego, że przerwy między skurczami są tak mile widziane i przynoszą taką ulgę, że wydaje się, że mijają za szybko :)

Gość mój trwał
wywoływany 6h od momentu podania kroplówki czas baaaaaaaaaaaardzo szybko leciał skurczę praktycznie od początku co minutę