Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Snsjhdsh

Czy ktoś z was modli się na różańcu codziennie?

Polecane posty

Gość Snsjhdsh

Jak w temacie

Gość jhkhhkhkhkhk
a co to różaniec??

Gość jfgbhngkjmnhbg
ja niestety tylko kilka razy w roku w tym koronki do milosierdzia Bozego

Gość Majowa 6
tak od wielu lat ale tylko 1 dziesiątkę jako podziękowanie :) i od niedawna Koronkę

Gość cospodobnego
Nie modlę się do zmarłych Modlę się tylko do Trójcy Świętej

Gość eneduerabek
tak, ja codziennie odmawiam na calym rozancu Koronke do Najswietszych Ran Pana Jezusa.

Gość lamka 2
ja codziennie odmawiam Koronke do Miłosierdzia Bozego i niedawno jeszcze codziennie odmawialam różaniec.

Gość eneduerabek
ty tez bys mogla zaczac modlic sie o rozum :)

Gość cospodobnego
A najlepsze jest to klepanie formułek - po co to robicie? Myślicie, że Bóg to liczy? Że mu się taka modlitwa podoba? On chce być Waszym przyjacielem, kimś komu można w prostych słowach powiedzieć o wszystkim...

Gość Snsjhdsh
Ja się staram chiciaż pięć dziesiątek dziennie zmówić, podoba mi się to że ja mogę coś dla Boga i Maryi zrobić, a poza tym czuję jak się zmieniam od tego odmawiania.

Gość Snsjhdsh
Wszyscy, którzy wiernie Mi służyć będą odmawiając Różaniec św. otrzymają pewną szczególną łaskę. Wszystkim odmawiającym pobożnie mój Różaniec przyrzekam Moją szczególniejszą opiekę i wielkie łaski. Różaniec będzie najpotężniejszą bronią przeciw piekłu, wyniszczy pożądliwości, usunie grzechy, wytępi herezje. Cnoty i święte czyny zakwitną - najobfitsze zmiłowanie uzyska dla dusz od Boga; serca ludzkie odwróci od próżnej miłości świata, a pociągnie do miłości Boga i podniesie je do pragnienia rzeczy wiecznych; o, ileż dusz uświęci ta modlitwa. Dusza, która poleca Mi się przez Różaniec - nie zginie. Ktokolwiek odmawiać będzie pobożnie Różaniec św., rozważając równocześnie Tajemnice Święte nie dozna nieszczęść, nie doświadczy gniewu Bożego, nie umrze nagłą śmiercią; nawróci się, jeśli jest grzesznikiem, jeśli zaś sprawiedliwym - wytrwa w łasce i osiągnie życie wieczne. Prawdziwi czciciele Mego Różańca nie umrą bez Sakramentów Świętych. Chcę, aby odmawiający Mój Różaniec, mieli w życiu i przy śmierci światło i pełnię łask, aby w życiu i przy śmierci uczestniczyli w zasługach Świętych. Codziennie uwalniam z czyśćca dusze, które Mnie czciły modlitwą różańcową. Prawdziwi synowie Mego Różańca osiągną wielką chwałę w niebie. O cokolwiek przez Różaniec prosić będziesz - otrzymasz. Rozszerzającym Mój Różaniec przybędę z pomocą w każdej potrzebie. Uzyskałam u Syna Mojego, aby wpisani do Bractwa Mojego Różańca - mieli w życiu i przy śmierci za braci wszystkich mieszkańców nieba. Odmawiający Mój Różaniec są Moimi dziećmi, a braćmi Jezusa Chrystusa, Syna Mojego Jednorodzonego. Nabożeństwo do Mego Różańca jest wielkim znakiem przeznaczenia do Nieba.

