Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama synka z katarem

Jaki termometr dla dzieci polecacie Drogie Mamy

Polecane posty

Gość mama synka z katarem

Czekam na wpisy. Chodzi mi o to, aby pomiar temperatury ciała był wiarygodny. Pozdrawiam

Gość kolendraaaax
zwykły najzwyklejszy ja kupiłam za 200 zł elektroniczny do mierzenia temp na czole- fakt wygodny ale pomiar niewiarygodny zwykły term. elektr i najlepiej w pupie albo pod pachą mierzyć w pupie trzeb aodjąc 0,5 stopnia zawsze się u mnie pokrywa z pachą- czyli jak np. pod pachą 37 to w pupie 37,5

Gość olga.w
Najbardziej wiarygodnym termometrem jest rtęciowy ,ale mój młodszy jest zbyt niecierpliwy więc po zwykłym elektronicznym kupiłam troszkę droższy od zwykłego również elektroniczny bezdotykowy, działa jak trzeba ,sprawdzam dodatkowo nim pomiar temp w pokoju dla upewnienia się i jest taka sama jak na stojącym w pokoju termometrze .http://www.ceneo.pl/4551354

Gość rrrer
Dla niemowlęcia najwygodniejszy jest bezdotykowy bo bez problemu i szybko mierzysz, drugi w kolejności to do ucha. Jednak te mogą trochę fałszować pomiar szczególnie kiedy bateria jest słabsza (tak było u mnie). Jak dziecko starsze wystarczy najzwyklejszy pod pachę, dokładniej mierzy i koszt zakupu mniejszy, choć trzeba wtedy dziecko unieruchomić ;) na czas pomiaru, który jest oczywiście nieco dłuższy.

Gość Sikoreczka z pudełeczka
termometr elektroniczny ktory mierzy temp. w uszku. Trwa to kilka sekund, nie ma krzyku.

Ja polecam termometr do ucha. Jest dość drogi ,ale wiarygodny i bardzo szybko pokazuje temperaturę

Gość gryczka
Rtęciowy :-)