Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

HMS Petard

W czasie trwania majówki zatrzymano już ponad 3700 nietrzeźwych kierowców...

Polecane posty

Biorąc pod uwagę, że złapano jedynie co setnego- oczywistą oczywistością jest, że po Polskich drogach od początku długiego "łikendu" poruszało się 370000 potencjalnych zabójców Pomijając powyższe: Prawdopodobieństwo poniesienia śmierci na Polskich drogach jest nieco wyższe niż w obszarze objętym działaniami wojennymi, co plasuje nasz kraj gdzieś pomiędzy Afganistanem a Republiką Burundii. Fatalny stan nawierzchni, złe oznakowanie, nagminne nieprzestrzeganie jakichkolwiek zasad przez uczestników ruch drogowego to klasyka zarezerwowana dla bezdroży: Tatarstanu, Dagestanu Somalii i Polski. Pomijam kulturę jazdy i drogowy „savoir vivre ograniczający się jedynie do użycia: klaksonu, środkowego palca, a w najlepszym wypadku wyzwisk miotanych z rozdziawionych w nienawistnym grymasie mistrzów kierownicy...(..) Poza tym wolna amerykanka: szrot, traktory i chrzczone paliwo. Nieoświetlone kombajny, wozy drabiniaste, cykliści, stare chabety wlekące siano, złomiarze z wózkami i generalnie szał pyty na łysych oponach... Na poboczach handel: truskawki, grzyby, brudne cygańskie kur‏wy, czasami złodzieje z orzełkiem na czapeczkach a ponadto krzyże, krzyże i jeszcze raz krzyże... ... Czasem kapliczka, albo cały szpaler drzew wzdłuż dziurawej rozjebanej drogi. Brakuje jeszcze klaunów z malinowymi nosami i balonikami, sprzedawców waty cukrowej, kuglarzy....kurrrrwa akrobatów z trapezami

Gość alda23
moj maz dojezdza do pracy 140 km w 2 strony dzien w dzien i codzinnie umieram ze strachu ale co ma zrobic jak nie ma pracy i trzeba cos jesc????????????:(

Gość Dancia......
taaa, a 90% z tych "nietrzeżwych" to osoby z 0.3 - 0.5 promila , pozostałymi po poprzednim dniu, a na komisariatach nie było jak zmierzyć, "bo alkomaty się skończyły"

Gość Dancia......
obesrana dupa)))))))))))) haha :D no właśnie...

.....a to dopiero półmetek majówki. z cierpliwością czekam na ostateczny bilans tego pijackiego szału...

Gość tyz mi wycyn
trzeźwych było pińcet razy tyle :classic_cool:

Gość obesrana dupa))))))))))))
jakaś bezmózga debilka mnie banuje !!!

Gość Dancia......
prawda kole w oczy, więc powtórzę za Tobą, że 3699 złapanych to pijakiczki na rowerach :classic_cool:

"prawda kole w oczy, więc powtórzę za Tobą, że 3699 złapanych to pijakiczki na rowerach " Mogli nawet jechać konno. Nie zmienia to faktu, że "zatrzymano ich na drogach" pod wpływem alkoholu. I nie obchodzi mnie to czy mieli 0,3 czy całe 3. Fakt jest faktem...Niech się taki cyklista gibnie na szosie, to do wyboru masz dwie (2) opcje: a) zamknąć oczy i zabić b) uciekać na przeciwny pas, do rowu, w drzewo...etc itp.

Gość Dancia......
heh chory jesteś jeśli dla ciebie 0.3 to to samo co 3 promile ;D strasznie widzę chcesz tu się wykreować na bezkompromisowego itp, uwierz, że mając 0.3 promila się nikogo nie zabije (dopuszczalna dawka to 0.2 promila, w innych krajach 0.5) 🖐️

W którym miejscu napisałem, że 0,3=3? Naucz się czytać ze zrozumieniem, albo strzel sobie banie i idź sobie pojeździć. . . .........tłumoku bez mózgu

Gość żygolakkkkk
hms ty gnoju nienawidze cie

Gość Dancia......
Sram se do ryja:D

Gość żygolakkkkk
myslisz, ze jestes taki cwanyi? taki mądry? za kogo sie masz chojraku?

Gość Dancia........................
sam jesteś tumok, napisałeś "I nie obchodzi mnie to czy mieli 0,3 czy całe 3. Fakt jest faktem" więc dla ciebie to taki sam grzech. ojj cieńko piejesz , wystarczy ci dowalić, żebyć wyzywał hehe, słaby psychicznie na pewno jesteś ;)

Gość żygolakkkkk
kogoś nazywa tłumokiem bez mózgu a sam pieprzony nołlajf przesiaduje na kobiecym forum :D :D :D

w Niemczech, Francji dopuszczalna dawka jest 0.5 promila i jest tam o wiele mniej wypadków więc twoja teoria jest błędna ;) a w W.Brytanii nawet 0.8 promila i co powiesz teraz :D że cie nie obchodzi czy ma 0.3 czy 3.0 i że fakt jest faktem :D

żygolakkkkk no właśnie, i to tylko dlatego, że ten ktoś ma rację :classic_cool: tak zachowują się ludzie słabi psychicznie

