Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikirikisrikikiki

bol kosci lonowej w ciazy

Polecane posty

Gość kikirikisrikikiki

Jestem w prawie 39 tyg ciazy. ponad 2 miesiecy boli mnie bardzo kosc lonowa. nie moge praktycznie rozłączy nóg, czy dac wiekszego kroku. Martwie sie czy to wszystko wroci do normy po porodzie czy moze szykuja sie jakies problemy? czy ktoras miala takie bole? jak bylo w trakcie porodu z tym i potem?

wroci do normy. u mnie wracało ok 2 miesięcy. ale teraz jest już zupełnie normalnie. podczas porodu w sumie nie przeszkadzało to aż tak mocno, tylko w 1 momencie podczas parcia jak lekarz rozłożył mi jeszcze szerzej nogi dokładnie w momencie kiedy maluch wyskakiwał to zabolała kość łonowa, a tak to jej nie czułam.

Gość Francoise
witaj tez miałam ten problem w ostatniej ciazy,nie mogłam chodzić od 6 miesiaca bo ból był okropny okazało się,ze to rozejście spojenia łonowego ,na ok 2 cm ja za późno się o tym dowiedzaiłam ale sa podobno jakieś pasy podtrzymujące,dle ciebie też to za późno ,za chwilę rozwiązanie ale koniecznie powiedz lekarzowi no i położnej przy porodzie,nie można rodzic w niektórych pozycjach z tą dolegliwością pozdrawiam