Gość cospodobnego
Coś zrobić dla Boga i Maryi... - a co konkretnie? Bóg jest doskonały, to On może zrobić coś dla Ciebie a nie Ty dla Niego...a Maryja nie żyje

A czy przypadkiem Jezus nie mówił, że takie klepanie kolejnych dziesiątek jest złe? Zdaje się, że to zwyczaj przejęty od pogan, którzy modlili się na ilość, nie jakość ;)

Gość cospodobnego
Ja pierdziele jakie brednie... Jezus powiedział: "Ja jestem drogą, prawdą i życiem. NIKT nie przychodzi do Boga inaczej jak TYLKO przeze mnie". [J. 14] Modląc się do Maryi popełniacie grzech bałwochwalstwa Aha i czyściec też nie istnieje

Gość eneduerabek
wszyscy, ktorzy tak bardzo staracie sie ostatnio tepic katolikow...a kysz a kysz :D wam sie krzywda nie dzieje jak my sie modlimy wiec co sie tak p i e k l i c i e ? :D

Gość aaaaaaaakkll
milo wiedziec ze tylu forumowiczow odmawia Rozaniec wiara czyni cuda !

Gość marianna pe *
jestem wierząca ale mnie to normalnie nudzi

Gość Ganta
Tak, moja matka od 10 lat. Kościół sprawił, że jestem sierotą. Bo co to za matka, która od 7 do 10, 13 do 16, 18 do 20 siedzi w kościele?

Gość Snsjhdsh
Jak dla mnie odmawianie różańca to jest taki skarb, który wezmę ze sobą na wieczność, to jest jak włożenie kasy na lokatę, tylko że kasę trzeba zostawić, a ten skarb nigdy nie przeminie. To jest zasługa w oczach Boga, bo to wtedy ja coś Jemu daję, mój czas, moją niewygodę, moje wyrzeczenie, bo na przykład muszę wybrać między rżańcem a jakąś ciekawą czynnością, to jest moja zasługa, ja je zbieram a ktoś kto ich nie zbiera nie może być na równi potraktowany z kimś kto się starał, Bog jest sprawiedliwy, za dobre wynagradza.

Gość cospodobnego
Bo moim obowiązkiem jako chrześcijanki jest otworzyć Wam oczy :O Nie robię tego złośliwie, choć niektórzy tak myslą Problem z Wami jest taki, że nie czytacie Biblii, opieracie sie tylko na tym co ksiądz powie - a nie mówi prawdy, wierzcie mi. Prawda jest tylko w Biblii. Znam wiele przypadków ludzi, którzy kiedy zaczeli czytac Pismo, zrozumieli że KK kłamie...

A ilu z Was, katolików, przeczytało Biblię, hm? :) Tak z ciekawości pytam... Czy wystarcza Wam tylko ksiądz na ambonie? To, co jest w Piśmie, bardzo różni się od tego, co naucza kościół. Wiedziałaś np o tym, że kościół zmienił Dekalog i usunął jedno przykazanie, a ostatnie rozbił na 2 części, zeby nadal pozostało ich 10.

Gość Proponuje....!!!
rózaniec to narzedzie ezoteryki i narzedzie lucyfera

Cospodobnego - widzę, że się zgadzamy :D

Ostatnio "modliłam sie" na rożnańcu w klasie komunijnej tzn klepałam zdrowaśki trzymając różaniec :p

Gość Snsjhdsh
Siostra Łucja z Fatimy : "Przez moc, którą Bóg Ojciec powierzył w tych ostatnich czasach Różańcowi, nie ma problemu osobistego, ani rodzinnego, ani narodowego, ani międzynarodowego, którego nie można byłoby rozwiązac Różańcem".

Gość cospodobnego
Kyu :D Może zamiast klepać bezmyślnie różaniec (do osoby, która już nie może Ci pomóc, bo nie zyje), pogadalabyś z Bogiem tak po prostu, przeprosiła za grzechy, podziękowała, poprosiła o łaski? Jestem pewna, że Bogu bardziej podoba się taka modlitwa, niż taka która czynisz...Polecam też czytanie Biblii:)

Gość Proponuje....!!!
The Lord is at your right hand; he will crush kings on the day of his wrath. 6 He will judge the nations, heaping up the dead and crushing the rulers of the whole earth

Gość Snsjhdsh
"Matka Boża prosi o różaniec dziennie, Matka Boża dostaje" tak sobie mówię jak mi ciężko.