Gość Status-Mind
Wobec kierowców prowadzących pojazdy mechaniczne w stanie upojenia powinno się stosować obecnie przynajmniej zbliżone w surowości przepisy do tych jakie panują przykładowo na Litwie.Tamtejsze prawo przewiduje już obecnie konfiskatę samochodu.I tak powinno być.Środki uzyskane ze sprzedaży powinny być podzielone na trzy równe kwoty.Jedna wraca do właściciela.Druga kierowana jest na rzecz ofiar wypadków spowodowanych przez pijanych kierowców i cześć trzecia do budżetu wkalkulowana[przy aucie znacznej wartości] jako grzywna. Tak być powinno szczególnie gdy kierowca dopuszcza się uczestnictwa w ruchu po pijanemu w warunkach recydywy.Jeśli dodatkowo spowodował wypadek to zależnie od jego następstw powinien być czasowo lub na stałe pozbawiany prawa jazdy nie licząc innych skutków przestępstwa jakich miarą winna być dodatkowa przewidziana kara pozbawienia lub ograniczenia wolności.Skoro skala pijaństwa wśród prowadzących jest nadal nie do zbicia to powinno się wprowadzać dalece surowsze rozwiązania.Tymczasem mamy tak,ze za grzechy uczestnikow ruchu zwykle przychodzi płacić przyszłym.Abstrah.ując od pewnych rozwiązań karnych,które się wprawdzie stosuje i kar jakie się wymierza to podstawowa odpowiedź naszego ustawodawcy na te patologie uważam za dziwaczna.Tragedie na drogach powodują przerwy zaostrzanie norm wg jakich odbywają się szkolenia przyszłych kierowców.W ten sposób nigdy nie bedzie bezpieczeństwa na pożądanym poziomie.W ten sposób wykorzenia się właściwa i prewencyjną funkcję prawa karnego.Uciekając od niej w przeróżne puste i fantazyjne rozwiązana nagruncie innych ustaw.Po co ja się pytam?Po co?

Gość żygolakkkkk
jest nie tylko słaby psychicznie ale tez zakompleksiony, od razu na wszystko tu odpowiada atakiem i wyzywaniem. w realu jest zwykłą ciotą a tutaj próbuje udawac chojraka i cwaniaczy

Gość żygolakkkkk
przestan juz cwaniakowac cieniasie myslisz ze ktos tu z toba bedzie kulturalnie rozmawial? z czym do ludzi sie pytam? pojezdzasz ludzi w koło to nikt nie bedzie z toba rozmawial po ludzku

żygolakkkkk dokładnie :) coś się nie zgadza z jego chorym umysłem - od razu wyzywa, atakuje. hmd petard a taka teoria, że potencjalni mordercy, żeby zjeżdżać do rowu jak taki jedzie, sorry dla mnie osoba mająca 0.3 promila absolutnie nie jest "potencjalnym mordercą" :O

"nie obchodzi mnie to czy mieli 0,3 czy całe 3. Fakt jest faktem...Niech się taki cyklista gibnie na szosie, to do wyboru masz dwie (2) opcje: a) zamknąć oczy i zabić b) uciekać na przeciwny pas, do rowu, w drzewo...etc itp." taaa, bo 0.3 daje taki sam skutek jak 3.0. to pamiętaj, żeby czasem za granicę nie pojechać, bo tam na legalu jeżdżą z 0.5 🖐️

Lejce ci się pojebały matole:D To forum nie służy do "normalnych rozmów"... ...

Gość żygolakkkkk
mysli sobie, ze jest taki anonimowy, ze sie nie zdradzi, nie ma jednak tej swiadomosci, ze zdradza sie na kazdym kroku. jest nie pewny siebie i stad to wrogie nastawienie, doszukiwanie sie intryg, broni sie choc nic mu nie grozi. czysta psychologia

żygolakkkkk mi się zdaje, że to jakiś zakomleksiony człowieczek, który zazdrości kolegom , że mają samochody i miał wielką nadzieję, że któregoś złapią z tym 0.3, czy 0.5, jak na 2 dzień wsiedli do auta. ja jeszcze nie slyszałąm o przypadku by osoba z 0.3 - 0.5 spowodowała śmiertelny wypadek z powodu swojego straszliwego upojenia

taaak:D i po co kogoś wyzywać? tylko dlatego, że ma odmienne zdanie? cóż, niektórzy mają szersze horyzonty i nie wszystko jest albo białe, albo czarne :) ale chce się tu kreować na bezkompromisowego, twardego, z włąsnym zdaniem i go nie obchodzi czy ktoś ma 0.3 czy 3.0 bo przestępstwo to przestępstwo! ochh, jakie on ma radykalne poglądy, jaki męski...:D

Gość żygolakkkkk
"to forum nie sluzy do normalnych rozmow" no wiec jak to mowiąc: po nazwisku to po pysku! wiec jak ty do mnie tak ja do ciebie HMS: a wiec MATOLE. jestem nim z krwi i kosci, ty o tym wiesz i ja tez o tym wiem. twoja wypowiedz cie pogrąża bo skoro to forum nie sluzy do normalnych rozmow to na chuj tu siedzisz i wklejasz topiki? na co liczysz? ja akurat smialo moge stwierdzic, ze zdarzaja sie tutaj normalni ludzie z ktorymi mozna normalnie pogadac. ty masz ludzi za nienormalnych bo sam ze soba masz problem. nie masz wlasnego zycia, to jest twoim jedynym oderwaniem sie. ty pieprzona gnido, zakało społeczeństwa